Неприсъствено обучение в 11 и 12 клас

• 981
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте имам нужда от съвет. В България съм и завърших 10 клас,но имам намерение да заминавам да работя в чужбина април месец за 6 месеца. Ще започна 11 клас ,но няма да мога да го завърша присъствено. Има ли вариант да си завърша 11 и 12 клас в България заедно с моите връстници ?

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 19:30 от Не се сърди, човече

# 1
Зависи от отсъствията, които натрупаш. При определен брой отсъствия не може да завършиш и трябва да правиш поправка лятото.
Според мен се договори с учителите да ти пишат възможно най-малко отсъствия, или въобще да не пишат. Също разпитай дали има шанс да си онлайн до края на годината, имам приятелка, която така завърши 12 клас, след първия срок беше онлайн.

Но защо ти е за работиш 6 месеца и то в чужбина на такава крехка възраст? Цял живот ще има да бачкаш...според мен си остани в училище, забавлявай се с приятели и си изживей оставащото време като ученик.

# 2
  • Майничка
Можеш да минеш в самостоятелна форма на обучение. Най-добре се консултирай с класния и с педагогическия съветник в училището.

# 3
Ще изпуснеш обаче най-хубавите месеци в училище от последния клас - април и май.
Дали си струва?..

# 4
  • Майничка
Човекът каза, че заминава от април в 11 клас за 6 месеца.

# 5
Като единствен вариант мисля ,че може да минеш в самостоятелна форма на обучение, но трябва да разрешат от училището. Обикновено се иска уважителна причина, не знам до колко е уважително ходенето на работа в чужбина.

# 6
  • Майничка
За ученици над 16г. никой не прави проблем.

# 7
Благодаря за отговорите ви ,ще помисля дали изобщо си струва

Общи условия

Активация на акаунт