Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 610
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Много хубаво име, Лъчезар! 😍😍 Да е жив здрав!

Честити нови бебчета, за са здрави и да ви носят само радост, спокойствие и любов Heart

Извинявам се, че малко ще разводня темата, но ме мъчи важен въпрос. Към майките на момченца - как се грижите за хигиената на пениса? Не става дума за забелвану, а за хигиена. Промивате ли с нещо, с какво и как, колко често. Пак мненията са различни, пак не знам какво да правим, кое е най-добре. Засега не го пипаме изобщо, което сигурно не е правилно. Благодаря на отзовалите се.

Иначе имаме час с консултант по бебеносене за 17ти. Ние искаме и по-рано, но нямаше часове.

Мие се само с чиста водичка при къпане или при нужда. Като стане на 1 месец, докато е във ваничката, пълна отново с чиста водичка, преди да сте използвали душ гел се започва супер лекичко дърпане на кожичката, изключително леко и внимателно, както е под водичката и за секунди. Или под чешмата, ако къпете на мивката.
Всеки ден по многоо малко се забелва и така постепенно и много бавно с времето леко по-надолу се оголва, докато е под чистата водичка. Това действие се прави при всяко къпане за напред, завинаги. 😁

# 436
  • София
Стилиана, Маграт честити бебчета! Да са живи и здрави и много щастливи да растат! ❤️
Стилиана, утре ще сте заедно и е най-якото усещане да си хванеш бебето!
Явно сме трите тук. 😃

Изцедих днес - 90 мл. Вчера ми казаха, че много добре се справям, защото само държа на гърда, а и като гледам не е фен на адаптирано мляко.
После от неонатология ме пратиха да ми обясни някой какво да правя, защото "питайте си тези, които отговарят за Вас." Ама иначе ми обясняват как не трябвало много да се цедя, да нямало свръхстимулация. Ооокей! 😅

Гърдите ми са тежки и дори след цедене не олекват. Реално днес станаха пълни, а бебчо като гледам обича и си търси все гърдата.
Та мина моя доктор и акушерка, супер готина и ме успокоиха, че всичко е наред. Нормално състояние като слиза кърмата. Ден, два ще е такова положението. Имам и лека температурата, но е от слизането на кърмата и хормоните в тази връзка. Добре че си беше моя лекар и много добра акушерка, че се бях притеснил.

# 437
На мен ми помогнаха много тези съвети за тежките гърди, особено студени компреси и масаж. С помпата ставаше по-зле заради отока, тя дърпа и лимфа. Ръчно цедене също много помага. Естествено най-добре бебето да суче…

https://xedra.wordpress.com/2017/02/01/engorgement/

# 438
  • Пловдив
Аз забелвах и промивах с риванол, след баня. Иначе си го къпех с вода и душ гел - вечер. С вода след всеки памперс миех дупето, когато си бяхме вкъщи.

# 439
Здравейте, момичета!
Вчера в 19:10 се роди нашата първородна рожба - грацилно момиченце с мерки 51 см и 3050 г. Раждането беше нормално, започна спонтанно и успях да преценя кога да отида в родилно, където направих от 3 см до 10 см + раждане за 4 часа.
Обръщам внимание, че попаднахме в статистиката на 1-2% бебенца с истински възел на пъпната връв! Животозастрашаващо състояние, абсолютен индикатор за секцио. Досега не се знаеше за него, на нито 1 от 3-те ФМ не се видя, нито при множеството УЗИ прегледи, доплер, тонове. През време на раждането тоновете също бяха силни. Слава Богу, родих нормално и бебето си е добре според неонатолозите. Просто беше 2 часа на лампа и нищо друго.
С епизиотомия съм, но мина всичко. От снощи съм си самичка с дъщеричката ни и въпреки че тя спа сравнително добре, почти не мигнах от вълнение, радост и тревога!

