ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 379
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Аз имам сега нова теория, майките ни да дойдат не по-рано от две седмици след раждането 🤭 даже казах на таткото, че тези две седмици са за подготовка на посрещането на неговата и моята майка, за да можем да им обърнем подходящото внимание, все пак са гости, те не идват да ми слугуват. В моята къща аз съм началника му казах 😂 но също и домакина, всеки трябва да се чувства добре, той каза, че майките били начело. Аз “да, в тяхната си къща” 🤭
Но реално аз си го искам това време за нас тримата, струва ми се много интимен момент.

Споделих на майка ей сега теорията ми, не и хареса. Аз я разбирам, че такава е традицията и с братята ми не беше тя поканената от първия ден и сигурно чака сега. Вярвам и даже, че в първите 2 седмици ще имам нужда от помощ, но за мен това е време лично да разбера кое, как работи и какво е нужно, готова съм да върша тежката работа, то като че ли има лесно в този живот.

А, ММ каза по повод майка му “ама защо чак Ноември, тя каза, че иска да дойде за рожденния ми ден на 1ви Октомври”. Е, не знам там вече, те да си се разбират.

Мамите, вече с дечица, как беше при вас? Как ви се стори началото, първите дни? Смятате ли, че бихте се справили само двамата с таткото?….дори, когато таткото го е страх от собственият му размер (2м), 47ми номер обувки 😂😂😂 и не смята, че ще пипа бебето от начало, но нищо, аз ще му измисля как да е полезен на мен 🤭

# 196
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала, до края на юли бях на работа, вече от 01.08 съм в болничен, но не съм се спряла от задачи, които до този момент все отлагах. Та признавам си, не успях да наваксам всичко, което сте написали, така че ако съм изтървала нещо и се повтарям моля да ме извините. От това, което прелистих в последната тема останах с впечатлението, че доста от вас са поставили или предстои да поставят ваксината за коклюш. Аз също бях решила да я слагам, но сега съм в леко колебание. АГ, при който се следя по здравна каса, по-скоро каза, че не препоръчва като цяло на бременните да поставят тази или друг вид ваксина, а мнението на АГ, при който ходя допълнително платено, е че в условия на епидемия ваксината е оправдана, но ако няма такива условия имало още 50 подобни вирусни заболявания и един вид няма как да сложа 50 ваксини. Тъй като вълната премина, та и аз малко се поразколебах и още го обмислям.
Иначе аз съм вече в 31 г.с. На последните прегледи стана ясно, че бебето е с по-малки размери, отколкото би трябвало да бъде - около седмица и половина - две. Иначе и двамата доктори поотделно казаха, че и кръвопотока е добър, околоплодните води са Ок, самото бебе изглежда добре. При последния преглед миналата седмица тежеше около 1270 гр. В интерес на истината, на мен като чета размерите за този срок на бременността не ми се вижда чак толкова по-назад. За пример първото ми дете се роди 2180 в 39 г.с. И през цялото време ми се струваше доста по-назад като размери, но и тогава при следенето всичко изглеждаше наред. Според мен по-скоро е генетика, макар че според следящата ме АГ генетично изоставали по-дребните деца след раждането си. Така или иначе сега на 2 седмици съм на преглед за да следим всичко. Сега приемам протеин за бременни, фраксипарина /който е от самото начало/, изписаха ми въпреки добрия кръвопоток и Дусодрил.

# 197
MayaJane, разбира се, че ще се справите! В началото ще ти е дискомфортно, ще се разхождаш по-разголена, ще имаш промяна в хормоните. А бабите колкото и да са полезни са си много дразнещи. След като таткото отиде на работа са добре дошли една по една, но си трябват граници. Кажи им от самото начало, че в твоята къща и с Твоето дете ще бъде както ти кажеш.
Аз така виждам нещата.

# 198
Шишарче, нормално е да започне да се скъсява шийката. Твоята звучи добре.
Моята последно ми я мериха на 2та ФМ. Сега май даже не ми я мерят.

