Дъщеря ми не може да си разгъне пръста

• 786
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Имам дъщеря на 9 месеца. Преди седмица забелязах, че не може да си разгъва кутрето, стои постоянно прегънато дори когато пляска, лови предмети и пълзи. Казах естествено на личната ми, прегледа и пръста и единствено ми каза защото това и е била по-доминантната ръка и ловяла всичко с нея и да и давам да хваща с другата и ръка. Щяло само да се оправи. Стори ми се странно и съм притеснена да не и остане за цял живот така.. Та въпроса ми е към какъв специалист трябва да се насоча? Ортопед, невролог, педиатър??? Не ме упреквайте, първо дете ми е и съм притеснена, та за мое спокойствие да ги заведа на преглед.

# 1
Аз бих се консултирала с невролог и ортопед за мое спокойствие.

# 2
Според мен започнете с ортопед, евентуално ако той каже, че не е от него проблема да ви насочи към специалист. Ако не ви насочи,добра идея е да питате някой рехабилитатор - те обикновено имат сблъсък с много различни случаи и могат също да насочат. Невролог е трети вариант.
Според мен не се осланяйте да хваща други предмети. Не мисля, че е някакъв проблем сериозен, а по-скоро, че му са нужни масажи може би и упражнения, и е добре да ги получи и да раздвижи пръстчето. Не се шашкайте, явно с случва, но просто нека някой да ви каже, как да го раздвижвате. Идете на ортопед да го види и да прецени като начало.

# 3
Отиваш на педиатър и си задаваш въпроса на него. Личен лекар, ако не е педиатър, не може да се произнася току-така, а е трябвало да ти даде направление за педиатър. Пък вече ако педиатър прецени, че има проблем, той ще ти даде направление за специалист.

# 4
Изобщо не бих се занимавала нито с личната, нито с педиатър и да чакам те да решат, дали детето ми има нужда от специалист.Директно отивам на ортопед и невролог.

# 5
Директно не бива да съветваш за отиване, понеже не знаеш майката отсреща до каква степен може да е филмирана или да хипокондриачи. Има си педиатър - той може обективно да прецени трябва ли да се ходи на специалист или не трябва. Нито познаваме детето, нито майката.

# 6
Директно не бива да съветваш за отиване, понеже не знаеш майката отсреща до каква степен може да е филмирана или да хипокондриачи. Има си педиатър - той може обективно да прецени трябва ли да се ходи на специалист или не трябва. Нито познаваме детето, нито майката.
Да така е, не ми беше въпроса дали да ходя, аз си казах, че ще я заведа. Въпроса ми беше към кои специалисти да се насоча. Попитах и личната ми(която е и педиатърка) към кого да отида, тя отби темата и не ми каза нищо, за това исках тук да питам, може да се е случвало на някоя от вас☺

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 22:17 от AnnaVasileva7

# 7
Значи първо, не мисля, че майката е хипохондричка. Но даже и да се притеснява напразно ортопед по-компетентно ще й разсея съмненията според мен. Аз бих ги подредила ортопед - рехабилитатор-невролог. От личен опит говоря, ортопедите разбират и от мускули, и от меки тъкани и могат да дадат компетентен съвет и при деца.

# 8
Значи първо, не мисля, че майката е хипохондричка. Но даже и да се притеснява напразно ортопед по-компетентно ще й разсея съмненията според мен. Аз бих ги подредила ортопед - рехабилитатор-невролог. От личен опит говоря, ортопедите разбират и от мускули, и от меки тъкани и могат да дадат компетентен съвет и при деца.
Благодаря много, така и ще направя!

Общи условия

Активация на акаунт