Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 645
  • 649
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Може ли тогава изобщо да се очакват някакви места за пето класиране по хубави училища?

# 106
  • София
Ще видим. Последните три години, преди 2024, баловете бяха приблизително еднакви. Тази година скочиха рязко нагоре и явно това поизплаши хората от участие в несигурни класирания. Не че скачането на баловете има някакво значение за участието в трето/четвърто класиране, но мисля, че чисто психологически е подействало рестриктиращо.

# 107
  • София
Много малко места за четвърто класиране , огромен риск си е... Уффф.. Cold Sweat
Да, трето класиране беше шок... високи балове.  И много правилно са постъпили децата, като са се записали веднага...
Ето, местата са запълнени Confused

# 108
На мен ми направиха впечатление многото места в 32 и 35то училище от една страна и от друга пък единичните свободни в СГСАГ и двете икономически - НТБГ и НФСГ.

# 109
Ако гледам правилно, в ИАГ има едно свободно място за момче с ИЕ и ФЕ. Санака, няма ли да пробваш и на четвърто? 😜😂😂😂
Майтапя се, разбира се.
И във втора АЕГ мярнах май две места за момичета и едно за момче. В първа АЕГ май са дори повече. Но да, по една, две бройки са. Дори в НЕГ има 1 място за момче.

# 110
  • София
Ако гледам правилно, в ИАГ има едно свободно място за момче с ИЕ и ФЕ. Санака, няма ли да пробваш и на четвърто? 😜😂😂😂
Това нали го изяснихме вече? Ако искаше Испанската,щеше да влезе в нея на трето класиране. Simple Smile
В НЕГ има 2 места за момчета, но като цяло са само 8 места за момчета във високобаловите гимназии. Миналата година бяха 18.

# 111
  • София
Гледам че и в 22ро и в 31 во има места . А това са хубави училища, Head Band
Търговско - банковата нямат места обаче ( или са мн малко)  ни на 3то класиране, нито сега на 4то класиране ... Това ми е чудно Thinking

# 112
  • София
Намират се места във втория ешалон, успех на Николина и Furf и кой и мисля още беше Жорж май, сега вече мисля, че нещата за вас ще са най - накрая както трябва , избор има. Не мисля, че сега ще има толкова високи балове да ви объркат нещата.
Успех момичета Heart Exl
Ние си харесваме мястото и няма да го мислим вече, но от любопитство поглеждах как са, детето вече контактува в Инстаграма и свикна с идеята, че ще е там.

# 113
Аз имах тайна надежда поне 1 от приетите деца в НПМГ на 3то да са освободили 1 място за момиче в 164то, но не...
И с това приключиха мечтите ни Simple Smile

# 114
Тези резултати не само ме разколебаха, ами направо ми отрязаха всякакви минимални надежди, които имах. Нула места в НПМГ и в ИЕ. Но и да имаше, едва ли бих се пробвала при ситуацията тази година.

# 115
Но пък има свободни места в ТУЕС и Джон Атанасов.
Майката на момчето, което не пожела да рискува на трето класиране, може и да размисли. Баловете в този диапазон няма на къде да се качват повече. От тук само ще падат, най-вероятно не с малко, имайки предвид, че няма много свободни места във високобаловите училища и съответно това ще откаже много хора от четвърто класиране.

# 116
  • София
Има резон в това. От друга страна, обстоятелството, че във всички високобалови гимназии баловете паднаха на трето класиране, може да даде кураж за участие на четвърто на деца, които не са посмели да участват на трето.

# 117
Това нали го изяснихме вече? Ако искаше Испанската,щеше да влезе в нея на трето класиране. Simple Smile
В НЕГ има 2 места за момчета, но като цяло са само 8 места за момчета във високобаловите гимназии. Миналата година бяха 18.
Видях, че желанието на детето е 2 АЕГ, но като те чета и твоето трето не е от хипер амбициозните деца. Не се ли притесняваш, че влизайки в АЕГ с ниво B2, това дете цяла година ще спи в часовете? И следващата година изобщо няма да има желание да учи?
Аз много харесах 2 АЕГ , но тези ми притеснения я сложиха на второ място. Та сега бори немският Simple Smile

# 118
  • София
Здравейте, не мога да редя желания? Да не би още да не е отворен портала? Нали днес на 2.08 трябва или от утре?

# 119
  • София
Ще учи испански извънучилищно от септември. Няма да го оставя да скучае. Голямата ми дъщеря също влезе във 2АЕГ по първо желание с В2 по английски. Не е проблем. Идеалният вариант е друг първи език в гимназията, но не е достатъчно силен аргумент да му налагам моите решения. Усещането, че си в най-желаното си училище, е много важно за извличане на ползите от гимназията и за последващия стремеж към учене. Бих се намесила само при наистина неразумни избори.

Желания за четвърто класиране ще могат да се редят от понеделник.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 17:57 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт