ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 521
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте и аз току що се връщам от преглед. В 30+1 г.с. съм и бебка тежи 1,500кг.АГ каза че върви с 4 дни напред иначе всичко е нормално от другия месец започвам запис на тонове.
Анс радвам се че си се успокоила всичко ще е наред вярвам го повярвай и ти.

# 331
Шишарче, може би аз съм тази с колата. Че бях писала, че ако ти се гади една, две глътки кола ще помогнат на гаденето.
Момичета, септемврийските мами са започнали да раждат и те. И така погледнато за някой от вас остава много малко. Много се вълнувам наистина. Вече нямам търпение.
Докторката каза, че най-вероятно ще имам кърма. Аз се притеснявам обаче, защото зърната ми са плоски и не знам как ще се случат нещата. Купила съм си силиконови зърна, ама.

# 332
Шишарче, може би аз съм тази с колата. Че бях писала, че ако ти се гади една, две глътки кола ще помогнат на гаденето.
Момичета, септемврийските мами са започнали да раждат и те. И така погледнато за някой от вас остава много малко. Много се вълнувам наистина. Вече нямам търпение.
Докторката каза, че най-вероятно ще имам кърма. Аз се притеснявам обаче, защото зърната ми са плоски и не знам как ще се случат нещата. Купила съм си силиконови зърна, ама.

Раждат, раждат 🥳 определено се затвърждава тенденцията за бебе валеж от предния месец, вече кой, кога по термин не знам.

ASY, помня май, че е с термин 1ви Октомври, но я няма напоследък да каже как е, какво е.

Sway, и ти ли си съм края на Октомври!

Shisharche, имаш ли предвид, че прочита на всяка една от нас по темата ще е различен, дори да четем от един и същи учебник, дори да са 5 изречения!  Затова, например, толкова много се различават и мненията на лекарите по един и същи въпрос и както и Ans даде пример, може да се получи доста объркващо, когато на пациента му трябва яснота.

После, но не на последно място, а със същото първостепенно значение, това, което работи при мен, може да не работи при теб и обратно, и важи за всички.

Хубаво е, когато, например, потропваме по дъската ката с палка “това защо не се знае от аудирията, като например глюкоза/въглехидрати или кой  покапва торта или пие кола, да се има предвид да се демонстрира уважение към личното мнение/избор.

Аз, разбира се, както и всяка една от нас, имам право да изкажа всякакво мнение, което съм подготвена да защитя, като най-важното условие е да е с уважение и да се взимат предвид всякакви културни и други различия.

Последен пример, че стана дълго: аз например, когато се присъединих към БГМама, получих следните коментари “тези там са луди, защо ти е”, моят коментар във всички случаи е “ти защо не филтрираш, а вярваш на всичко, което четеш”.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 19:44 от MayaJane

# 333
Не е презумпция, а заключение базирано на начина на изказване на различни потребителки относно въглехидратите, повдигана 2-3 пъти още от началото на Октомврийската тема, където в един момент се отказах да споделям факти и хранителни стойности, защото някои потребителки просто искаха оправдания да си ядат тортички, а другите се плашеха от така извадения от контекст факт, че мозъкът се изхранва единствено с глюкоза и се застъпваха на мнението, че трябва да се яде всеки ден задължително и по нещо сладичко, даже ако си спомням правилно “една кола на ден поне” фигурираше в един от въпросните стари коментари. Не помня в кой момент се присъедини ти към темата, може да е било след това, но тия въглехидрати се дъвчат вече няколко пъти и продължават да се бъркат “въглехидрати” със захари, да не се прави разлика между бързи и бавни въглехидрати, да не се знае разликата между въглехидрати и глюкоза.

П.с В допълнение, не всеки знае какво е гликемичен индекс и как функционира панкреаса на човек, какво действие има инсулина, как се произвежда по естествен начин в тялото и как в определени ситуации приети въглехидрати над определено количество на ден виждат сметката на панкреаса на бебето.

Напълно те подкрепям! 👏🏻

# 334
Sway, нямам спомен Grinning Но сякаш колата не беше в изречение с прилошаване, а буквално се спореше за оцеляване на мозъчни клетки и за това как било жизнено важно тялото да му се дава захар всеки ден. Както и да е, опитах се да секна една евентуална повтаряемост на същата дискусия, то взе, че пак така стана ахаха

Бтв, бях на отворени врати в Майчин дом. Там се повдигна въпросът “ами ако нямам кърма?” И главната акушерка, която водеше групата с една изморена от този въпрос физиономия отговори “Няма родилка, която да няма кърма. Това са изключително рядко срещани случаи, при които има патологични проблеми от друго естествено. Нямат кърма, защото не са им показали как да кърмят и бебето не е закърмено изобщо”.

