Отговори
# 165
Бърд, точно това си е. Биологично са мъже! Хромозомите определят пола! Само те, съжалявам, че се налага точно тук да го обяснявам. Съжалявам и за въпросните боксьорки, за малформациите и дефектите им, но ако аз бях биологичен мъж нямаше да бия биологични жени пред камери и зад тях!

# 166
  • София
Трия. Преди три поста казах "за последно". Смятам, че трябва да се спра.

# 167
  • France
Не само. Фетусът, независимо от хромозомите си, се развива по един и същи начин (женски) до един момент, когато тестостеронът излиза на сцената и решава всичко. Има случаи, когато няма нужното количество хормон или синапсите, които трябва да го усвоят, не работят добре. И бебето се ражда и пораства момиче. Може дори никога да не разбере, че носи У хромозома ако не реши да има деца. Интерсекс хората са жертви на нашия бинарен свят, защото често като съвсем малки, преживяват операции, които да ги вкарат в рамката. Често с лош резултат.

Не съм биолог и го обясних с мои думи. Нека по-учените в темата да ми простят

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 12:14 от Philomena

# 168
  • София
Аз малко ще изместят фокуса, но темата, която обсъждате ми припомни друго, което ми се искаше да коментирам с вас и пропуснах .Знаете, че миналата седмица водих детето на кардиолог. Той даде зелен светофар за спортуване от гледна точка на кардиологичното й състояние, но спомена , че не препоръчва професионално спортуване, защото на професионалните спортисти на 40 г сърцата им започват да изнемогват. Визираше химията, с която ги тъпчат. А аз си мисля задължителна ли е химията в професионалния спорт? Не може ли без нея? И ако професионален спортист се състезава и тренира без химия, то сърцето му пак ли ще изнемогва на 40 г, или напротив, ще е здраво? Нямаше време да го разпитам, защото имаше друг пациент след нас,но си помислих още тогава, че с вас може да коментирам.

# 169
Сис, аз разбирам позицията и кое те кара да се възмущаваш. Но нали си даваш сметка как звучи отишли са там да бият жени и какви внушения се правят. Не, не са там да бият жени, отишли са за медали, което също не е ок, но темата умишлено се бута в тази посока. Така както и откриването се бута в посока джендъри и в същото време никой не обръща внимание на многото друго стойностни неща, които видяхме в церемонията. Ето, никой не коментира същия проблем в плуването, който съвсем не е нов, от години се говори, но там не бият жени и явно не е интересно. Целенасочено се бутат нещата в една конкретна посока.

# 170
  • София
Панди, взимат се добавки. Магнезий, протеини, разни аминокиселини, витамини, соли, макро и микроелементи разни и разнообразни. Сърцето се преглежда редовно. Химии...какво се визира? Мога да ти намеря списъка със забранени субстанции, има ги в доста лекарства. Дъщеря ми се подписа, че е запозната и няма да ги взима. Вече един път бе обект на допинг тест и пишка пред комисия в чашка.
По-скоро други неща се износват.

# 171
  • тук и там
Панди,професионалните спортисти тренират по 8 часа на ден,всеки ден..Естествено,че тялото не може да се възстанови толкова бързо,дават им разни добавки-на едни за сила,на други за издръжливост,на трети за възстановяване ,или за всички заедно.Никой няма да ти каже,че приема  неразрешени такива,често даже и самите спортисти не знаят какво им дават треньорите..Но в големият спорт е така-не стои въпросът дали взимаш,а дали ще  успееш да се изчистиш до тестовете и дали ще те хванат . За колективните спортове не знам как е,но за индивидуалните спортове,с високо натоварване и резултати на световно ниво,въобще не се съмнявам че е така.Като сложиш и контузиите,с които им са налага понякога да продължат да се състезават . Сърцето работи много и на високи обороти  при спортисти(особено  при спринтьори),нормално е да се изхабява по-бързо.И без добавки е така .

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 13:51 от Кайсия

# 172
Панди, според мен Кайсия е най-близо до истината. Професионалният спорт не е за всеки и иска здрави нерви и стомах!

Благодаря ви, мили мои, с някои от вас е истинско удоволствие да се спори! Имате позиция, която отстоявате с интелект и уважение!

# 173
От сметището ли верно намирисва при нас 🙄.Като на разтопена пластмаса го определям.И щото подухва ветрец,и на моменти доста се усеща.Междувременно ми звънна Скъпия,да потвърди ада в града.Сутринта на влизане пушека се е стелел като мъгла.
Тиквички ще пържа,месо в гювеча ще мятам, сладкото още ме чака в тенджерата,да го пълня в буркани...Добре поне,че не сме планирали нищо за уикенда,да свърша с належащите дейности.

# 174
  • France
Оф, майка ми ме стресира за пореден път. Писна ми. Точно буцата в гърлото ми беше намаляла. Разбирам я, че има нужда от мен, но и аз имам нужда от почивка. 2 дни не са толкова много. Просто имах нужда да не мисля за нищо, а сега пак включих мисловното перетум мобиле

# 175
Филомена, надявам се, че си се поуспокоила.

Значи, аз изобщо не съм фен на конспирациите, обаче в последните месеца се убеждавам, че някои от най-невъзможните всъщност хич не били конспирации.
Та и с олимпиадата да не се окаже дирижирано...
https://www.ploshtadslaveikov.com/hormonalnata-burya-na-olimpiad … qg3okcx2REAKDG7rg

# 176
Ули, не разбирам какво казва точно тази статия, освен че събира на едно място фактология.

Какво да дирижира руската страна и с каква цел?

За мен какъвто и да е случаят с тези спортист/ки, хората масово се пуснаха да коментират принципно все по-популярна тема - къде е мястото на трансхората? Трансжените могат ли да се състезават в женски дисциплини? Имат ли място в дамската тоалетна и т.н. неща от по-битов характер, които не са маловажни.

За мен е много странно през всичкото това време тези 2 състезателки да не са направили публично някакво изявление. Ако не те, то поне техните федерации. Awkward!

И също, личното ми мнение е, че в стремежа на глобалното общество да уважи правата на всякакви малцинства, се получават такива глупави ситуации, в които се нарушават права на жени. И да, може да имаш генетично отклонение, но наличието на ху хромозоми няма как да те направи жена. А ти се чувствай, както искаш.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 14:14 от zlatenceto

# 177
  • София
И аз бих искала да има официално изявление и от техните федерации, и от МОК. Имат ли или нямат XY хромозоми и тестостерон над нормалните за жена граници. Но явно няма да има.

# 178
Златенце, тези неща е важно да се обсъждат.
Но е точно толкова важно да се обсъждат в правилния контекст, без излишни внушения, точно, за да са защитени правата на жените.

И няма какво да се заблуждаваме, не трансжените са заплаха за правата на жените. А сис мъжете. И го виждаме и в Америка и тук в Полша примерно, че и при нас в България, със забраната на абортите, с отказа на Истанбулската конвенция и т.н.

А целта е очевидна. Докато се настървяваме от нещо, което май даже не е доказано, доста неща минават под радара, включително и правата на жените.

# 179
Ули, точно и аз четох тази статия, но в друг сайт. Изясни ми се откъде всъщност е тръгнала информацията за хромозомите, която не е потвърдена и доказана дори и от източника.
Отделно, въпросните две състезателки са се състезавали и на предишната Олимпиада, и се оказва, че цял живот се състезават при жените. Защо точно сега гръмва този скандал? И аз не съм сред любителите на конспирации, но нещата съвсем се размирисват покрай този пореден скандал.

Общи условия

Активация на акаунт