Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 23 034
  • 505
  •   2
Отговори
# 495
Ние от две години сме с по-скъпия модел. Икономичен, тих, охлажда стаята и коридора. Много сме доволни.

# 496
  • София
За София откъде да си купя климатик със скорошен и качествен монтаж?
От прочетеното в темата излиза, че ще си вкарам мухъл и миризми, ако не е качествен. Това трябва да избегна на всяка цена.
А кой най-тих модел за стая 45куб.м.? Ще се ползва само за охлаждане, но е в тежка ситуация - прозорецът е на югоизток, но има и калканна стена на югозапад, с качествена дограма и външна топлоизолация 8см.

# 497
Здравейте,
Виждам, че основно се обсъждат модели на климатици в темата, но аз имам по-различен въпрос и се надявам на малко помощ.
Единият ни климатик започна да мирише на влага. Не е на мухъл, не е и онази тежка миризма, която понякога се получава в автомобилните климатици, а някак на влага.
Някой може ли да помогне със съвет как да го почистим и какво да направим. Освен измиването на мрежичките, какво можем да направим сами. Сега е сезон, в който специалистите са много натоварени с монтажи и никой няма да се отзове за профилактика Sad

# 498
Пуснете го малко да поработи на режим вентилатор на първо време.

И вижте как е с изтичането на конденза.

# 499
Само искам да похваля подовите климатици на Дайкин - ТОП са и за топло и студено ! Функции безброй.
Иначе освен два подови имаме и Gree, но повярвайте ми управлявам го по книжката указанието - нищо не реагира . Духа си както си иска - бързо , бавно . От съществено значение е това .Има някакъв нощен режим който искам да пусна и куайт функция - не се получава . Степените му работят без проблем , но има момент при който на 25 гр. е такъв ледник  че искам да намаля максимум или само да поддържа температурата . Дайкините  са супер безшумни , усещане от сорта - духа няма . А с Gree не знам как да се справя .

# 500
Еми, затова е и двойната разлика в цената - Gree е компромисен бюджетен вариант, Daikin FVXM / A е най- доброто което се предлага на пазара!

# 501
Свеки има Gree, подов. Супер си работи и е много доволна. Като го сравнявам с моята Тошиба, дето е висок клас, разликата видимо е само в качеството на пластмасата на корпуса. Е, може би и някакви скрити системи, но съвсем не се държи като бюджетен.

# 502
  • гр.София
Здравейте! Имам нужда от съвет, относно избора на климатик. Ще се ползва само за отопление през зимата, основно отопление. Става въпрос за къща, в която живее само майка ми. Тя обитава само една стая на първия етаж, две от стените са външни /къщата е на два етажа/, 16кв. Има пвц дограма на цялата къща, изолация не. Моля за съвет за размер и марка

# 503
Здравейте! В какво се състои почистване на турбина на климатик. Защо цената варира от 50 до 120лв?
Какво почистват за 50 лв. и какво за 120 лв. ?

Дават различни цени, защото зависи колко сложно е разглобяването на климатика. Аз също търсих решение за основно почистване и попаднах на Нивас 5. Предлагат пълна профилактика, при която почистват цялото вътрешно тяло на място, без да го демонтират. Опаковат климатика с найлон отстрани и използват няколко вида препарати и вода под налягане – всичко изтича в кофа. Видях с очите си как кофата се напълни с черна вода от натрупаната мръсотия вътре.

Процедурата в момента струва 190 лв. – обясниха ми, че това е истинското дълбоко почистване, особено за по-стари или силно замърсени климатици. Всичко останало като пръскане със спрейчета и козметично „почистване“ е просто отбиване на номера – миризмата и мръсотията си остават вътре.

Проблемът при Вимакс е, че ако си поръчаш почистване в натоварения сезон, ще ти запишат час чак за края на септември – аз лично пробвах. В момента са претоварени с монтажи и за сервизни услуги много размотават клиентите, особено ако случаят не е спешен.

Ако сте от София – потърсете Нивас 5, останах с добро впечатление.

# 504
Здравейте, искам да си закупя въпросната машина.Прилагам линк
https://tempex.bg/en/inverter-air-conditioner-midea-all-easy-pro … hout_installation
Въпроса ми е че фирмата от която искам да го закупя този модел ми казват,че с този климатик вече се наблюдавало, че има проблем с това да замръзва при минусуви температури и не е било удачно да се спирам на този модел, защото софтуера не е бил написан както трябва и затова вече новите бройки не са това, което е било в началото на пройзводствато му а именно много хубав и обещаващ климатик . Моля да споделите дали е така наистина. Температурите в региона, където живея не се очакват зимата да падат температурите много-ниско и падат до към -10 градуса.
Надявам се да има хора , които са инсталирали през последната година от този модел и крайни потребители, които го имат от скоро да кажат дали има някакъв проблем наистина този климатик да зъмръзва често .Благодаря

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 16:34 от vastas

# 505
  • Варна
За първи път ще купувам климатик. Искам да се ориентирам какво да гледам преди да тръгна по магазините.

Помещението:
Магазин на партер, чиста площ около 26 квадрата, височина на тавана - 2,70. Кубатурата става 70 куб. м. Изложението е запад, с голяма витрина от пода до тавана, по цялото лице - към 6 метра широчина. Слънце почти не пече директно вътре, понеже отсреща има висок блок, но като цяло има много светлина. Не е някакво мрачно и усойно място. ПВЦ дограма, но според мен ниско качество, с тънки профили и тънък двоен стъклопакет, вероятно обикновени стъкла. (Стара е). Южната стена е калкан (тухла с някаква съмнителна външна изолация). Останалите 2 стени граничат с апартамент и със стълбището на блока.

Ще се ползва за отопление и за охлаждане, във Варна.

Колко BTU ми трябва и какво друго да гледам? Мисля си за марки Дайкин, Тошиба или Митсубиши…

Общи условия

Активация на акаунт