И аз от днес започвам протеин за бременни, макар бебето ми да върви едро, защото общ белтък и албумин са ми на долна граница и почти не ям месо и яйца, особено като съм бременна не ми понасят.
Първото бебе го измериха 3500, роди се почти 4. Обаче не е бил никога едър, напротив, сега си е слабичък.

Мая, ще се справите и ще ви е по-готино и спокойно без баби.
С първото бебе бяхме 2 сед. с мъжа ми сами и бебето, ММ беше в отпуска. После майка ми дойде за около седмица, даже по-малко. Бяхме в друг град и затова спеше у нас. После свекито дойде за 2 дни да види бебето и това е.
Сега отново ще сме сами 2 сед., после майка ще си вземе 1 седмица или 2 отпуск, но ще идва за час-два, колкото да вземе другото дете от уч.завед., да го закара на спорт, докато ММ е на работа или да гледа бебето, докато аз го карам. Сега сме в 1 град с майка и няма смисъл да нощува у нас.
Свекито ще дойде по нататъка за 2-3 дни да види бебето. Никой друг не искам.
Нито погачи ще правя, нито гости ще каня. По нататъка постепенно други роднини и приятели ще дойдат за по 1-2 часа, но може би чак около Коледа.

# 199
MayaJane, разбира се, че ще се справите! В началото ще ти е дискомфортно, ще се разхождаш по-разголена, ще имаш промяна в хормоните. А бабите колкото и да са полезни са си много дразнещи. След като таткото отиде на работа са добре дошли една по една, но си трябват граници. Кажи им от самото начало, че в твоята къща и с Твоето дете ще бъде както ти кажеш.
Аз така виждам нещата.

Благодаря, Stasy 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Разбирам, пък и от сега виждам, че не е лесна работа, дори самата бременност е доста уязвим период. И все пак еволюцията и природата са го създали така, че родителите се грижат за детенцето, например за малките пиленца. Пък и е много личен  период, ние с таткото да се стиковаме и двамата като екип да посрещнем и да се запознаем с бебето. Всяко външно внимание на мен ми звучи като пъхане на носа в чужди работи, пък било и то под формата на помощ 🤷🏼♀

# 200
Като цяло бабите могат да сготвят или изчистят, но това и мъжа може да го направи. Пък и няколко дни ако не се чисти всеки ден или се хапват сандвичи/яйца не е проблем.
Вече има перални, сушилни, миялни, памперси, не е като едно време да се перат пелени на ръка и т.н.
А бебчето си го гледа майката най-вече, има едно ходене по ц*ци, кърмене, цедене.. и сън, когато бебето не плаче.
Други хора само да се пречкат... Ама аз мразя някой да спи у нас и въобще не обичам да имам гости. С приятелки се виждаме навън по ресторанти например.

# 201
Като цяло бабите могат да сготвят или изчистят, но това и мъжа може да го направи. Пък и няколко дни ако не се чисти всеки ден или се хапват сандвичи/яйца не е проблем.
Вече има перални, сушилни, миялни, памперси, не е като едно време да се перат пелени на ръка и т.н.
А бебчето си го гледа майката най-вече, има едно ходене по ц*ци, кърмене, цедене.. и сън, когато бебето не плаче.
Други хора само да се пречкат... Ама аз мразя някой да спи у нас и въобще не обичам да имам гости. С приятелки се виждаме навън по ресторанти например.

А, много точно казано Sweety, “бебчето си го гледа майката предимно”…има и майки връчват бебето на бабата отначало още.

Иначе му обяснявах на ММ по повод едно реалити по ТВ, че той е мой 😂 И той ми отвръща “ти си си твоя и аз съм си мой, обаче бебето е твое” 😂😂😂😂 И в дълбочина погледнато, колко много истина има в това изказване, се чудя всеки ден! Съгласна съм!

# 202
Радвам се, че и двете баби живеят наблизо в града и когато имам нужда ще ги повикам за час-два и дотам. Може да дойдат по отделно да видят бебето като ни изпишат, както и приемам помощ под формата на домашно сготвена храна или гледане на голямото дете, ама да ми се въртят наоколо изобщо не искам. Не знам как щях да мисля, ако бяхме в друг град, но понеже ми е второ, вероятно не бих искала я първите седмици точно да ги каня на гости и да трябва и с тях да се съобразявам. Особено майка ми по всяка тема е експерт и хич не желая да ми се бърка. А свекървата си е свекърва, не ми е любимия човек и трудно бих издържала повече от един ден с нея.

Моето бебе явно постоянно се върти, защото всеки път на различно място го усещам. Кога ще се укроти в една позиция вече? Ей сега преди малко усетих супер бързи “потупвания” от едната страна. Крак ли е, ръка ли е, не знам, май е ръка, ама се изненадах от скоростта, с която се движи. Grinning

# 203
Вие сте добре,че имате право на избор.Аз нямам майка,така че там е ясно,но имам вещица свекърва.Неведнъж съм писала,че мъжа ми е мамино синче.Където и да се местим(понеже бяхме от село в града и обратното),и нея си прибираме.Това е гад.Всяки не си харесва свекървата,но моята е божие наказание.Онзи ден си лежи и си яде в леглото,аз се пребих да чистя.Нещо като й кажеш,нищо не правиш.Два-три часа работа на ден.Вечер яде и си хлопва чиниите в мивката,та сутринта й ги мия.Като характер не е лоша,наистина.Но е мизерница,мързелива и непукист.Обича си дъщерята,ходи у тях чисти й,готви й,а у нас робинята лижи фугите  на плочките чак.И още от втория месец започна:"Това дете така ще се къпи,така ще се облича,няма да се изкарва.."
И пут*о е решил,че ще е така,понеже мама е гледала две деца и знае повече от мен.А ми надигат още два месеца и половина нервите,от родилното ще е всеки по пътя си.Аз у нас,те у тях.И без това сега семейството е мама и син,аз съм неутрална.Сега ще си имат и бебе и ще са си пълно семейство.Сестра му и тя като я знам каква е.Ъкъл идва да дава,ама цял ден може да й ходиш след гъ*а.Не умее да готви и идва да яде у нас готвено(от мен) и където яде,там си оставя чинията,където е пила кафе,там й съхне чашата с часове.И двете не са лоши,но са много мързеливи.Тая само ми повтаря,че е хубаво да работя,да се движа,да си чистя,да не ходя по прегледи,да не пия хапчета..Като мене не била виждала бременна да се изморява и всеки ден да спи на обед.
Залях ви с проблемите си,ама аз търпя месец примерно и започвам да изпадам в истерия.В момента съм с адски високо кръвно и е само и единствено от нерви.

# 204
Аз също не съм решила още кой кога ще идва, отбивам всякакви намеци засега, въпреки че мама е в стартова позиция и само чака да ѝ взема билет.
ММ ще си вземе 2-3 седмици отпуск и се надявам да се справим заедно самички в началото. Тя естествено иска да ми покаже как се прави всичко, но първо че нещата много са се променили от времето, когато тя ме е гледала и второ че тук ще имам акушерка, която ще идва всеки ден да ми показва точно тези неща. Със сигурност ще е добре някой да ми готви, но предпочитам аз да се подготвя със запаси от сега за първите седмици. Не се чувствам комфортно да трябва да се съобразявам с друг човек при нас. Апартаментът ни е малък. Сега се чудим как да сместим и разместим, за да има място за трима. Случвало се е да идва родител за една вечер на гости и се издържа, но за по-дълъг престой ги слагам в хотела до нас. Което автоматично означава аз да се грижа не само за бебе и за себе си, а и за престоя на родителите. Има и вариант да им взема квартира, и това съм го правила, но става още по-сложно с пазар, разходи и транспорт. Надявам се да не мисля прекалено нереалистично, зависи и от бебето в крайна сметка.

Представям си, че при две деца има повече нужда от помощ и координиране.

# 205
Лунатичке, много ти е трудна ситуацията, съжалявам. С роднините от другата страна винаги е кофти, НО сега е време ти да застанеш и да прецениш сама за себе си кое ти е по-важно. Приоритет е ти и бебето да сте добре, няма значение кой се сърди, колко спиш, колко време му е там мръсната чаша (да си я измие), колко е гладен (да си сготви).
Твоята половинка или трябва да подкрепи тези ти разбирания, или - тук ти решаваш къде е границата. Но целият този стрес, кръвно и нерви не са ти нужни. Със сигурност е по-лесно отстрани да говоря, но погрижи се за себе си, защото никой друг няма да го направи. Предстои ти да научиш едно човече кое е по-важно, а за да го направиш трябва да си го изяснила сама за себе си.

