Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 600
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • София
АГ ми каза без бобови, леща и цитруси. После с коликите може да се наложи да спра млечните.
Честно казано, не съм следяла особено какво ям с двете ми деца. Единствено прясното мляко намалих и почти спрях, защото действаше на дъщеря ми. Така че всички правила за храненето са малко условни, гледайте най-вече бебенцето как реагира. За зверския глад след кърмене - това е нормално. Кърмещата жена има нужда от повече калории на ден.

# 451
Аз бях забравила за боб, леща, грах, защото детето ми имаше много колики.

# 452
Честито на новите мами, бързо възстановяване и живи и здрави дечица!

За кърменето съм съгласна, нормален е зверският глад, също и жажда. Храни по-добре вижте на вас кое как влияе, аз така или иначе адски рядко ям бобови, но при мен доматите бяха проблем. При позната пък зелевите храни. За коликите акушерката ми каза да пробвам вечер да не ям топло, готвено, защото често това било проблем и при нас определено имаше огромна разлика. Имах период, в който всяка вечер ядях филии с масло и кашкавал и си режех краставица към тях. Много други неща не ми бяха вкусни, а топло не смеех вече като видях каква разлика беше при нас.

Ние от вчера сме си вкъщи, днес мина акушерката ми. И с двама ни всичко е наред, прегледите минаха чудесно, дори и оценката на акушерката и за двама ни в момента е топ. Баткото пък все още е толкова влюбен в братчето си, че се чудя защо изобщо съм се притеснявала за ревност.

# 453
Аз сега се връщам от лекар , в 38+4 г.с измериха малкия 3300 гр.
Взеха ми последни изследвания и ми направиха прословутия преглед за разкритие , наистина е доста неприятен ама … Иначе имам 1,5 см. разкритие и скъсена шийка на 30% … Та чакаме си , с термин съм 18.08

# 454
Честито на новите мами! Hug
Да дам и аз отчет - термин днес, контракции 0 и едва 1 см разкритие Confused

# 455
Честита радост, Поли! Да расте здрава и щастлива момата.
Нормално е да има зверски глад и жажда,както са писали. При нас май започват коликите,сега го сложих върху мен по коремче и моментално се успокои,иначе се събуди с писък и свити крачета.
Батковците са много грижовни,особено малкият, което ме учудва,понеже той до сега не проявяваше интерес. Но само иска да ходи да буди бебето и да го гушка,като плаче идва да го гали и ми вика:" Защо плачеш бебеее? Спокойно,бебенце!", търчи да му носи разни неща от един кашон,дето извадих да прегледам с бебешки работи. Даже първата вечер баткото приспа бебето и спа цяла нощ. Пратих ги да си лягат, но той поиска да му изпее песничка за лека нощ и то взе,че заспа Grinning щях да гръмна през нощта,3 пъти го будих. Тази нощ не спа изобщо,явно да не свиквам с хубавото Grinning
 Иначе да ви развеселя малко с една случка от първите срещи вкъщи. Отивам в спалнята да храня бебето, при което децата, естествено, идват да видят процеса. Обяснявам подробно какво се случва, те мълчат и гледат с голям интерес,а бебето се мъчи да захапе зърното, при което малкият батко разцепва тишината с възклицанието:"Мамо, мамо, той ти хапе бенката!" Joy Смяла съм се 5 минути с глас. Та така, лудницата е забавна Joy

# 456
Честити бебета на Стиляна и Поли! Да са здрави и щастливи, и безпроблемна адаптация с мама! 🍀

# 457
Честито на новите мами и добре дошли на дечицата. Да са ви здрави и много щастливи Heartbeat

Вашите бебоци в каква поза/ пози спят и колко се въртят в леглата. С какво ги обличате и завивате, на колко градуса ги гледате? Както често става, моята теоретична подготовка няма общо с практиката...

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 19:27 от Magrat

# 458
  • София
Днес в 39+4 измериха бебка да е 3,400 плюс минус 500 грама… което си е доста, но АГ не ми спомена да върви  едра. Плацентата вече била 3та степен, но води имам още много. Понеже още не е в малкия таз, каза, че има време до раждането. Обясни ми да чакаме 7 дни преносване и чак тогава вече в болницата, където искам да раждам. Един ден след термин съм на тонове и може би ще провери дали имам разкритие. Вече едва издържам и всяка нощ се надявам да започне, но нищо.

# 459
Може би си писала по-напред, но пробваш ли да се разхождаш повечко и да качваш стълби. Ако не помогне, пак ще помогне да си раздвижена и в по-добро настроение.

# 460
  • Пловдив
Някоя от вас с предишно дете да е ползвала тази машинка?

Че от разни био-мио и масла не съм доволна, и сама си правих репеленти, с идеята, че не пестя материал и все тая.

Аз не спирам да препоръчвам секс...при оргазъм контрахира и матката, спермата жмеква шийката и като нищо може да е добра предпоставка за започване на раждане.

# 461
Някоя от вас с предишно дете да е ползвала тази машинка?

Че от разни био-мио и масла не съм доволна, и сама си правих репеленти, с идеята, че не пестя материал и все тая.

Аз не спирам да препоръчвам секс...при оргазъм контрахира и матката, спермата жмеква шийката и като нищо може да е добра предпоставка за започване на раждане.

Аз имам такава машинка, според мен не върши работа. Комарите си ме хапеха, при включена машинка буквално до мен.

Честити нови бебенца!

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 04:41 от NI_CI

# 462
Честито на новите мами и добре дошли на дечицата. Да са ви здрави и много щастливи Heartbeat

Вашите бебоци в каква поза/ пози спят и колко се въртят в леглата. С какво ги обличате и завивате, на колко градуса ги гледате? Както често става, моята теоретична подготовка няма общо с практиката...

Слагаме го по гръб или настрани, той вече се врътка от по гръб настрани. Гледаме да редуваме страните. Обличаме с 1 кат дрехи с дълги ръкави и крачили,  най-удобни се оказаха ромпърите с тик так копченца. Слагам му и един с къси ръкавчета и крачили, но с чорапки. Завиваме го до половината. В стаите е 26-28 градуса. От време на време пускаме климатик да поохлади. Мислех, че ще му е топло, но педиатърката така ни инструктира.

# 463
Ние на 26-28 го държим по памперс и една мус пелена. Но ние толкова често го държим, преобуваме и премятаме, че сигурно го сгряваме още. Съвестно ми е, аз по нощница и се завивам с двоен чаршаф, той по памперс и пеленка, но мъжът ми не дава да го обличаме. Много се врътка и нашето маймунче. Аз очаквах да спи по гръб в чувалче, нищо общо с очакванията...

# 464
  • София
Пробвам си различни методи за предизвикване на раждането, но няма ефект. Чакаме и това е.
За изписването приготвих боди с къс ръкав и клинче, както и тънки чорапки. Толкова са миниатюрни, всички вкъщи се смяха като показвах тоалета. Багажът за болницата вече е нареден в куфара, много ми се искаше да взема черен шоколад, но ще стане на супа в тея жеги и пропуснах. Взех си еднократни дози нескафе да си правя сутрин. Нямам намерение да слизам до кафето да се редя на опашка. През бременността си пия по едно кафе на ден, рядко второ с много мляко, няма да спирам и като кърмя. Настроила съм се, че и трети път ще кърмя успешно, да видим как ще тръгнат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт