Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 580
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Марбела, честит да ви е Любомир! Да расте здрав и силен! Всичко ще е наред, неонатолозите в Надежда знаят какво правят! Heart

# 391
Привет и честито на всички родили мамчета! Исках да ви изброя поименно, но вече няколко дни страницата виси за отговор, а все не достигам до нея. Нека всички бебенца и всички майки са здрави и щастливи! 💚🙏

Исках да се включа за Герка специално, и нашето едно момченце е със скъсена юздичка на езичето, даже то си ми е герой, защото засука първо и от двете гърди за два дни. После и двамата ги омаломощи жълтеницата, но се съветвахме с консултант по кърмене - акушерката, която говори по тв преди седмица, минахме на режим, записваме им всички хранения, взехме везна и ги теглим, аз изцеждам и додаваме АМ при нужда, а утре имаме час в Токуда за юздичката. След това очакваме до два дни да си суче пак. Вчера и двамата си върнаха родилното тегло и тръгваме със следваща цел: достигане до 4 кг. Успокоиха ме, че няма да се откажат да сучат, но в момента е жизненоважно да регистрираме приема на мляко и да мерим растежа, а и от жълтеницата все още не съм сигурна, че могат сами да си изсучат достатъчно. Малкия си го слагам на гърда редовно, но му давам и изцедено мляко.

Момичета след секцио: аз самата не вярвах, но производството на кърма действително е забавено с няколко дни, основно поради вливането на банки окситоцин, който блокирал отделянето на собствения. Аз лично имах коластра и дълго време преходна кърма, но обилното потичане се забави допреди ден-два, сега все повече се усилва. Не си мислете, че нямате коластра и кърма - имате си! И също така една консултация за кърмене помага страшно много, дори да си мислите, че сте добре подготвени.

Вики, за списъчето: Давид се роди първи, по-големия, Светослав е след него. 😊

Много е забавно с две бебета! Може би си подредихме ежедневието добре, както и ползваме две малки легълца размер люлка и ги доближаваме от двете страни на нашето легло. Много ми е удобно така! Когато са нахранени, просто си спят! Имат и малко повече мрънкащи серии някои нощи, но като цяло са ми сладки и добрички!

Поздрави и успех на всички! 🍀

# 392
Здравейте! Толкова много бебенца Heart Eyes Честити да сте всички мами и бебета - да сте здрави и благословени!

Аз вчера бях на преглед… 50% скъсена шийка и разкритие 1 туширащ пръст - някой може ли да преведе? Вика ме в родилното направо в събота за преглед, освен ако преди това не се обадя.

Другото, което ме притеснява, е, че имам две поредни чисти микробиологии от 8 и 9 месец и въпреки това ми изписва два пъти терапия - 12 дни Полижина*с и 1 път Ломекс*н. Неприятното е, че при прегледа сега за разкритие наистина ми се стори, че може и да има нещо вътре, макар че нямам симптоми. Много съм притеснена да не да е инфекция преди раждане, ще ми стигне ли времето да излекувам евентуална такава или просто профилактираме… Какви са рисковете? Confused Изобщо не очаквах такива изненади дни преди раждане. Общо взето - тази седмица ще е раждането и не знам дали тази евентуална инфекция не променя нещата.
Някой съвет?

# 393
  • Пловдив
Честит бебевалеж, живи и здрави да са всички дечица.

Марбела, всичко ще е наред, 🍀❤️

Герка 30 минути на гърда е ок, както споделих и аз се измъчих 3 месеца с цедене на 3 часа, като един път се случиха 90мл, няколко пъти по 60мл, и всичкото останало беше 20-30мл.
Този път този зор няма да си го давам не потръгне ли като хората.

Аз тази нощ си оправих маникюра, днес съм на фризьор, на педикюра също се надявам да си обърна внимание някоя вечер, че при моята подоложка няма как да запазя час от днес за утре.
Изкарах си вече кошницата за кола, мини леглото и него трябва да го приготвя за детската при баткото. Продължавам бавно да вкарвам къщата в ред. Днес или утре ще мина да взема Вигантол, Лефакс и един душ на Лансинох.
На друга страна съм нахвърлила някои неща за куфара за болницата.
Говоря на бебето да си стои в коремчето максимално до термин, надявам се да ме послуша 🤣

# 394
Нещо по-специално трябва ли да се носи, когато влизаш за секцио? Освен въпросните хипоалергенни превръзки? Вчера забравих да питам в болницата..

# 395
Вики, сега и аз изчетох разказа от твоето раждане на бебе Леон 😊 Браво за това, че дават бебето веднага на гърда! Ако бг болници и акушерки само имаха представа от практиките и отношението в чужбина, щяха да се срамуват от себе си. Относно самото секцио - моята операция продължи не по-малко от час, там някъде, като и при мен частта след изваждането на бебетата, която беше около 45 минути ми се стори ужасна и също ми прилоша. Тепърва ми предстои да разбера какво да ми кърпили, освен видимото.

Да си кажа, че в къщи започна със сравнително бързи темпове да ми спада корема, но разбира се е още далеч от прибран. Все пак като килограми съм паднала от 74 на под 65. С този двоен корем възстановяването е доста по-бавно от очакваното. В един момент осъзнах, че матката не ме боли и вероятно се свива минимално, също ми тече все по-малко кръв, като край на цикъл. (Класически лохии нямам. ) Като цикъл си ми тече след операцията. Мен също ме натискаха в реанимация по корема и ми изтичаше доста кръв, беше неприятно и болезнено по матката... Тааа да се върна на темата ми, правихме два пъти алтернатива на секс - просто без проникване, нито докосване, аз съм си обута, но с оргазъм 😊 и деня след това доста ме боля матката и в момента си ми изтича повече кръв..

