ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 433
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Откакто съм бременна повечето ми показатели от ПКК са или под или над нормата, нормално е за бременни да са извън граници, стига да не е с много.
СУЕ 50 обаче е височко, явно си изкарала някое вирусче, например ако си имала хрема и т.н може и 2 сед. по-късно да е високо СУЕ.

Желязо ми е изписано 3*1, но пия 2*1, тоест 2 по 114мг.

Усещате ли как ви натиска силно бебето?
На моменти направо ми е дискомфортно, ту отстрани до пъпа, ту долу, ту към кръста, ще ми пробие корема! Като тежест усещам, сигурно е норално, нз!

# 241
Откакто съм бременна повечето ми показатели от ПКК са или под или над нормата, нормално е за бременни да са извън граници, стига да не е с много.
СУЕ 50 обаче е височко, явно си изкарала някое вирусче, например ако си имала хрема и т.н може и 2 сед. по-късно да е високо СУЕ.

Желязо ми е изписано 3*1, но пия 2*1, тоест 2 по 114мг.

Усещате ли как ви натиска силно бебето?
На моменти направо ми е дискомфортно, ту отстрани до пъпа, ту долу, ту към кръста, ще ми пробие корема! Като тежест усещам, сигурно е норално, нз!

Ами моето бебенце е в такава странна позиция, че акушерките го търсиха през повече време 😄 закачаха ме на тонове горе-долу на всеки два часа. Та стои вдясно, с главичката надолу, свито на кравайче, скръстени крачета и обърнато към гърба ми 🤭
Имаме само предположенията на сонографките от видеозона за момиче, нямаме доказателства за пол 😁 Ааа, и не му харесва да го закачат и подбутват отвън, определено 🤭 милото ми 😍

# 242
И моето е обърнато към гърба ми, свито с ръцете и краката към главата, но е седалищно засега. Обаче в дясно, където му е главата ще ми пробие кожата не знам с ръце ли, с глава ли. 😁😁

# 243
Моето бебе вчера беше супер активно, последната седмица чак ме боли ниско долу, според мен с ръце ме ръчка и рязко подскачам.

Ама днес съм го усетила супер леко точно 2-3 пъти от началото на деня. И малко взех да се притеснявам. Случвало се е и преди да има спокойни дни, но не знам дали е окей да не предприема нищо. :/ При вас има ли такива дни?

# 244
При мен, Моми, точно това беше случаят преди няколко дни. Изкарах си акъла, защото супер активната девойка подозрително се кротна, и то за цели три дни, но на прегледа всичко беше наред. Сега последните два дни пак е изключително активна, дори на моменти имам чувството, че се опитва да ми излезе странично през корема 😁 която активност аз приемам с радост и благодарност. Та вероятно е нормално да имат и по-спокойни моменти, но напълно те разбирам за тревогата, която това може да причиняват, особено ако бебето е по принцип активно. Ако затишието продължи още ден, аз бих отишла да видим как са нещата, просто за успокоение.

Мая, радвам се, че са наред при вас работите и са те изписали! Пожелавам ти чак октомври да припариш до болницата Simple Smile

Иначе за желязо, на мен ми изписаха за анемията Сидерал форте (15мг), и сега като ви чета се чудя не са ли пък малко 15 мг, аз съм доста под нормите и за желязо, и за феритин...

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 11:01 от Moonlit

# 245
Моето бебе вчера беше супер активно, последната седмица чак ме боли ниско долу, според мен с ръце ме ръчка и рязко подскачам.

Ама днес съм го усетила супер леко точно 2-3 пъти от началото на деня. И малко взех да се притеснявам. Случвало се е и преди да има спокойни дни, но не знам дали е окей да не предприема нищо. :/ При вас има ли такива дни?

Има, да
Пий кафе, кола, сладко и го потупай по корема.

# 246

И първата бременност и сега има такива дни - по цял ден почти не усещам нищо, други дни е много активно през почти целия ден. Не мисля, че има повод за притеснение, освен ако не са няколко поредни дни. Първият път се филмирах много и само си ръчках корема Smile сега никак не го мисля....

# 247
Лунатичка, май на семеен раздор вървят нещата. Защо не им кажеш някои неща в очите? Не свекървата ти е проблем, а тя и мъжът ти. И майка ми навремето е направила лош избор. И аз не бих търпяла да вляза в подобно семейството.

# 248
mommy22, аз съм така. Може би от седмица и половина. По два дни едвам го усещам, на третия е активно и хоп на следващия ден пак застой. Даже сега се чудя дали съм го усетила цял ден или си въобразявам.
Мая, радвам се, че си се прибрала. Ей го октомври ще отидеш пак.
Анс, как са при теб нещата?

