◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 120 287
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Как се казва спортът, където се изпълняват трикове с велосипед на рампа? Явно и той е от новите и по-атрактивни
Оп..изписаха го -Колоездене БМХ Фристайл.

Имало и баскетбол трима на трима, т.е. 6 човека на терена и 1 кош Shocked  Едната баскетболистка е бая якичка..

А преди години е имало плуване с препятствия Laughing Клашърса разказваше за тово в едно видео..

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 01:56 от elix

# 736
Егати и късмета имат нашите спортисти с жребия Sad На сестрите Стоеви съперник ще бъдат китайките, които са номер 1 Sad
Боксьорът Росен игра срещу номер 1, джудистът Марк,  боксьорката Станимира, Калояна в бадминтона - също. Не им помня фамилиите, затова само с малки имена, все едно сме първи приятели Simple Smile

Някой горе питаше - на 1-ви август играят Стоеви

# 737
  • Down south
Simone Biles влиза в историята.
Невероятна!

# 738
Добро утро! Всяка сутрин влизам да видя как върви класацията с медалите.

Леле, какво правят азиатците?!!! Машини!!!

# 739
Вчера имаше смяна на лидерството, Китай поведе, но Япония отново са успели да си върнат първото място с нов 7-и златен медал. Също така Австралия са изместили Франция от третото място.

# 740
  • София
11 комплекта медали бяха раздадени в четвъртия ден (вчера) от 33-ите Летни олимпийски игри в Париж.
Ето и всички медалисти от деня:
https://www.focus-news.net/sport/2208702.html

Успехите на българите на Олимпийските игри вчера:
https://offnews.bg/drugi/uspehi-za-balgarite-na-olimpijskite-igr … -dnes-827336.html
Българското участие в петия ден на Игрите
Четирима български спортисти ще имат стартове в днешния, петия ден на Летните олимпийски игри в Париж.
Десислава Ангелова ще гребе на полуфинал на скиф при жените. Стартовете от полуфиналите са от 10:14 и 10:24 часа.  
Джудистът Ивайло Иванов започва участието си на Игрите в 11:00 часа. Шампионът на България излиза в двубой от 1/16-финалите срещу Карамноб Сагаипов от Ливан. Срещите в категория до 90 кг ще продължат през целия ден с 1/8-финали, 1/4-финали, полуфинали и финали.
Боксьорът Рами Киуан излиза за втората си среща в Париж 2024 на 1/8-финал срещу Шанън Дейви от Австралия в 12:32 часа.
Хавиер Ибанес излиза за първата си среща в Париж 2024 срещу Айдер Абдураимов на 1/8-финал в категория до 57 кг от 21:32 часа.
Пълната програма на българското участие на 31-и юли:
11:00 Ивайло Иванов – джудо, 1/16-финал
12:32 Рами Киуан – бокс, 71 кг, 1/8-финал
 21:32 Хавиер Ибанес Диас – бокс, 57 кг, 1/8-финал

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 09:01 от EmBrother

# 741
  • in Wonderland
Да, резерва има само в индивидуалното. Там е заявена Елвира Краснобаева.
В ансамбъла май няма много смисъл от резерва - не знам дали има гимнастичка, която може да усвои за дни елементите на композиция с трудност 20+.

Разбира се, че имат резерви в ансамбъла, винаги е имало. 2016г. Любомира Казанова замени Цвети Стоянова 2 месеца преди ОИ и се справи изключително добре, спечелиха си така жадувания и дълго чакан олимпийски медал. Миналата година с диамантите в Токио беше и Камелия Стоилова, а резерва за индивидуалното - Таня Воложанина. Разбира се, ако се беше наложило да сменя някое момиче не се знае какъв щеше да е развоя на игрите, но все пак си беше там абсолютно подготвевна да го направи при нужда.
Сега като обявиха кой заминава за Париж веднага направи впечатление на всички, че няма заявена резерва на ансамбъла, а с тях се подготвяха още няколко момичета. Какво се случи с Радина и Жанина, които 2 години бяха в основен състав, имаха добри постижения, никой, нищо не каза. На няколко места срещам името на Вики Георгиева, че е с тях, но аз не я виждам никъде по снимките. По- скоро е била на изпращането от Раковски и може би оттам е тръгнало това, че е с тях.
Желая им късмет от сърце, дано всички са в най- доброто си физическо и психическо състояние и да изживеят най- голямата си мечта на 100 %.
И най- любимият ми йадър до момента, снимка от борда на самолета.

Скрит текст:

И за снощия финал в СГ да си кажа, че се радвам много за американките- отново показаха, че са кралиците на спортната гимнастика. Много са добри! Малко ми стана тъжно за англичанките, но се усети липсатана на близначките Гадирови и не успяха да повторят постижението си от миналите ОИ.

# 742
  • MJF
Дано БНТ 1 си спазват програмата , че от 14 смятам да гледам волей мъже Полша-Бразилия.
Днес в скоковете във вода е ред на дамите от кула по двойки. Стискам палци на Чен Ю Си - Чуен Хон Чан и на мексиканския дует Алехандра Оразко Лоса - Габриела Гарсия.

# 743
  • софия
Днес ще плуват в Сена.

# 744
Тесла, снощи гледах някакъв странен баскетбол. играеше се на един кош, пишеше нещо от рода на 3x3 men basketball.
Играха суперкратко време, но Сърбия би САЩ са 22 -14. Имах чувството, че играят по правилото на "21", където първият който направи 21 излиза от играта.

Звънче,
ужас на мен милиони да ми дават няма да вляза да плувам в нея.

# 745
Триатлон ще има все пак. Сутринта при жените, около обяд мъжката надпревара. Дано са коректни и замърсяването с Ешерихия коли да е разрешено и не доведат до чревни инфекции за спортистите. Времето също не е на страната на състезателите вали, хладно е има вятър.
Франсетата са искали по-атрактивно състезание с избора на Сена за плуването, дано не е за сметка на здравето на атлетите.

# 746
  • Наблизо
Ох то какви шеги са с тази Сена..
Но навремето като е правена каналната мрежа на Париж,всичко се е изливало в реката.Сега има пречиствателни станции,но както някой писа-като завали и прелива и язък за станциите.
В Базел например хората си плуват в Рейн,но там отпадната вода не влиза в реката.В Рейн не се плува защото има ужасни течения и само долу до Базел,където е още по-малка..успяват.

# 747
  • Германия
На мен ми е жал за триатлонистите. Първо плуваш в съмнителни по качество води, после караш по хлъзгавите от дъжда улици....Дано няма сериозно пострадали. Респект към всички стартирали днес!

# 748
  • софия
Уж били имали резервна река, но днес ще е Сена.

# 749
Гледах финала при жените по гимнастика и така ми се искаше да имам повече екрани, за да се насладя на всички невероятни гимнастички.
И разбира се неповторимата и недостижима
Симон Байлс.

Общи условия

Активация на акаунт