Герка, нормално е дълго кърмене или изцеждане. Аз подцених ситуацията и не взех двойна помпа, така че ми отнема време, но едва от вчера по-сериозно си усещам приливи на кърма и изцеждането върви по-бързо. 12 ден от раждането. С едно бебе всякак ще се справиш. Засега не ти трябват големи количества, ние сме все още често на порции от по 60 мл, стигаме инцидентно до 80 мл, в зависимост от това какъв е бил интервала.

# 396
Момичета в 8-9 месец правиха ли ви микробилогия? Ако ще съм секцио има ли смисъл?
А при раждане какво ви изискваха в болницата? Кръвни изследвания?

# 397
Здравейте! Толкова много бебенца Heart Eyes Честити да сте всички мами и бебета - да сте здрави и благословени!

Аз вчера бях на преглед… 50% скъсена шийка и разкритие 1 туширащ пръст - някой може ли да преведе? Вика ме в родилното направо в събота за преглед, освен ако преди това не се обадя.

Другото, което ме притеснява, е, че имам две поредни чисти микробиологии от 8 и 9 месец и въпреки това ми изписва два пъти терапия - 12 дни Полижина*с и 1 път Ломекс*н. Неприятното е, че при прегледа сега за разкритие наистина ми се стори, че може и да има нещо вътре, макар че нямам симптоми. Много съм притеснена да не да е инфекция преди раждане, ще ми стигне ли времето да излекувам евентуална такава или просто профилактираме… Какви са рисковете? Confused Изобщо не очаквах такива изненади дни преди раждане. Общо взето - тази седмица ще е раждането и не знам дали тази евентуална инфекция не променя нещата.
Някой съвет?

Aз не  знам колко бих помогнала с коментара си , но немисля че има повод за притеснение.....инфекция лекуват на момента с антибиотик , а и само след няколко дни си в болницата на преглед , лекарите си знаят работата, може и твоят лекар да се презастрахова

# 398
  • София
Честити бебчета! Да са живи и здрави и да ви радват много! 🍀❤️

Изкарах кошмарна вечер с болки от контракции, нямаше край в един момент. Честно - чувствах се като обречена. Отделно имах снощи доста високо кръвно, днес е добре.

Бебчо много добре засуква, имам коластра. Взеха го за няколко часа пак, защото имах нужда да дремна, бях на ръба от немощ. Заради контракциите не спах изобщо и това обяснява и кръвното. Та след 2 часа си го взимам отново да е при мен малкото мишле. В момента много ми липсва, ама така трябваше, защото не е шега работа секциото.

# 399
  • Пловдив
В 9 месец ми пуснаха микробиология.
Предния път в болницата заведох само себе си и документа от офталмолога 🤣, защото знаех, че без него ще ме набутат за секцио.
На място ми взеха кръв, защото дори не си знаех кръвната група /още не я знам/ 🤦 иначе помня милион глупости.

# 400
Честито на всички родили мами! Да са ви живи и здрави дечицата!
Не бях влизала от няколко дни да ви чета и разказите ви за раждането ме разчувстваха много. Моето второ секцио беше много различно от първото. Беше по-безболезнено, екипа много по-подготвен. Самата болница като база и обгрижване несравнима с другата, в която раждах.
Сега с бебето у дома и баткото ежедневието ми е много по-динамично. Доволна съм от това, защото пък този път усещам една апатия и липса на собствени цели( аз си целеполагане и в ежедневието). Предполагам е от хормоните. Тези дни сме само вкъщи, заради дневните задачи, ще трябва да се изведа и навън смятам това ще ми помогне. Не мислете, че съм в депресия, но си усещам понижение на желанието. Може би и за това допринася и това, че като се прибрах се оказах с възпален синузит, знам от къде изстинах в болницата и сега чувството на главоболие и това да съм по цял ден с маска ми е досадно. Пооправям се, ще ви чета надявам се редовно вече.
А за кърменето, кърмя си, но бебето все още се храни много бавно и понякога стои на гърдата само, затова и изцеждам едно количество, което после да му предложа да изяде. Взехме и адаптирано мляко, ако се наложи дохранване или смяна с АМ.
Това е то, успех на неродилите мами!

# 401
Момичета, честити бебенца ! Да са ви здрави и много игриви!
Някой да се включи със съвет за упражнения в помощ на раждането? Не остана нищо до термина ,а бебето не иска да излиза изообщо Confused

# 402
Добре дошли на всички бебенца 💯👏🏻🥳⭐👶🌞💃

Victoria_Petrova, разказа ви беше много увлекателен 👏🏻👏🏻👏🏻

*интересно как се изглежда, че сме на светлинни години отстояние, моят термин е в края на Октомври, а след години децата ни ще са просто родени в едно и съща година 🤭

Живот и здраве на всички ни!

# 403
Да се включа и аз. Ние сме си вкъщи, за сега е на смесено хранене. Цедя се, слагам го на гърда, доизцеждам и дохранвам с АМ при нужда. Голяма хамалогия общо взето…не изсуква сам достатъчно, заспива на гърда. От едната гърда изсуква добре, но от другата не се справя, аз доицеждам и давам от шише.
Имам съмнения, че някакво запушване тръгва да се случва на въпросната гърда, от която не суче добре, защото почва да ме боли. Пих лецитин и един нурофен, дано се разкара бързо, защото би могло да стане доста неприятно.
Когато кърмех първото дете получих 2 пъти такова нещо, имах даже температура. Пак беше на същата гърда, тя се изцежда по-бавно от другата, явно има някаква анатомична особеност и това е предпоставка за такъв проблем.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 22:42 от NI_CI

# 404
О, Mama2288, забравих да кажа, вие сте героиня! 👏🏻👏🏻👏🏻

Общи условия

Активация на акаунт