ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 434
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Ans, продължавам да стискам палци, много е хубаво и полезно за теб и бебето, че имаш такива положителна нагласа. Simple Smile

Интересно е, че още от първата фетална не ти е назначен аспирин протект, ако е установен риск от ниско тегло и лош кръвоток. Или тогава не са ти казали, че има риск? По принцип е най-ефективен аспирина, ако се започне от 12-13 г.с, аз от тогава го пия, но с цел превенция. Надявам се при теб да даде резултат върху кръвотока щом вече има доказан проблем.

Колко ти е високо кръвното? Вземи си апарат и го следи вкъщи, където ще си по-спокойна. Ако ти го мерят само в болницата може да е от притеснение. При мен така се получи 1-2 пъти, а вкъщи винаги е идеално.

Ще се следите по-често и всичко ще е наред. Изпращам ти прегръдки, всички чакаме да пишеш как сте.

# 256
Анс, стискам палци! Положителната ти нагласа е супер. Положителната емоция води след себе си само положителни резултати!
Пий си аспирина, разхождай се и си живей живота. Мери си кръвното по едно и също време, но у вас. В болницата винаги е една идея по високо. Щом бебо е наред и наддава, макар и малко нова е хубаво.
Аз също пия аспирин, заради кръвоток и висок риск от прееклампсия. Още на първата фетална ми излезе риска 1:31. Ама е само риск за момента.

# 257
Ans, продължавам да стискам палци, много е хубаво и полезно за теб и бебето, че имаш такива положителна нагласа. Simple Smile

Интересно е, че още от първата фетална не ти е назначен аспирин протект, ако е установен риск от ниско тегло и лош кръвоток. Или тогава не са ти казали, че има риск? По принцип е най-ефективен аспирина, ако се започне от 12-13 г.с, аз от тогава го пия, но с цел превенция. Надявам се при теб да даде резултат върху кръвотока щом вече има доказан проблем.

Колко ти е високо кръвното? Вземи си апарат и го следи вкъщи, където ще си по-спокойна. Ако ти го мерят само в болницата може да е от притеснение. При мен така се получи 1-2 пъти, а вкъщи винаги е идеално.

Ще се следите по-често и всичко ще е наред. Изпращам ти прегръдки, всички чакаме да пишеш как сте.

На мен ми казаха на третата фетална, че е почнало да изостава. Преди това не е имало проблем, за да ми казват.

На моя апарат излиза към 130/80 (варира), а при манипулационната 147/107...и ме тъпчат с допълнителни лекарства за кръвното, които четох, че не е редно да се пият дълго време. А нищо не усещам като дискомфорт.
Сутринта се събудих с кръвно 125/84 мисля, че беше...
Знам ли ги тия стари апарати колко са им верни......от на баба ми времето

# 258
Анс, моя съвет е да го мериш една седмица по едно и също време. И ако продължава да е около 130 да се свържеш с кардиолог. Моя съвет е да го мериш три пъти и да осредняваш стойността.

# 259
Ans,
Стискам палци, ти си смела и разумна мама и много ми харесва как разсъждаваш.
Всичко ще бъде наред! 😊
Аз взех електронен апарат за кръвно на Sendo с маншет за предмишницата. Много е добър, препоръчвам. Моето кръвно също е по-високо в лекарския кабинет, отколкото вкъщи. Какви хапчета за кръвно пиеш?

Момичета, някой отиде ли на деня на отворените врати в Майчин дом в София?

Вчера пих една чаша бяло вино и бебето в корема ми заигра хоро направо. 😆 Не трябваше ли виното да я приспи, питам аз? 🤔😄❤️

# 260
Ans, имах предвид да го изпишат превантивно, ако си имала рискови фактори, но явно не си имала.

Странно ми е крайното отношение на лекарите, от това което ти пишеш, ми се струват прекалено предпазливи и гледат да “си вържат гащите”.

# 261
Ans, стискам палци всичко да е наред.
Мери го кръвното всеки ден вкъщи - сутрин, обед и вечер, след като си била поне 10 мин. в покой. Докато го мериш не се мърдай и не говори. Записвай си на листче резултатите и ако стои около 130 и 130+, отиди на кардиолог. По принцип на мен кардиолог ми каза, че вече нормалното кръвно не е 120 на 80, а 130 на 80, в предвид начина на живот на хората, но не и за бременни. За бременни даже перфектно е по-скоро 110 на 70.
Радвам ти се за положителната нагласа, но и както преди ти казах, смятам, че имаш нужда от още няколко мнения при различни добри специалисти. Надявам се да не си от някой малък град и там да им се доверяваш.. така и не писа откъде си, да ти дадем съвет за добър доктор.
Дано са ти обърнали внимание, но и аз се чудя как така на 3та ФМ видяха тези неща, преди това къде са спали.

Стаси, защо слагаш и Утрогестан? Гледай едното на обяд например, другото вечер.

Smile, да има мн Ковид вече, пазете се.
За шийката - лежане и лежане, гнездене! Стискам палци!

# 262
Ans, освен да мериш кръвното, трябва и урина да пускаш. Може би и чернодробни ензими+креатинин. Има 2 причини за вдигане на кръвно - прееклампсия или от бременността. В момента изследванията изключват първото, което е добре. Но според мен пускай често урина и виж и работата на черния дроб и бъбреците с тези изследвания.
Стискам палци да се закрепят нещата поне до 37ма седмица или до разумни килограми.

Sweety, имам серклаж и затова съм на утрогестан до края.

# 263
Ans, поздравявам те за рационалния подход! Сигурна съм, че ще намериш най-добрия път за теб и бебчето ти и всичко ще е наред 👏🏻👏🏻💯🤗

# 264
Случайно ми излезе в Инстаграм и реших да ви споделя в случай,че на някой ще му е полезно 🫶🏻

# 265
Случайно ми излезе в Инстаграм и реших да ви споделя в случай,че на някой ще му е полезно 🫶🏻

Мисля, че мазта е по-подходяща от крема за бебешки дупета.

# 266
Лека нощ, прекрасни.  🥰🥰🥰

# 267
Как сте, момичета? При мен са спокойни почивните дни, подготвям се за последната работна седмица преди отпуск/болничен/майчинство.

Струва ми се, че времето е спряло в момента, чак след 2 седмици съм на третата фетална и ще разбера как се развива бебето като размери. По ритането и ръчкането, вече ми се струва доста голямо, тези дни осъзнах, че ще трябва да излезе от някъде това голямо бебе. Май си стои с главата надолу и се надявам да не реши пак да се върти. Искам вече да го гушкам и не знам как е възможно да остава толкова много и едновременно толкова малко време до термина ми. Grinning

Вие как се подготвяте за раждането? Физически, психически, всякак?

# 268
Никак😁.В мен бих го търпяла още няколко години,но като знам,че след два месеца(горе-долу)трябва да излезе отнякъде...Бях на 100% за секцио,но плацентата вече е горе и док каза,че може да опитаме и естествено раждане.С две думи,нито едно от двете не ми харесва.Някакъв трети вариант няма ли?😂😂😂

# 269
И аз искам трети вариант! 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт