◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 120 244
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 795
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
За бегачката, която се коментира предната страница предполагам, че става дума за Кастер Семеня от ЮАР. При нея още с появяването и възникнаха много въпросителни защото физиката и, цялостния и външен вид нямаха нищо общо с женската. Многократна шампионка е, направо ги отвяваше останалите. Май от световната федерация по лека атлетика я бяха карали да взима лекарства дето да и понижат огромния тестостерон. Ожени се преди няколко години, като гледах снимки жена и ми се видя много финна и симпатична.
Иначе за мръсните води на Сена и поредния гаф на организаторите вече не се и изненадвам. Жалко, че атлетите се подготвят 4 години и накрая трябва да плуват във фек***, отврат. Дори ме е гнус да го гледам.
И за финал, браво на нашето момче Рами, дано продължи така до златото.

# 796
  • София
Ех, още ме е яд снощи за Епитропов. Ако беше се класирал за финала направо да му даваха титлата спортист на годината, защото плуването е несравнимо като конкуренция с останалите спортове в които имаше шансове за медали, а самият финал си е повече и от медал за нас. Да не забравяме и европейската титла.
Ако беше си подобрил личния рекорд сега щеше да е на финал. Жалко, за някакви си 4 стотни. Толкова ме е яд, че не е истина просто.

Браво на Рами!
Много бокс има в него. Дано да бие и наперение американец на 1/4 финала и да вземе медал. В бокса както знаете няма мачове за бронза. Който се класира на полуфинал вече взима най-малко бронзов медал.

Ивайло се представи далеч по-добре отколкото срещу ливанецът, но малшанс да му се натресе грузинеца. Световния номер 1 го изненада с едно хвърляне и след това само бранеше преднината си. Нашето момче се опита, но не успя. Твърде опитен е грузинецът. В края нашия бе далеч по-свежия от двамата. От това което видях не вярвам да стане олимпийски шампион, ама да видим, двубой с двубой не си прилича.

# 797
За бегачката, която се коментира предната страница предполагам, че става дума за Кастер Семеня от ЮАР. При нея още с появяването и възникнаха много въпросителни защото физиката и, цялостния и външен вид нямаха нищо общо с женската. Многократна шампионка е, направо ги отвяваше останалите. Май от световната федерация по лека атлетика я бяха карали да взима лекарства дето да и понижат огромния тестостерон. Ожени се преди няколко години, като гледах снимки жена и ми се видя много финна и симпатична.
Иначе за мръсните води на Сена и поредния гаф на организаторите вече не се и изненадвам. Жалко, че атлетите се подготвят 4 години и накрая трябва да плуват във фек***, отврат. Дори ме е гнус да го гледам.
И за финал, браво на нашето момче Рами, дано продължи така до златото.

Не знаех че и бегач/'бегачка имало.  Ние говорехме за боксьор/боксьорка и плувец/плувкиня.

# 798
  • София
Каква драма в гребането преди малко. Нидерландките водеха през цялото време и световните шампионки от Великобритания, които през по-голямата част се возеха четвърти така зверски натиснаха, че буквално с последния загребок и със сантиметри ги победиха на финала.

Полша ме изкефиха във волейбола как обърнаха бразилците. Бразилия е история, дотук бяха. Не са това, което бяха, а и реалностите се менят.

Истинско удоволствие е да се гледат китайците в скоковете на вода. Ако не ги ограничаваха само до една двойка, щяха да имат злато, сребро и бронз на всички двойки.

Голям ден за Великобритания днес. Два златни медала отпреди малко. За гребането вече писах, но британците записаха злато и в мъжкия триатлон. Алекс Йи изпревари в края непрекъснато водещия новозеландец, Хейдън Уайлд.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 14:50 от Diavolo

# 799
Къде мога да гледам плуването на Епитропов от снощи. Опитах да открия нещо в тубата , но уви..ще се радвам , ако някой пусне линк.

# 800
Великобритания е на 4-то място (след Китай, Яп, Фр) към момента - след двата златни един бронз днес. Източник - актуалните новини на ББС. И независимо, че в синхронните скокове 10м британките останаха трети, радвам се за момичетата от Северна Корея, които взеха среброто.

# 801
  • София
Снощи голяма драма в мъжкия баскетбол. Визирам мача на Франция с Япония. Мислех, че французите няма да имат проблеми и не гледах целия мач, но изгледах последната четвърт заради резултата.
Не знам как се спасиха от загуба франсетата. Японците ги надиграваха по всички показателно и водеха с 4 точки секунди преди края и направиха уникална глупост. Матю Стразел тръгна да стреля за 3 точки, а японеца направи безумно нарушение, като Стразел се извъртя и направи някаква чупка във въздуха, защото видимо бе избутан и хвърли топката в последния момент от супер неудобно положение, ама взе че вкара (?!) 3+1 се получи, защото вкара и от наказателния удар и така франсетата изравниха. Япония имаше последна атака, стреляха от далеч, но топката не поиска да влезе в коша. Хубава стрелба, за малко. В продълженията Франция отнесе съсипаната Япония, като японците намалиха резултата в края, но реално интрига нямаше, всичко бе решено.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 14:50 от Diavolo

# 802
И аз се радвам за Севернокорейките. Те плачеха на финала- дано да е от радост, а не защото са едва втори😉
Попаднах и на едни тенисисти на маса от тази република. Смесени двойки, затрудниха доста китайските си съседи.  Абсолютни машинки бяха, нулеви емоции, но насреща си имаха по-добра серия роботи.

