Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 600
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Marbellaa ,при мен с баткото помагаше, когато го съблека гол (по памперс)
Може и това да опиташ.

Даа, но май ще е вкъщи.Тук не дават да ги събличаме , че все или климатик или прозорци са отворени , та си е някакво правило.
Благодаря, ще пробвам!

# 481
Ъпдейт и от нас.Малкия вече си е при мен , още е на антибиотик и ще останем още 2-3 дни.
Мъча се да го кърмя , 3 дни стимулирах , вече цедя по 90 мл , но той има лека жълтеница и е сънлив и бързо записва на гърда.
На шишето му е лесно и бързо нулира порцията.За сега схемата ми е да го слагам на гърда , да посуче колкото може пък после давам адаптираното , все пак трябва да наддава.
Ако имате съвети как да го размърдам да суче , отворена съм за такива.
Гъделичках го , масажирах го .. 1-2 пъти засмуче и пак заспи.
Браво, много се радвам, че сте си заедно. При нас едно хранене продължава понякога на три части. Заспива на гърда, подремва, събужда се, продължава да суче, пак заспива… ако някой гледа отстрани, ще каже, че се храним през половин час, но всъщност причината е, че е мъничка и се уморява бързо. Моят съвет е да не се притесняваш да кърмиш и на по-кратки интервали, особено докато е малък и сънлив

# 482
Първите дни и моят често заспиваше. Помагаше му щипването по двете места на раменцата или почукване леко отгоре гърдата малко след като я е захапал над устничките почуквам леко по гърдата с пръстче. Ако давам от шише пък го размърдвам и той се разбужда и засуква.
Вчера имах един безкрайно ревлив ден с моето момче, баща му и брат му се изнервиха, аз се разплаках накрая от безсилие. Не искаше да суче, не искаше да яде от шише, не искаше и да спи. Само легнал на мен се успокояваше и то за малко, докато пак не ревне. Не бяха колики, знам как е от тях. Добре, че се сетих да прочета в края на деня за скоковете на разрежа и да видя кой период обхващат. Та мисля налучках причината. До 10 като легнахме всички и тати и бати бяха в другата стая, ние останахме сами на тъмно и пак пререва, дадох му гърда и засука. Вечерта се будеше  според режима си регулярно, ядеше си и спеше. Днес отново си е спокойното бебе, та може би наистина е бил скока в разрежа. На сина ми до около навършване на 3 г много му влияеха тези периоди.
Имайте и това на идея, ако дечицата ви са неспокойни и отказват определени дейности.

# 483
  • Пловдив/Хихон Испания
Да споделя: вчера на 08.08. се роди нашият син Стилиян Габриел с тегло 2860 гр. и дължина 49,5 см в 36+5 седмица. Започнахме като индуцирано естествено раждане ( поради недобри показатели на изследванията от последната консултация директно ме приеха в болницата вторник следобед ) и завършихме със спешно секцио. Ще напиша по-подробно малко по-късно, че все още се опитвам да се справям с новата роля, паралелно съм на системи и е лудница.
Късмет на мамите, които чакат! Честито на всички родили мами! Да са ви здрави и щастливи бебчовците! Да наистина няма подобно щастие!!! Heart Eyes

# 484
Честита рожба, Селена! Пожелавам леко възстановяване и адаптиране и за двама ви! Здраве, щастие и радост на цялото семейство! 💚

# 485
Честито, Селена! Да е здрав малкият юнак и много радост да ви носи! Heart

# 486
Честита рожба, Селена! Да ви е здраво детенцето, а на теб бързо възстановяване!

Мама, благодаря за информацията, ще му проверя кръвната група, моята е АБ+.

Кукличка, напълно идентичен емоционален ден с рев имах и аз, както и спречкване с една сестра от неонатологията, която буквално ми каза през нощта да си хвърлям коластрата в тоалетната, защото видиш ли няма кой да ми отвори вратата. Предвид, че има някой на смяна, който би трябвало да храни бебетата през нощта?!?. Аз ставам два пъти през нощта да се цедя и да стерилизирам след това, което можете да си представите колко време отнема и накъсва съня, само и само да не ми се запушат каналите, а те междувременно му дават АМ, а аз хвърлям коластрата…

Бебчо днес е значително по-добре. Одеве ми скалъпиха някаква оправдание да ни изпишат ден по-късно, съответно мен да изпишат ден по-рано, което смятам да оспорвам. Изключително доволна съм от Вита в цялост и от моя си доктор, в родилното всички са изключително мили и съобразителни, но в тази неонатология има много мързеливи лелки.

# 487
Не смея да разчитам само на кърменето тук в болницата , че е важен фактор да ни изпишат.Не се отказвам но по 3 часа на гърда определено ще се пробва вкъщи.
Тук му давам по около 15-20 минути на гърда и колкото изпил толкова , после му давам порцията от болницата докато сам спре и си избута биберона.
Яд ме е че оставащото го изстисквам и го хвърлям в мивката , тъпи правила.Поне вкъщи щях да му го сложа най-малкото в шише или да замразя.

# 488
  • София
Само ще кажа, че ние ще подадем оплакване заради отношението на част от персонала на неонатология. Вчера вечерта я прекарах в сълзи, но сега се боря и с друго и друг път ще разкажа.

# 489
Честита радост, Селена! Бързо възстановяване, много хубава дата си е избрал Simple Smile

# 490
Само ще кажа, че ние ще подадем оплакване заради отношението на част от персонала на неонатология. Вчера вечерта я прекарах в сълзи, но сега се боря и с друго и друг път ще разкажа.

Надежда, съжалявам много. Аз след малко ще търся сметка относно изписването, защото си измислиха някаква супер нелепа причина от резултат от изследване, който съм си правила по време на бременността и който на този етап не налага нищо. Напълно те разбирам, аз съм доста екзалтирана след разговор от преди малко и ще се включа по-натам като имам повече информация и ще съм по-обективна.

# 491
Как да събудим сънливото бече на Хедра https://www.facebook.com/Xedrablog/videos/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0 … /404325252505956/

Честито на новите мами. Да са ви здрави малките съкровища Simple Smile

За акането с епизиотомия, на мен ми помогна да се поклащам наляво надясно на тоал чиния. Отделно ,че тялото ми се беше подготвило с подх консистенция и количество.

Едва ли някоя от нас си е представяла, че самото раждане ще остави щастливи спомени, а престоят след това с бебето ще е травматичен. За мен тези денонощия са откровено такива. Пожелавам ви да минава по-бързо времето там и да срещнете повече добро отношение и мили думи. Тези хора, които се отнесоха добре с мен в тези няколко дни, никога няма да ги забравя... Санитарките например - тези усмихнати лели, няколко акушерки и сестри. Да са жшви и здрави. Надявам се другите да са имали просто лошо настроение и да се отнасят добре с другите хора

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 21:42 от Magrat

# 492
За кой болници става въпрос момичета?
И аз имам оплаквания , но честно просто се надявам да си ходим вече.

# 493
При мен Вита.

# 494
  • София
Много съжалявам да чуя за такова лошо отношение Sad  още повече в частна болница ,която държи ниво и реноме.

Аз днес бях на преглед . Откарах си три часа, лекарката беше в нормално раждане ,после в спешно секцио,но си чаках.
Отчетоха контракции на тоновете ,но шийката ми не е скъсена 2,8 см .
Бебето 3400.
Едвам кретам вече, тайно се надявах да ми каже "айде взимаме те в понеделник " Grinning
Но за сега ще си чакам до 22ри.

Общи условия

Активация на акаунт