Ако някой има въпроси, пишете, ще отговоря Blush

# 440
Здравейте, момичета!
Вчера в 19:10 се роди нашата първородна рожба - грацилно момиченце с мерки 51 см и 3050 г. Раждането беше нормално, започна спонтанно и успях да преценя кога да отида в родилно, където направих от 3 см до 10 см + раждане за 4 часа.
Обръщам внимание, че попаднахме в статистиката на 1-2% бебенца с истински възел на пъпната връв! Животозастрашаващо състояние, абсолютен индикатор за секцио. Досега не се знаеше за него, на нито 1 от 3-те ФМ не се видя, нито при множеството УЗИ прегледи, доплер, тонове. През време на раждането тоновете също бяха силни. Слава Богу, родих нормално и бебето си е добре според неонатолозите. Просто беше 2 часа на лампа и нищо друго.
С епизиотомия съм, но мина всичко. От снощи съм си самичка с дъщеричката ни и въпреки че тя спа сравнително добре, почти не мигнах от вълнение, радост и тревога!

Ако някой има въпроси, пишете, ще отговоря Blush

Wooooow, Честита Радост, Polina 🎊🎁💯🍾🎈

П.П Чак се зачудих професионалист ли е описал преживяванията, толкова по същество , точно и ясно 👏🏻👏🏻👏🏻

Да расте умна, красива и с късмет дъщеричката ви 🌞

# 441
  • София
Полина, честито момиченце! Да е жива и здрава принцесата! 😊🩷🌸

# 442
Polina1310 ЧЕСТИТО, скорошно възстановяване и много мили усмивки от принцесата!
 Аз започнах нощите да не спя, сутрин винаги ставам преди 7....почвам да свършвам силите преди да е дошъл момента. Болки и контракции от наместване си имам,но бебето стои високо горе  и почвам да мисля,че ще си дочакам секциото и вече не съжалявам че си го насрочих.  Ползвотворен ден на всички ,следя за още хубави новинки Simple Smile

# 443
  • София
Честити сладурчета Heart
Да са здрави, щастливи ,да носете само радост ! Heart

# 444
  • София
Поли, честито! Flowers Rose Да ти е жива и здрава малката принцеса и много да се гушкате! Two Hearts
Интересно как не ги виждат тези неща по феталните.. Важното е, че и двете сте добре. Flowers Four Leaf Clover

Да попитам тези, които кърмят, нормално ли е след кърмене да съм зверски гладна? По принцип не съм с голям апетит, обаче след кърмене/цедене направо съм стръвно гладна. Sweat

# 445
  • София
Прясно кърмеща съм, но много гладна и жадна. Чела съм, че е нормално. Като ме приемаха ми казаха, че определени плодове и храни не се консумират заради кърмата. На вас подобно нещо да са казали?

# 446
Polina, честита да ви е малката принцеса! Да расте здрава и щастлива! И по-голямата ми дъщеря се роди с възел на пъпната връв и всички вкупом възкликнаха “истинска късметлийка” (че е минало добре раждането). За съжаление май не се хваща на видеозон това

# 447
Марбела, Стилиана, Полина, честито мами! Да  растат здрави, силни и щастливи малките ви съкровища! Бързо възстановяване на вас!
Валят ли валят бебета🤗🤗🤗
Относно кърменето, да нормално е да сте гладни. Сега не е времето да пазите диети. Течностите са много важни и бутилка с вода и други течности, айрян, мляко е добре да имате до вас, бебетата ще ви изцеждат все повече с растежа си... Храна, която предизвиква газове (бобовите храни), цитруси също така не се препоръчва, защото ще им дразни стомахчетата. Попитайте педиатъра, който сте избрали.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 09:46 от Freziq_P

# 448
  • София
АГ ми каза без бобови, леща и цитруси. После с коликите може да се наложи да спра млечните.

# 449
Честито на всички родили мами!Здрави и щастливи бебчета,бързо възстановяване и лесна адаптация вкъщи!Аз съм от октомврийската тема,но с няколко съфорумки си ви следим.Много готина,положителна тема си имате😘.
Трупаме опит от вас,споделяме неволите ви и се радваме с всяко родено бебе!Благодаря ви за това,че изпълвате страниците неусетно с толкова полезна информация.

Общи условия

Активация на акаунт