# 803
  • София
Да, да.
Хем гледах женския триатлон и докато пишех в главата ми изскочи титлата на Потър от Токио и за това писах за дубъл в триатлона и от там 3 златни медала и 2 място при медалите за британците.
Всичко е точно. Правя грешки, но от бързина и защото бързам много, за да не изпусна нещо от олимпиадата, за това и пиша рядко.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 14:58 от Diavolo

# 804
Скрит текст:
Да, резерва има само в индивидуалното. Там е заявена Елвира Краснобаева.
В ансамбъла май няма много смисъл от резерва - не знам дали има гимнастичка, която може да усвои за дни елементите на композиция с трудност 20+.
Разбира се, че имат резерви в ансамбъла, винаги е имало. 2016г. Любомира Казанова замени Цвети Стоянова 2 месеца преди ОИ и се справи изключително добре, спечелиха си така жадувания и дълго чакан олимпийски медал. Миналата година с диамантите в Токио беше и Камелия Стоилова, а резерва за индивидуалното - Таня Воложанина. Разбира се, ако се беше наложило да сменя някое момиче не се знае какъв щеше да е развоя на игрите, но все пак си беше там абсолютно подготвевна да го направи при нужда.
Сега като обявиха кой заминава за Париж веднага направи впечатление на всички, че няма заявена резерва на ансамбъла, а с тях се подготвяха още няколко момичета. Какво се случи с Радина и Жанина, които 2 години бяха в основен състав, имаха добри постижения, никой, нищо не каза. На няколко места срещам името на Вики Георгиева, че е с тях, но аз не я виждам никъде по снимките. По- скоро е била на изпращането от Раковски и може би оттам е тръгнало това, че е с тях.
Скрит текст:
Желая им късмет от сърце, дано всички са в най- доброто си физическо и психическо състояние и да изживеят най- голямата си мечта на 100 %.
И най- любимият ми йадър до момента, снимка от борда на самолета.

Скрит текст:

И за снощия финал в СГ да си кажа, че се радвам много за американките- отново показаха, че са кралиците на спортната гимнастика. Много са добри! Малко ми стана тъжно за англичанките, но се усети липсатана на близначките Гадирови и не успяха да повторят постижението си от миналите ОИ.
[/spoiler]
Диди, аз имах предвид ако в момента се наложи смяна на състезателка. Казанова влезе ударно за европейското, но за олимпиадата имаше два месеца да се впише в отбора. Не че е много това време, но и не са няколко дни. Освен това, през 2016-та отборите играеха с трудност 10 и това беше таванът по правилник. Днес оценката за трудност е отворена, а в момента топ отборите гонят трудност към 21-22. То и за това ансамблите вече са такъв миш-маш и човек става разноглед.
В Токио имахме резерви, но те не бяха допуснати в олимпийското село, а след влизането там промени в състава не бяха възможни.
Женина много време игра с контузия и може би заради това я освободиха. С Ради не знам какво се случи, освен че някъде по Коледа я махнаха.

Днес не съм гледала нищо. Довечера ще наваксам с каквото мога.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 15:29 от Дидичка

# 805
  • София

Нищо не се писа за великия германец, Михаел Юнг. Най-добрия в ездата! Откакто гледам конен спорт по световни първенства и олимпийски турнири по елегантен от него не съм виждал. Онзи ден сътвори история във всестранната езда (индивидуално), като стана първия в историята с три индивидуални олимпийски титли! Този човек сякаш се слива с коня си и не може и не може да допусне грешка.

# 806
Гледах досега скоковете и само се ядосвам на тъпата ни държава.
Значи, може Северна Корея (!!!) да е спечелила квоти за скокове във вода, очевидно да влага в тоя спорт, да има условия за трениране така че да вземе сребърен медал на Олимпиада, Северна Корея, която я нямаме за нищо, а "Булгар, Булгар", дето е в Европейския съюз, съвременна държава, за която наскоро четохме, че вече се нарежда сред развитите държави, а-у...колко ли човека изобщо го тренират тоя спорт? (На платформите във Варна цял живот не помня да съм виждала да е скачано).
Ще ги так@вам и във федерациите, и шефовете им, и министрите и всичко.

# 807
  • София
Значи, може Северна Корея (!!!) да е спечелила квоти за скокове във вода, очевидно да влага в тоя спорт, да има условия за трениране така че да вземе сребърен медал на Олимпиада, Северна Корея, която я нямаме за нищо, а "Булгар, Булгар", дето е в Европейския съюз, съвременна държава, за която наскоро четохме, че вече се нарежда сред развитите държави, а-у...колко ли човека изобщо го тренират тоя спорт? (На платформите във Варна цял живот не помня да съм виждала да е скачано).

Винаги съм се чудила тези хора, които негодуват, какво са тренирали? Както и децата им какво тренират?

За да постигнеш ниво в спорта,което е достатъчно високо за медал на ОИ, са необходими кански усилия години наред. Не е само до федерации/министри.

# 808

Нищо не се писа за великия германец, Михаел Юнг. Най-добрия в ездата! Откакто гледам конен спорт по световни първенства и олимпийски турнири по елегантен от него не съм виждал. Онзи ден сътвори история във всестранната езда (индивидуално), като стана първия в историята с три индивидуални олимпийски титли! Този човек сякаш се слива с коня си и не може и не може да допусне грешка.

Аз съм фен на дресурата (така мисля, че се превежда dressage) от предната Олимпиада. В момента даже ги зяпам, немската школа е много силна и там. Ще погледна и скоковете значи Simple Smile

# 809

Oсвен пари са нужни и деца, готови да бъдат подложени на драконовски режим и знаещи, че това им  е шансът за по-добър живот. Гледала съм някога как тренират китайчетата, представям си корейчетата. А у нас децата вече са презадоволени и глезени.

Общи условия

Активация на акаунт