Отделно, друга моя приятелка сподели, че е имала много проблеми с това кърмене и чак след месеци е разбрала, че проблемът е във формата на зърната ѝ, при нея беше размера. С някакви накрайници всичко се променило. Но не знам подробности… Сигурна съм, че и за теб има правилно решение и подход, дано те консултира правилния човек, когато дойде времето! Вярвай в индивидуалността на тялото си, не го съди ^_^

# 335
Здравейте и аз сега се връщам от преглед 30+2 бебка тежи 1500гр, всичко е нормално за момента ,плацентата вече е узряла и е 3-та степен според докторката няма нищо притеснително за момента ,защото бебето си наддава и всичко си е в норми.На тонове ми каза от 34седмица ,че ще ходя .

# 336
Шишарче, дано си права. Като чета в темата за август, доста майки май не им се получава кърменето. За сега съм с настройката, че не ми е фикс идея и ако не се получат нещата е важното бебето на е нахранено. Дано така да си остана.
А и честно казано това цедене с часове за 20-30 мл, сигурно скапва още повече психиката. И едва ли не постоянно за ходиш гол до кръста. Има още малко време ще видим.дано в Надежда наистина има консултанти, които дават правилни насоки.

# 337
Шишарче, дано си права. Като чета в темата за август, доста майки май не им се получава кърменето. За сега съм с настройката, че не ми е фикс идея и ако не се получат нещата е важното бебето на е нахранено. Дано така да си остана.
А и честно казано това цедене с часове за 20-30 мл, сигурно скапва още повече психиката. И едва ли не постоянно за ходиш гол до кръста. Има още малко време ще видим.дано в Надежда наистина има консултанти, които дават правилни насоки.
С първото ми дете правих грешката нон стоп да се изцеждам и така до 3 -тия месец доста намаля,и реших ,че махам помпата и само на гърда на поискване беше,и така го кърмих до 1и7 месеца,сега също така ще процедирам.Нито се занимавам със стерилизиране на шишета нито нищо

# 338
Шишарче, и аз съм съгласна с твоето мнение за въглехидрати / глюкоза. Тук даже препоръчват да се спре всякаква захар 6 седмици преди раждане за по-лесно раждане  като това включва и по-високо гликемични плодове.

За кърменето много не разчитам на детайлни насоки от болницата. Ако се закучат случайно нещата, се надявам да има консултант или акушерка, която да е насреща. За плоски зърна някъде бях чела да се ходи без сутиен сега, за да имат възможност да загрубеят.

Мен много ме мъчи жегата. Имам чувството, че белите дробове са ми наполовина. Вчера на йогата треньорката обясни, че е заради увеличения обем на кръвта и че еволюцията е предвидила кръвоносните съдове да се разширяват по-лесно за кръвотока към бебето.

# 339
Браво на Янинка и Йолката. На моят преглед 30+1 я измериха почти 1400гр, също ме наплашиха, че не била наддавала достатъчно и тези дни съм все пред екеан да чакам различни изследвания да излезнат. И уж всичко до този момент излиза добре, пуснах си и CRP по препоръка на АГ, и за мое приятно очудване е направо нищожно, което значи, че няма инфекция… уреаплазмата продължава да ми излиза положителна, поне няма други бактерии и гадини, бях се притеснила, че пак са се навъдили, но реално са под 1% така че АГ ме успокои, че това е нищожно малко количество… чакам на легло понеделник за да измерят пак шийка + тегло на бебка (в 31+1) и се надявам да е около 1550… а с кръвотоци всичко е наред, няма видима причина да не св храни бебето. Само се притеснявам от това, че и аз самата не качвам килограми, 69кг седя вече месец при започнати 63кг, а не в като са не ям по 5 пъти на ден… дори си похапвам и по малко грозде, меря до 200гр да е, кръвната захар следя да не се вдига, коприва готвих тия дни, грейпфрути, яко сирене, мляко, яйца, месце… и сандвичи с пълнозърнест хляб следобед си мажа с крема сирене и кашкавал… абе ям си! ММ вика, че може би е защото няма място за стомаха и не усещам, че ям много по-малко като количество и се засищам с малко.. не знам, може би има нещо вярно.

П.с. При запек - хуск от аптеката. Това са фибри. Има ефект, слава Богу.

# 340
Бебето си преценява колко да яде Grinning

Аз днес съм при АГ на преглед...тази седмица ми се струпаха малко повече, но за сметка на идните две ще е така...Та днес с него ще обсъждам разни неща, свързани с кръвното налягане. Например при какво кръвно и какви др симптоми да се обърна към спешното в болницата, може ли да вляза в болницата за проследяване от септември нататък..Какво би препоръчал за моето състояние като цяло в момента?
И някакви такива въпроси... Grinning

Вие измислили ли сте имена вече?

