Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 678
  • 649
  •   1
Отговори
# 165
  • у дома
Да се вкл в дискусията за ае-голямито ми дете е ходило на школа по ае 2 год-в 9 кл взе С1 на Кеймбридж,в 10 кл С2 на същия.Не е учило в ЧУ,нито ЕГ даже,а  в МГ.В 11 кл не е ходил допълнително на нищо по ае,а се класира на националния кръг на олимпиадата по ае.Та явно може ...

# 166
  • София
Hope for Two, мисля, че това със сандвича не трябва да се приема буквално. Когато голямата избираше втори език, н казах, че дори да се научи да пита за посоката и да си поръчва храна на френски, пак ще е полезно. Естествено, сега тя може много повече от това. Планира да продължи с него и след време да се яви на DELF. Но пък в CV-то се мъдрят четири езика.

И пак, нека не влизаме в такива детайли. Всяко дете е различно.  Няма универсална рецепта какво е най- добре. Защото доброто за един, може да е кофти за друг. Това му е красотата на нашия свят, различни сме.

# 167
Hope for Two, мисля, че това със сандвича не трябва да се приема буквално. Когато голямата избираше втори език, н казах, че дори да се научи да пита за посоката и да си поръчва храна на френски, пак ще е полезно. Естествено, сега тя може много повече от това. Планира да продължи с него и след време да се яви на DELF. Но пък в CV-то се мъдрят четири езика.

И пак, нека не влизаме в такива детайли. Всяко дете е различно.  Няма универсална рецепта какво е най- добре. Защото доброто за един, може да е кофти за друг. Това му е красотата на нашия свят, различни сме.
Аз също мисля, че повече езици в по-ранна възраст за добрия вариант. И затова не се спряхме на английският.
И разбира се, че всеки човек е различен. Учи и с различно темпо. Но в скачането като ощипана госпожица само заради нивото на детето не ми е в стила Wink

# 168
SA123 детето на приятелите ви момче или момиче е? И то какво, все си кандидатства на второ, трето в НПМГ за спорта и после все не се записва ли?

# 169
Болната тема на всеки български родител:
Математика и Английски.
Нещо за химия или физика….сертификати нещо….

# 170
На мен и двете теми не са ми болни. Английският е задължителен на високо ниво (според мен), а математиката - само ако детето го влече. От моите деца само едно е изявен математик. Не бих мъчила другите да влизат в МГ или да решават насила задачи, по-добре да развиват своите си силни страни.

# 171
Здравейте, гледам, че в Джон Атанасов има 10 свободни места. Според вас дали това са деца, които са се отписали на второ класиране, за да кандидатстват в ТУЕС и сега и сега ще се опитат да се върнат на местата си? Това беше първото ни желание и за 4т не ни стигна да влезем Програмиране на роботи, което искахме. Вече сме записани и сме се настроили, даже детето не иска да рискува въобще, но аз все пак си мисля и реших да питам, защото има доста по-запознати Simple Smile

# 172
А мойто изобщо не учи английски в гимназията, а други два езика. Взе С1 по английски само с един кратък подготвителен курс в школа-център за провеждане на изпитите. Учи на английски. Никак не страдам, че не е имало нейтив спийкър в частна гимназия. В момента е сред множество спийкъри с разнообразен произход и произношение и никак не му дреме от къде му е сертификата CAE, щом се разбира прекрасно с всички.

Доста грозни последни страници..

Моите идеи-гъдел да пробваме нещо на 4 отпадат, то няма нищо интересно и по-добро от там където вече сме.

# 173
Ех, от снощи го "дъвчите" английският...Laughing
След има-няма 4-5 години, наборите-абитуриенти,
Мъск ще "чипира" поколение Алфа да говорят всякакви езици.
Не се дерзайте толкова, моля!:relaxed:

И аз, почнах да се притеснявам, как "изчезна" 1-то свободно място в НПМГ?????

# 174
Гугъл вече превежда и от цигански. Та до няколко години няма да има смисъл от езици TrollfaceLaughing

# 175
  • София
Вие май коментирахте подробно и се извинявам, но пътувахме и все нещо на части чета през телефон. За тези деца с втората дата знае ли се нещо? Резултати, класирания, къде и как се включват... или ще се включвват...

# 176
  • София
Класирането на децата с допълнителната дата ще е на 12-ти. Идеята е те да да могат да участват за свободните места след 4-то класиране, за да се намали надплановия прием, на какъквто също имат право. Но нещо ми се струва, че не са го измислили докрай - на 12-ти излиза тяхното класиране, но и на 12-ти трябва да обявят свободните места за пето класиране. Т.е. в най-добрия случай ще се знае къде са приети тези деца /съответно ще се съобрази класирането им със свободните места/, но няма да знаят дали са се записали. Но пък им е за първи път, догодина ще се усъвършенстват.

# 177
Момиче е. Имаха сериозни колебания дали да не я запишат в НПМГ, но в крайна сметка наборката избра АК.

SA123 детето на приятелите ви момче или момиче е? И то какво, все си кандидатства на второ, трето в НПМГ за спорта и после все не се записва ли?

# 178
  • Sofia
А какъв е балът

# 179
Момиче е. Имаха сериозни колебания дали да не я запишат в НПМГ, но в крайна сметка наборката избра АК.
И твърдите, че и на второ, и на трето класиране е била приета? Тогава, това не си е нещо за писане из форумите, а за сигнал за нередност към съответните институции.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 13:51 от Щастлива съм!

Общи условия

Активация на акаунт