Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 678
  • 649
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Много е тъжно човек да се хвали, че говори чужд език по-добре от майчиния си.

# 151
Понеже и моето дете е с истинско В2 от добро частно училище, имахме малко резерви за АЕГ, но съм съгласна, че речник и начин на общуване на 17 е различен от този на 13. Затова вече гледаме на АЕГ като възможност да придобие по-академичен английски, който да и помогне за висше образование и професионална реализация, а евентуалното свободно време в 8и клас решихме да запълним с интензивен курс по ИЕ.

# 152
Надявам се да има и други като нея, с различен първи език до момента.

Синът ми е учил само английски, но не бих казала, че му е добро нивото, така че със сигурност ще догонва и ще му е зор.

# 153
Не точно.  Класира се на 3то в НПМГ, но не се записа. Въпреки това ми се струва, че свободно място в НПМГ за 4то класиране няма обявено.
Преди в темата писахте, че

# 154
Няма свободни в НПМГ за 4то.

# 155
  • София
Не точно.  Класира се на 3то в НПМГ, но не се записа. Въпреки това ми се струва, че свободно място в НПМГ за 4то класиране няма обявено.

Всъщност, точно това написахте:
Цитат
Едно от приетите деца в НПМГ е на приятели. Не се записа след 2ро, така че мястото му се обяви още на 3то.

Последно на второ или на трето класиране е било прието детето?

Мецане, прав си, че при 10 часа седмичен хорариум по английски от ПУК до 7 клас, нивото на тези деца наистина е високо. Но все пак е ниво на 13 годишни и имат доста още какво да учат. Те и български имат още доста да учат. Но при това ниво в 7-ми клас, доста по-лесно може да се доучи езика и на школа, а в училище да учат нов език. Но и обратният вариант е възможен, макар и по-трудно и младежът избра него. Simple Smile

# 156
  • София
Ей  докато изслушам 2 концерт на Тейлър Суифт сте изписани 5 страници.
Моите са с В2, но не мисля  че го знаят така добре както на мен ми се иска.
При нас всяка година предлагаха сертификат на Кеймбридж за скромна сума от уикенд почивка.
Мижи да те лажем беше, както каза едната от британската, по добре не си давай парите, на тази възраст е само една хартия.

Аз английски уча от 1996 год. Говоря и пила свободно, но не мисля, че е достатъчно.
Виж  френският, там поне имам и диплома. Ей сега в Полша свободно си говоря с франсета. ЙОАНА се радва
 Та я навивам за 133 с ФЕ

# 157
  • София
Хайде да не пренасяме темата за частните училища тук.
Сертификатът в 6-ти клас за нищо няма да послужи, разбира се, просто е външна оценка за постигнатото езиково ниво.

# 158
  • София
Моето дете си е от съвсем обикновено общинско училище, но в края на 6 клас взе прочутия сертификат, като покри B1 с доста добър резултат. Ходеше на английски допълнително в занималнята, не на школа. Въпрос на добър учител и мотивация на детето. Не само от частните училища излизат хора, малко грозна стана дискусията. Иначе сте прави, този сертификат на този етап няма особено смисъл. Решихме да отиде, та да се ориентираме наистина докъде е.

# 159
  • European Union
Аз предпочитам моето дете да може да си поръча сандвич на шест езика, отколкото да води дебати на един. А тук се вижда, че има хора, които не могат да водят свестен разговор на български, какво значение има, че децата им са на ниво F16

# 160
  • София
Е, то сандвич си е сандвич и на повече от 6 езика, ще те разберат, имам предвид. Stuck Out Tongue Winking Eye  Не се карайте, не спорете!    Мъжа ми все казва, че тя Наборката говори по - добре от абсолютно всеки, с който той разговаря всеки ден, от години работи само с чужденци, в чужди АйТи компании, смени няколко.... Та, казва, "За какво й е да го учи повече Joy.?" Тя има  B2  с частен учител беше. Знам, че не е съвсем прав, ама като се замисли човек, така е. Масово по офисите се говори един английски, децата ни ще са напълно  Ok и добри там, така излиза... Та не спорете, няма смисъл... Виж, ако ще учат навън и то с английски, ще им трябва по _високо ниво, така е... Имат бол време...

# 161
Здравейте.
Реших да ПОДАРЯ останалите ни сборници за НВО на някоя майка в нужда, която няма възможност да си накупи , защото цените им са...нямам думи ( да не се обиди някой, ама наистина са си скъпички , поне за мен ).
Повече са ни останали по математика, даже мисля, че въобще не са отваряни там , защото не иска да решава. Имам и по БЕЛ. Тъй като в момента не сме си в нас, а на дълга почивка и ще се приберем към края на месеца, до тогава ще може да се намери седмокласник, може да разделя и на няколко и да снимам какво точно имахме, че вече забравих.
Единственото само да си поемат доставката.
 Та, ако се сещате за някое детенце ми пишете. Ние така или иначе тези помагала и сборници повече няма да ги отворим в никакъв случай я😃 Надявам се да зарадвам някой 🙂

# 162
  • София
Отново чаршафи, които са рязко извън темата.
Що така се случи, се чудя аз…
Уж всички владеят четене с рабиране - демек би трябвало заглавието да насочва темата за какво е.

Наборът е толкова над нещата, че отказва да се занимава с битовизми като нови дрехи и обувки.  На мен ми изглежда, че всеки ден расте по малко. И почти всичко вече малее, а той не се трогва.
Виж, момичета веднага наостриха уши като споменах мол, дрехи, обувки Rolling Eyes

# 163
Поли, можеш да ги предложиш в шестокласната (вече седмокласна) тема...

# 164
В НПМГ бе прието на 3то, но не св записа. Въпреки това няма обявено място свободно място за 4то класиране.

Всъщност, точно това написахте:
Цитат
Едно от приетите деца в НПМГ е на приятели. Не се записа след 2ро, така че мястото му се обяви още на 3то.

Последно на второ или на трето класиране е било прието детето?

Мецане, прав си, че при 10 часа седмичен хорариум по английски от ПУК до 7 клас, нивото на тези деца наистина е високо. Но все пак е ниво на 13 годишни и имат доста още какво да учат. Те и български имат още доста да учат. Но при това ниво в 7-ми клас, доста по-лесно може да се доучи езика и на школа, а в училище да учат нов език. Но и обратният вариант е възможен, макар и по-трудно и младежът избра него. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт