Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 665
  • 649
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Нееднократно е коментирано, че в гимназиален етап чуждите езици се учат по друг начин. И децата са пораснали, и системата на обучение е различна... просто няма смисъл да се правят сравнения с нива, придобити в прогимназиален етап.

# 136
Не се и съмнявам в написаното от част тек, но в реалния живот съм видял достатъчно хвалби от родители без покритие.

В случая за 2АЕГ, дъщеря ми отиде почти с никакъв английски (учи немски седем години), но доколкото имам инфо, много от знаещите английски на високо ниво в класа й, май не са го знаели чак толкова добре.

# 137
  • София
Много родители смятат, че детето им има високо ниво, защото няма езикова бариера и говори свободно. При моя син това главно се дължи на youtube, игра в разни чужбински сървъри. Но свободното говорене с речник от около 500 думи е далеч от високо ниво според академичните стандарти.

# 138
Познавам поне десет души, които говорят английски с лекота, но като неандерталци Simple Smile Нямам предвид сина ти, просто още един пример за това, че дори да говориш с лекота английски, не значи, че го правиш правилно.

# 139
  • София
Аз точно това имах предвид. Много хора се заблуждават за нивото на владеене само защото липсва усещане за езикова бариера.
Иначе наскоро с познати се смеехме, че не е много сигурно ако се явим на сертификационен изпит по БЕЛ дали ще вземем B2...

# 140
Това с английския е най-голямата заблуда.

# 141
На моите приятели детето, прието на 3то класиране в НПМГ, не се записа и предпочете да остане в АК. И аз днес се изненадах, че няма обявено 1 място в НПМГ.
Аз имах тайна надежда поне 1 от приетите деца в НПМГ на 3то да са освободили 1 място за момиче в 164то, но не...
И с това приключиха мечтите ни Simple Smile

# 142
Аз искам да си сваля някои ПИ-и. Понеже имам и друго дете, което ще ходи НВО след известно време.

# 143
  • София
Мляко, сваляй на воля, не мисля, че някой е сменил все още паролата. Бъдещите седмокласници са го ударили на живот и още не знаят какъв зор ги чака, а пък мамите още попълваме запаси вино 😂.

# 144
Преди в темата писахте, че не се е записано на второ и тогава на трето имаше 2 места, които сега се заеха от две девойки. В момента сме четвърто класиране.

На моите приятели детето, прието на 3то класиране в НПМГ, не се записа и предпочете да остане в АК. И аз днес се изненадах, че няма обявено 1 място в НПМГ.
Аз имах тайна надежда поне 1 от приетите деца в НПМГ на 3то да са освободили 1 място за

момиче в 164то, но не...
И с това приключиха мечтите ни Simple Smile

# 145
За английския - аз за себе си не смея да кажа, че говоря "перфектно", макар да съм учила навън и да работя на английски с колеги и клиенти от цял свят. За щерката, надявам се бързо да догони останалите във 2АЕГ,  понеже е учила първи френски, втори английски. Иначе и тя може да си поръча храна, да води лек разговор и да гледа филми без субтитри, но не мисля, че това е критерий. Надявам се да има и други като нея, с различен първи език до момента.

# 146
  • София
Аз точно това имах предвид. Много хора се заблуждават за нивото на владеене само защото липсва усещане за езикова бариера.
Много точно казано! Нещо като братята, говорят български ама комично.

# 147
Това с английския е най-голямата заблуда.
Точно така е. Това, което научават от игри, филми, интернет е един симплифициран папагалски език.
Да знаеш език значи едно 20 хиляди думи поне, добро владеене е към 50 хиляди думи плюс граматика и не на последно място, културата на нацията, носител на езика. Доста сложно нещо, ако се подходи сериозно. За мен е по- сложно от математиката, спирам....

# 148
Ние със записването приключихме. Ред е на нова раница. Я кажете майките на по-големи деца, колко литра е подходящо да се вземе раница за гимназист? Сякаш по-малка ще свърши работа, отделно, че и моето е дребно и слабо.

# 149
Голямата ми дъщеря приключи с големите раници в седми клас, а малката още в шести вече не носеше половината учебници, а по предмети като ТП нямаше и тетрадка. Обяви пълен бойкот на мъкненето на багажи.
Не взимайте големи раници, няма смисъл.
Голямата от осми до десети ходеше със съвсем обикновена раница за А4, а в 11 и 12 само с една шарена торбичка

Общи условия

Активация на акаунт