Отговори
# 180
  • София
И още нещо не е зле до се обсъди. Кьопавата журналистика, непроверените факти, неправилно предадените факти, желанието за Шок и БоНба в заглавията, настървената тълпа по социалките, липсата на навременна реакция/обяснение...

# 181
Разбирам те какво казваш, но според мен случаят на Площад Славейков не е такъв. Те са пуснали една партенка без да внесат допълнително изясняване какво имат предвид и сега ние да си доразсъждаваме за руската следа... има ли я/ няма ли я... малко кликбейт в социалките по актуална тема.

Не мисля, че в случая има някакъв заговор за прокарване на теми от втори план с тези 2 състезател/ки. По-скоро мисля, че ситуацията е отиграна тъпоумно. Имаш казус и не знаеш как да го решиш, съответно го оставяш да се развие и да се решава сам.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 14:15 от zlatenceto

# 182
Няма как да не се настървяват хората, когато въпросните две състезателки са под прожекторите в момента, без да е ясно имат ли/имали ли са физиологично предимство или не.

И не е като да не е имало подобни казуси в атлетиката и в плуването. В момента е боксът наред. По-напред дадох пример с Кастор Семеня, която също печелеше наред, преди да я отстранят.

# 183
  • София
Настървяват се, ама не срещу каквото трябва. Вече изяснихме, че не са транс. Сега остава да изясним защо са допуснати изобщо, ако имат такива несъответствия. Защо са били баннати на друг форум, а сега не. Кой е виновен. Защо са участвали в Токио?

# 184
Бърди, не знаех, че досега винаги са се съзтезавали при жените и че са участвали и на предишната Олимпиада.

То няма лошо да се настървяват хората. Лошото е, когато е нахалос и не води до нищо конструктивно.

Пък точно ние тук в България го играем от няколко години точно тоя мач със същите диригенти и знаем от първо лице докъде води уви.

# 185
Именно, Бър. И също, в случая ако има неверни факти, защо се разрешава мултиплицирането им в медии и социалки, защо няма изявление от съответните федерации, които да защитят играчите си. Включително, може да се говори и за уронване на престиж на състезатели и дисциплина.

# 186
  • Mediterraneo
Добър ви ден.
Олимпийските страсти са ми много далечни. Имам си мнение, но ще ви го спестя. Убита съм от работа, убита съм от жега, поредната гореща вълна направо ни съсипва. 32 градуса, които се усещат като 40, с 98% влажност, едва мърдам, не понасям дрехи по себе си, а панталонът ми от униформата е... найлонов. На това отгоре ми дойде, ужасни течове, вероятно пак заради жегите. Такива прекрасности.
Изпратих децата на аквапарк, с кучето лежим под климатика. Умувам дали да не поспя час преди работа.
Панде, изтървала съм, ама какво тренира Пандичката, че си се закъхарила за професионалния спорт? Аз нямам амбиции в тази насока, ако потръгнат нещата, да тръгват, ако ли не- тренира с удоволствие, направила е една убийствена фигура от тренировките, докъдето стигне, дотам.

# 187
  • София
Тарти, не мислим изобщо в посока професионален спорт ние. Просто ми направи впечатление изказването на кардиолога . Той спомена да не си помислям да я пращам на професионален спорт, защото ще й скапе сърцето на 40 г. Аз виждам зор дори любителски да,я накарам да спортува, за професионално никога не съм имала мераци

# 188
Аз съм в потрес постоянно за всичко, ако ще ви олекне. Joy Имам чувството, че не намирам връзки със заобикалящия свят, не го разбирам, той не ме разбира. Но точно Олимпиадата не ме потриса чак толкова в частта драг куин-син смърф-тройка.

Както и да е. Пих една бира и се пльоснах на дивана. Любима колежка напуска. Хем ми е мъчно,  хем се радвам за нея.  Не останахме много, с които може да се работи. Забележете, че слагам и себе си в групата на можещите. Joy
Бър, това все едно аз съм го писала.

Проблемът ми е, че повече от година ме дърпат за всичко. Наистина за елементарни неща, не остана колега, който да е можещ. Обвинявам себе си, че трябваше по-рано и аз да си обера крушите.

# 189
Ули, в някакъв български сайт прочетох, но не помня къде. И снимки на алжирката като дете видях някъде. Разбира се, може и да не е вярна информацията, не съм проверявала в други източници.

Настървяването и скачането по принцип, не само по този въпрос, е проблем, защото в доста от случаите става въпрос за невярна или силно изопачена информация. И вместо това да служи като някаква отправна точка да потърсим още по въпроса, да помислим, нещата стигат до крайности - обиди, яростно оплюване, заклеймяване и т.н. Спомням си случая с корицата на една детска книжка, на която дете беше облечено с блуза в синьо и жълто. Такава помия се изля върху издателството, че чак ме е срам като се сетя. При такива “скандали” истината няма значение, настървението не се интересува от фактите. И за това наистина трябва да се говори, защото в днешно време е важно да можем да отсяваме истината от неистината в огромния информационен поток.

Наядох се като за последно с дюнер. Охкам и пъшкам сега. Обаче отсега в мислите ми се върти шоколадова торта с уиски след вечеря Animal Pig

# 190
  • София
Пандич, какъв е казуса? Пантичката не спортува изобщо, камо ли професионално.
Писах ти, че пулса и е ок за неспортуващ човек. При атлетите пада до 55. Анаболите са опасни, но са и забранени. Аз съм спортувала активно и имам травми, които оказват влияние, но сърцето ми е ок.
Запиши я на нещо за кеф.

# 191
За кеф - плуване няколко пъти в седмицата. Това е най-добрия спорт.

# 192
  • София
Потвърждавам, плуването е супер. Но им писва и искат нещо друго повечето.

Мързи ме, боли ме глава, вие ми се свят, тъпо ми е. Мрънкам.

# 193
Бърдс, случаят няма общо с пропагандата, която се разпространява на наша земя. С глупавата книжка - хептен. Залогът е доста по-голям и има освен принципна, също и финансова страна. Олимпийският цикъл е най-важното в кариерата на спортистите, от медалите зависи финансирането на федерациите впоследствие, отделно може да е последният шанс за някои състезатели и самата олимпиада да е краят на кариерата им. Имаме състезателки, които вече са отхвърляни и които при неясни обстоятелства са вкарани в състезанието. Обясненията не са достатъчно убедителни и хората с право питат защо. И това е трябвало да стане ясно преди олимпиадата. А не сега едни по-женствени състезателки да се чудят за чий са се блъскали 4 години.

# 194
  • France
Истина е, че в момента в соц мрежите и в някои по-апокрифни медии може да се прочетат страшни глупости. Има истинска истерия за абсурдни и абсолютно неверни неща. Например, че Сена миришела силно на изпражнения. Онзи ден изведох децата в Шату и си беше съвсем нормална реката. Може да не е супер чиста, но си е такава всяка година. И всяка година има парижани, които плуват и се джабурят в канала Сен Мартен. Надали там е по-чиста водата.

Общи условия

Активация на акаунт