# 249
Благодаря, момичета, усетих го да шава пак преди един час, добре ми разтресе корема и бягах бързо да пишкам от движенията му. Grinning

Мая, радвам се, че сте вкъщи вече! Hug

На мен ми е доста криво, защото (слагам в скрит текст да не ви притеснявам).

Скрит текст:
Покрай нас има познати и близки роднини с тежка пневмония, братовчед ми непълнолетен 10 дни не могат да го оправят с различни антибиотици в болница и вече двойна пневмония. Всички вече са много отчаяни, той горкия говори за най-лошото, много му е тежко. Доста сме изплашени и не знаем какво да направим и с какво да помогнем. Мъжа ми беше контактен също с колега, който е в болница със същото. Не знам ковид ли е, какво друго, но все повече чувам за такива случаи. Страх ме е, надявам се всички да се оправят и да няма друг заразен около нас, особено сега доста ми въздействат такива събития. Sad

# 250
Уххх, така ти съчувствам, mommy. Дано Бог даде здраве на всички и болните се оправят!

Ковид е сигурно..

# 251
И при мен има по два три дни със по малко и по леки движения но после пак си е доста активна и като отида на преглед за сега всичко си е наред.Не знам само с напредването на бременността  дали ме трябва да изчезват тези слаби на движение дни

# 252
Здравейте,
Изписаха ми Аугментин и Полижинакс, заради бактерии в микробиологията. На вас изписвали ли са ви полижинакс бременни? Слагали ли сте 2 вида глобули? Трябва да ги съчетая с утрогестана. Цял ден ме мога да се свържа с АГ.

# 253
Здравейте момичета,
Вчера бях на преглед (31 седмица) и се оказа, че шийката ми е почнала да се скъсява от 37мм е станала 27мм. В кабинета не можах да асимилирам много информацията, но като се прибрах много се притесних. Лекарката не беше много притеснена, каза ми да почивам повече и трябва да издържа още поне 1 месец. Има ли някой с подобен проблем и как се справя. По принцип имам често стягания, но са безболезнени и до сега не даваха отражение на шийката, пия магнерот 3*2, а сега ми включиха и утрогестан по 2 вечер.

Моето СУЕ е 53, имам още няколко показателя над/под границите, но лекарката казва, че всичко е нормално за срока на бременността. Бях също с нисък хемоглобин и вливах желязо, вливането е най-бързия и сигурен начин да се повлияят тези показатели, ако не ви се получава с хапчета.

Относно вирусите обаче да знаете, че отново има доста ковид и да се пазите. Аз от скоро си ходя с маска в аптеки, магазини, болници, а ако се виждам с някоя приятелка гледам да е навън на въздух.

# 254
Аз ще поставям утрогестан вагинално за шийката докато не родя. Казано ми е отдавна, че имам риск от прежд.раждане.

Ъпдейтвам решително:
Вярвам в детето си.

Аз попаднах на лекар, който твърди, че по време на цялата бременност може да се направи само един курс с кортикостероиди.
Виждам в други групи, правили по 2 пъти. Някои по 3 пъти дори.
Успокоих се! Не съм се настроила да раждам в 29 г.с., но докторката искала да се застраховаме заради това, че кръвното ми се покачва над 130/90.....
И съответно аз няма да позволя секцио при положение, че нямам белтък в урината към този момент, нямам инфекция и бебчето имам информация от феталната м-я, че се храни (малко наддава, но колкото толкова...ще пия аспирин протект за разширяване на кръвоносните съдове и ще се храни по-добре.)
Та кортикостероидите позволих да ми ги боцнат и явно не съм сгрешила. Трябва му още малко да стигне килограмче. За мен има шанс да растем още. Я кой месец сме! Не е пълния финал. На феталната ми казаха да се следя всяка седмица на доплер, за да гледаме дали се чувства добре в утробата. Ако е така, значи си продължаваме с вътреутробния живот още някоя друга седмица...
Доста объркват различните лекари.
Имам терапия за кръвното и се надявам да го овладеем. Заради кръвното трябва да лежа, заради кръвотока да вървя и честно вече не знам какво да правя, живея си нормално. Една акушерка вчера прегреда обстойно изследванията ми и каза да си живея живота. Щом не усещам нищо и щом е на моменти, не би трябвало да ме притеснява. Докторите просто се презастраховали. Така каза. Доволна съм, че го чух, защото се чувствам прекрасно и знам, че в болницата все се чудят какво да ти открият за лечение.....
Ще ходя при друг фетален специалист да ме насочи с правилна терапия за кръвното и леко намаления кръвоток към бебка (въпреки че маса народ пият аспирин, таааа направо с мъж фармацевт решихме да действаме)...
Искам да станем поне 2 килца и тогава да ни събират на бял свят.....моля се, вярвам в това...стискайте палци🥰

Общи условия

Активация на акаунт