# 341
Добро утро момичета. Как сте днес?
Аз изобщо не успях да спя. Много топло ми беше, кучетата постоянно искаха да влизат и да излизат. Отвратително нощ.
Шишарче, аз от миналия ми преглед на 17 юли, до сега не съм качила нито грам. Бях в 25 седмица бебето беше 830 грама. Забременях 77 кг, сега съм 85. Не знам бебето сега колко е. Но и аз следя кръвна захар и бързи въглехидрати, ходя много и пия около 3-4 литра вода на ден. Наяждам се от много малко и в тия жеги даже не ми се и яде толкова много. Имам проблем с кръвотока, надявам се бебето да си наддава. Сега още повече съм в лек стрес за следващата фетална. Не са ме викали по често на преглед заради него...
Ти вече не се следиш в Надежда или се бъркам?
Анс, може ли после да споделиш какво ти е казал лекаря?
Име не съм измислила, имам няколко кандидата, но никое не ми се харесва.
Да вмъкна, че днес Лидл има различни видове бебешки гащеризони и бодита с дълъг и къс ръкав с размери от 62 до 68.

# 342
Анс, пропуснах те, само добри новини пожелавам от тук насетне, радвам се, че сте регулирали кръвното.

Име измислихме отдавна, гледам да не го мисля, за да не размислим, но няма причина да го сменяме сега. Даже сме го споделяли с близки и приятели и се приема добре.

И аз не спах добре, много беше топло…

Като стана въпрос за хранене, вие как сте с апетита тези дни? Аз се събуждам и вече започвам да се оригвам, сякаш съм преяла.   Не ми се яде нищо конкретно, хапвам закуска и след това обяд, но за вечеря хич не съм гладна и не ми се яде. Последната седмица всеки ден вечерям с плодове, сладолед или протеин на прах. Grinning Знам, че може да има общо с размера на стомаха, ама се чудя дали е нормално да ми липсва апетит, вече цяла седмица.

# 343
Ние име сме избрали."Ние" е силно казано,тъй като мъжа ми си е решил как ще се казва-Галин,на майчицата му.Аз не знам как ще му казвам,но няма да е по име.
От около седмица вече съвсем не ям.Веднъж дневно,към 18-19ч

# 344
Sway, все още продължавам да ходя на прегледи в Надежда, платих си и втория пакет и честно казано съжалявам за което. Следя се паралелно в Майчин дом, а за второ (трето), неутрално мнение ходя в Марковс. В Надежда все ме плащат с най-страшното, предлагат ми най-скъпото, даже не ми е даден телефон, а е-мейл на който да пиша за не-спешни въпроси, сърдят се, когато кажа, че не съм съгласна с дадена… то тяхното не е препоръка ами вече трети път опит да ме хоспитализират по различни причини. Докато в Маймин дом не само, че лично ми се обажда следващата да ме пита как съм, какво е казало третото мнение в Марковс и като цяло… повече морална подкрепа получавам честно казано. Първа бременност ми е и не знам на кого да вярвам, така че… еднакво количество недоверие имам към всеки един, едно на ум относно потвнциалните рискове и се опитвам да мисля логично.

Например - в Надежда са твърдо убедени, че уреаплазмата трябва да се изчисти. Аз вече пих два пъти антибиотик, вече съм резистентна към всичко позволено повреме на бременност и пак съм положителна. Искат да ме хоспитализират за венозно вливане на антибиотик, 10 дни, 200лв на вечер е болничния престой…инфвкцията носи риск от преждевременно раждане.

Майчин дом още от 1вия курс с антибиотик казаха, че щом от един курс не се е изчистила, то няма да се изчисти повреме на бременнността и като родя трябва по-силен антибиотик и че рядко наличието на балтерията е довеждала наистина до сериозна инфекция, която да направи усложнения. Че ще има симптоми - температура, неразположение, като цяло ще изглеждам и чувствам септична. Левкоцитите трябва да са над 15, CRP увеличен. Пкк ми е идеално, СУЕ ми е високо, но за бременност в нормално,  а CRP е 0.44 при референтни стойности за инфекция <5 !

Отделно, имам някакво скъсяване на шийката в момента, още не може да се каже дали продължава да се скъсява, понеделник съм на контрола, но Пт Надежда веднага казаха - болница, операция за песар. В Марковс казаха, че самата дължина не е лоша, само ако запази тези темпове на скъсяване не е ОК и ми изписа утрогестан, първо да пробвам така да видим резултата за 1 седмица и чак след това ще говорим какво следва.

Заключението ми е, че в Надежда ми пускат бомба с паника, че всичко е давай, веднага, болница… без да се гледа общата картина и без да се предлагат алтернативни варианти за проба и проверка първо. Като се зачетох за утрогестана - той даже се води химичен серклаж и е много висока успеваемостта му даже при скъсявания в 12-14 седмица до края на бременността. Аз съм 31ва.. шийката е 26мм в момента, достатъчно е да я задържа над 15 до 34-35 седмица. Защо в Надежда не ми го предложиха това, а веднага болница? Еми съжалявам, ама как да не си мисля, че всичко е за пари… Поне се надявам да съм права, искам да си донося бременността…

Общи условия

Активация на акаунт