Лош приятел ли съм?

• 1 838
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте. Историята е следната - с колежка от университета бяхме неразделни последните 4-5 години. По едно време се появи страничен човек като с това момиче се сприятелихме и двете и аз много я харесах и исках да общувам много с нея, но тя предпочиташе да общува и търсеше приятелката ми като на мен ми стана много криво, че я предпочита. Опитах се да поговоря с приятелката си, може би се надявах, че тя ще помогне, но тя отказа дори да ме изслуша. После се появи още едно момиче и аз започнах да общувам с нея, приятелката ми не я хареса- разбира се не е длъжна, но можеше поне да застава от време на време, а не да си тръгва в средата на разговора което според мен е грозно. Нормално ли е човек, без който не съм могла преди сега да ми е неприятен - какво ще ме посъветвате, как да се отдръпна без да я нарянявам?
Благодаря  Flowers Hibiscus

# 1
  • София
Тръгнах да пиша друго, но после видях в другата ти тема, че си на 28. Мислех, че става дума за максимум 21-22 г.
Вече си голям човек. Отдръпваш се и толкова. Тя може и да не забележи, а може и да е достатъчно зряла, за да не направи драма.
Възрастните хора обичайно прецизират приятелския си кръг и общуват само с хора, които не ги натоварват и не очакват да си изясняват отношенията едни с други или с трети хора.

# 2
Според мен нямате достатъчно работа и се вглеждате  във всеки детайл от отношенията. Така се държат  15-16 годишни ,а не зрели жени.В друга тема пишете ,че сте на 28 г. и нямате връзка.
Поработете върху себе си. Спорт,танци,някакви курсове,хоби.
Така ще имате шанс да се срещате с повече хора,да си намерите приятели ,а може би и нещо повече.

# 3
просто се отдръпваш - започваш да говориш по-малко с човека, да го търсиш все по-малко, да не си винаги на разположение и т. н.
и не се поддаваш на натиск "нещата да станат като преди", защото при следващия удобен случай за нея ще спрат да са "като преди" и пак ти ще страдаш

# 4
Нормално ли е човек, без който не съм могла преди сега да ми е неприятен - какво ще ме посъветвате, как да се отдръпна без да я нарянявам?
Напълно е нормално. Не е лесно да си тръгнеш, но в живота има и такива моменти. Това не те прави лош приятел и човек, а просто такъв, който тика живота си в различна посока от приетата за обща.

# 5
Приятелите не е задължително да са 24/7 заедно или нон-стоп да си говорят по чат/ телефон. Не е нужно такова обсебване на времето, за да си приятел с някой. Нормално е и да не харесваш други приятели на човек, с който общуваш. Когато аз не харесвам други приятели на мои, учтиво отказвам покани за излизане заедно или ако сме заедно примерно на рожден ден или друг повод, контактувам ограничено с хората, които не ми допадат. Не смятам, че това показва отношение към моя приятел/приятелка. Отделно, обикновено в живота дори и много близки хора в един момент могат да разделят пътищата си. Не защото са лоши/добри, такъв е живота, променят се цели, интереси, начин на живот.

# 6
Само не разбирам защо ходиш да се срещаш с новата си приятелка заедно със старата. Щом не се харесват, просто се срещай с тях по отделно. Все пак сте приятели, а не сиамски близнаци, нали?

# 7
Точно това казвам - нормално е да не харесваме приятелите на приятелите си. Аз не ги срещам просто сме в една среда и се налага понякога да бъдем трите. Нормално е да не идва но според мен не е ок да си тръгва 2  мин след като сме се събрали просто е невъзпитано към другия човек. Освен това и аз не харесвам сестрата на друга една приятелка но съм наясно , че понякога трябва да я изтърпя за да е ок приятелката ми.

# 8
Прекалено много усложняваш нещата и прекалено много се съобразяваш с другите. Не ти допада тази жена вече - не я търсиш, не излизаш с нея. Не си длъжна да търпиш в обкръжението си хора, които не харесваш.
Все пак, и тази първата приятелка, която си тръгва след две минути на средата на разговора, не е длъжна да седи и да слуша, ако не я интересува и разговорът я дразни.
Ако не можеш да я разбереш, може би вече не сте такива приятелки, които сте били по-рано. Какво пък, случва се!

# 9
  • El Paso/Los Angeles
А какъв е проблемът всяка да си излиза по отделно с който иска? И с какво толкова ти стана неприятна?

# 10
Не е проблем, разбира се но понякога се случва да сме трите, не много често , но има такива неизбежни моменти.
С нищо конкретно, просто изведнъж възприятията се промениха. Това, което се сещам, е че ме разочарова, защото не ми помогна с момичето, с което исках да общувам. Можеше да удари едно рамо да прекарваме повече време трите, а не само тя с нея.

# 11
Не е проблем, разбира се но понякога се случва да сме трите, не много често , но има такива неизбежни моменти.
С нищо конкретно, просто изведнъж възприятията се промениха. Това, което се сещам, е че ме разочарова, защото не ми помогна с момичето, с което исках да общувам. Можеше да удари едно рамо да прекарваме повече време трите, а не само тя с нея.

Ама тя очевидно не иска да прекара времето и с теб, защо се сърдиш? В зряла възраст оставяш хората да се държат, както те искат, не се налагаи, а ти преценяваш какво допускаш и какво не.

Общи условия

Активация на акаунт