Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 431
  • 848
  •   1
Отговори
# 90
2402, aз с АБ винаги пия микомакс (или нещо друго с флуконазол), но то си е перорално и се пие 1-4-7 ден от антибиотичното лечение.
Глобулите са макмирор, ама там не помня каква беше схемата.

# 91
  • На изток от Ада
Съжалявам Сън!
Аз имам 2 миоми под 2см . Странно в Надежда ги нямах , с те да от 5г.   В Надежда беше адемиоза. Но при Станулов и в Селена са си Миоми.

# 92
2401 Аз след АБ задължително си правя 1 курс с Кандизол, по същата схема е като Микомакса, както е написала Дудъл ... 1-4-7 ден

# 93
Вики, и аз съжалявам, че толкова много неща ви се струпват наведнъж.
Каква е миомат? Къде е разположена и колко голяма?
Когато аз се чудех дали да махам моята, ми казаха, че при опити за забременяване (особено ако има трудности) се допуска само субсерозна миома до 3-4см. Моята беше такъв тип, но вече отиваше към 6-7см и се оперирах.
За субмукозна и интрамурална ми казаха, че е силно препоръчително махането преди опити.

# 94
Наси, доволни сме от доктора 🙂

SGC това с твоята приятелка с хламидия доста ме обнадеждава. Той каза, че ако резултата е над 100 само ще пия АБ, а моят от другата лаборатория е 37 и може да ми се размине.

2402 41мл е общия брой. Доктора каза, че минаваме с тази СГ, сега чета в сайта на ЦАР, че пише <35мл/мл, а не общ брой. Може и аз нещо да не разбирам де, така или иначе другият ни вариант е още една инсеминация, ама ако може да я скипнем, ще е добре.
Иначе за глобулите не мога да помогна, защото не съм ползвала до сега.

Миомата ми е на задна стена 3см е в момента. Досега всички са ми казвали, че не пречи. Доктора каза, че би попречила на имплантацията, защото заема голяма част от матката и площта за имплантация. Каза също, че на този етап няма да я махаме, защото можело да стане по-лошо (да се наложи да изреже голяма част от матката или нещо такова обясни). И общо взето там няма какво да се направи.

# 95
v_gs, много точна забележка от 2402. Общият брой трябва да е по-малък от 35 млн. На колко дни въздържание е това вашето количество? Защото ако имате 8 млн/мл и общ брой 40 млн., това означава, че ТМ е дал 5мл, което е доста голям обем. Ако дните на въздържание са повече, лесно ще "оправите" бройката.

Скрит текст:
Хубавото е, че броят може да се манипулира. Не обичам да давам акъл как да се мами системата, много рядко го правя, но във вашия случай няма да е точно така, защото вие си имате проблем с МФ. Просто кажи на ТМ да се изпразва всяка вечер преди теста и имайте само 1 ден въздържание преди да даде проба за втората спермограма, като в официалните документи ще кажете, че е 3 дни. Така броят се намаля и да може да влезете в критериите на ЦАР. 

2402, глобулите бяха Макмирор мисля. Имаше и Полижинакс, ако не се лъжа. Аз ползвам Вулвоваги спрей с озонирани масла и масло от чаено дърво, комбинирано с гинофилус или лактажин. Споделяла съм преди време, че за мен това е най-доброто нещо, което е подходящо и повреме на бременност, облекчава симптомите и действа и при бактерии. Но не мисля, че става за самостоятелно лечение.

# 96
Разбирам, Вики.
По обяснението ми се струва, че става дума за субмукозна миома (вътре в кухината на матката).
Все пак бих те посъветвала да се консултираш с гинеколог, който специлизира основно в хирургични процедури, защото опитът и погледът, който те имат е различен.

# 97
Гледай нормативната уредба, не страницата с изисквания:
И мейл комуникацията ми точно по повод това разминаване:
Скрит текст:

Но подкрепям казаното от S.G.C. Ако не успеем да се вместим във времето, че да кандидатстваме със СГ от януари и ние ще трябва да правим подобна врътка, защото и ММ с обем 4-5мл обичайно.

# 98
SGC странно защо тогава в сайта пише млн/мл и доктора каза, че може. Да не са променили нещо сега, наскоро? Не споря с вас, изобщо, опитвам се и аз да стигна до истината. Иначе беше на 4 дни въздържание. ММ също го каза това, да направим каквото трябва за втората СГ, за да можем да кандидатстваме. А иначе ако само втората е под 35млн, ще стане ли или ще трябва трета СГ да потвърди втората? Количеството му е 5,2мл, на едната инсеминация беше 8мл, та общият брой от там го докарваме.

Рокет, мисля, че не е вътре, а е отвън, на външна, задна стена. Те и затова казват, че не пречи, ама вече и аз не знам кое е истина.

2402 много благодаря! Ще го коментираме с доктора това!

# 99
Моето обяснение защо пише млн/мл е че преди изискването беше 20млн/мл, като подвижността и морфологията също имаше разлики. И който е обновявал сайта е сменил само цифрите.
Иначе тези промени са в сила от 01.01.2024, т.е. вече повече от половин година.
Тук не съм на 100% сигурна, но мисля че трябва да има две спермограми, които да покриват поне два от критериите. Ако има разлика между двете, може от ЦАР да поискат трета.

# 100
Ако е 3дм на външна стена е по-добрият вариант, но тогава не виждам, защо се говори за взимане от пространството за имплантация.
Не е лоша идея да видиш къде е точно, защото си има значение. Hug

# 101
Вики, ние едно време кандидатствахме с мъжки фактор и диагнозата ни беше олиго-астено-терато-зооспермия.  Означава намален брой, подвижност и морфология на сперматозоидите. За кандидатстване трябва да имате поне ДВА от тези фактора (маркираните). Мисля, че двете СГ трябваше да се пуснат с минимум един месец разлика и в две различни репродуктивни клиники. Също ни искаха и преглед от уролог, не знам сега как е. Съжалявам, че толкова неща ти се струпаха, но открит проблем е половин проблем. Поне знаете къде и как да действате. Тъкмо, докато лекуваш ЩЖ ще имате време да се подготвите с изследвания.
П.С. моята миома е 1.3 см , на външна стена, води се субсерозна и всеки доктор ( а до момента сигурно съм била на 10 поне) казва че не е опасна и не пречи, защото тя, ако расте е в посока коремна кухина. Проблем е субмукозната миома, която е на вътрешна стена на матката и може да пречи на имплантацията или да почне да расте по време на Б.
Съншайн, съжалявам, успех на следващата пункция Simple Smile Ти при д-р Сенкова ли беше?
Фей, успех с лечението
Сноуфлейк, успех с инсеминацията

# 102
Не мога да разбера, ако имаш по-малко от 35 млн. си одобрен, но ако на спермограмата има 0, трябва допълнително да докажеш, че е нула.

# 103
Не мога да разбера, ако имаш по-малко от 35 млн. си одобрен, но ако на спермограмата има 0, трябва допълнително да докажеш, че е нула.

Нула какво - брой, подвижност, морфология? То ако е нула общ брой си е чиста азооспермия

# 104
Да,  азооспермия е. Но фонда казва трябва хистологично изследване. На въпросното можели да намерят 5-6 сперматозоида, дали ще са годни за инвитро един Господ знае. Абсурдно е някой с 10млн. да бъде одобрен за фонд, а онзи нула да трябва да доказва, че е нула.

Нула какво - брой, подвижност, морфология? То ако е нула общ брой си е чиста азооспермия

Общи условия

Активация на акаунт