# 206
Лунатичка, искрено съжалявам, че се налага да търпиш това. Аз не бих! Не знам какви причини имате да живеете под един покрив, но аз бих ѝ казала да си търси квартира…

Моята свекърва не е толкова лоша, просто се опитва да се намесва, ако не внимаваме. Много е контролираща и съм си патила от нея, затова я държа настрана.

Иначе получаваме много помощ и от двете страни, за което съм супер благодарна и го оценявам.

# 207
Lunatichka92, искрено ти съчувствам!

# 208
Лунатичке, я не си вдигай кръвното. Хич не им мий чиниите и кажи всичко на мъжа ти, да купи 1 миялна. Поръчай пица и недей готви, да си гледат работата.

# 209
Вие сте добре,че имате право на избор.Аз нямам майка,така че там е ясно,но имам вещица свекърва.Неведнъж съм писала,че мъжа ми е мамино синче.Където и да се местим(понеже бяхме от село в града и обратното),и нея си прибираме.Това е гад.Всяки не си харесва свекървата,но моята е божие наказание.Онзи ден си лежи и си яде в леглото,аз се пребих да чистя.Нещо като й кажеш,нищо не правиш.Два-три часа работа на ден.Вечер яде и си хлопва чиниите в мивката,та сутринта й ги мия.Като характер не е лоша,наистина.Но е мизерница,мързелива и непукист.Обича си дъщерята,ходи у тях чисти й,готви й,а у нас робинята лижи фугите  на плочките чак.И още от втория месец започна:"Това дете така ще се къпи,така ще се облича,няма да се изкарва.."
И пут*о е решил,че ще е така,понеже мама е гледала две деца и знае повече от мен.А ми надигат още два месеца и половина нервите,от родилното ще е всеки по пътя си.Аз у нас,те у тях.И без това сега семейството е мама и син,аз съм неутрална.Сега ще си имат и бебе и ще са си пълно семейство.Сестра му и тя като я знам каква е.Ъкъл идва да дава,ама цял ден може да й ходиш след гъ*а.Не умее да готви и идва да яде у нас готвено(от мен) и където яде,там си оставя чинията,където е пила кафе,там й съхне чашата с часове.И двете не са лоши,но са много мързеливи.Тая само ми повтаря,че е хубаво да работя,да се движа,да си чистя,да не ходя по прегледи,да не пия хапчета..Като мене не била виждала бременна да се изморява и всеки ден да спи на обед.
Залях ви с проблемите си,ама аз търпя месец примерно и започвам да изпадам в истерия.В момента съм с адски високо кръвно и е само и единствено от нерви.

Lunatichka, казвала съм ти вече и пак да повторя, основавайки се на фактите, ти си супер жена! Много добре се справяш в ситуацията, така както те чувствам, не всеки ще може. Вече нататък ти сама ще решиш, просто знай, оцеляваш в трудна ситуация и много добре го правиш.

Аз сега се присетих, че сме в чата и мога да оставя леко дипломатичния тон 😂 и с цялото ми уважение, на ММ майката е на 80, танцува си тя добре на партито и по случай годишнината, ама през другото в време много обича той да е покрай нея за всяко нещо 🤭😂 Моята майка е супер, ама си е свършила тя нейната работа 👏🏻👏🏻👏🏻 да отгледа 3 деца и т.н и е мързеливички малко сега 🤭 Пък и аз съм и казала “какви внуци, не ти е работа, ти твоята си я свършила, гледай си живота, има си приятел сега, там да набляга на внимание”. Та и двете дишат по-тежко и от мен сега, чудя се какво се напъват да помагат….А, да, просто нов ден на пълен задух, не от времето, едвам дишам пак 🤦🏼♀ как ще карам така, плаче ми се вече 🥺 честно.

Общи условия

Активация на акаунт