Мъжът ми не ми дава подкрепа

• 5 696
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
Аз писах в другата тема на авторката. Вероятно е жертва на лекарска небрежност, спонтанния й аборт се оказва извънматочна. Поне аз така разбирам, моя приятелка беше в същата ситуация, вероятно затова правя връзка.
Авторке, съжалявам за ситуацията, пожелавам ти бързо възстановяване. Когато хормоните се успокоят, помисли добре дали си преувеличила реакцията си или това не е човека, с който да имаш дете. Защото и при отглеждането на дете има много трудности.

# 16
Не са добре нещата с тези дати и сега се зачетох, миналата година е писала, че в шеста седмица, но имала отлепване на плацента.
Доста хаотична информация. Явно чете доста по темата и се обърква понятията , кога има плацента, кога още няма, кога е цикъл, кога не е и т.н.

# 17
Да, аз бих очаквала повече емпатия. Като под това имам предвид дори мълчалива подкрепа. Не е нужно да се говори много. Но да казва Аз какво съм виновен? А тя ли  виновна?

# 18
"Аз какво да направя" и "Аз какво съм виновен", не е нормална реакция на мъж към жена му в подобна ситуация. И няма оправдание.
Абсолютно. Това, което са писали по-горе, че мъжът изразявал по друг начин чувствата си, и че тя трябвало да разбере ТОЙ как се чувства, са абсолютни глупости. На една жена с извънматочна бременност ако й приказваш Ми аз кво да напрая?!, значи не ти е писано да бъдеш Ти бащата на нейното дете и тя ще има успешна следваща бременност от друг човек, който я разбира и подкрепя в трудните й моменти. Наистина авторката да си помисли дали е сигурна, че иска точно този човек за баща на детето й, защото наистина след раждането следват още по-големи трудности и ако не среща подкрепа от този мъж, ще й е още по-тежко.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 15:53 от mariamp28

# 19
Голяма част от мъжете не стават много за оплаквания и взиамно плакане на рамото. Черна Станция го е обяснила много добре. За такива проблеми най-добре ще те разбере друга жена.

# 20
Голямо жалене на тия мъже. Все те не могат и не разбират. Не е вярно, обаче. Просто им е по-удобно и гледат да не се товарят. Бъдещият баща е този, който трябва да е до жената в такива моменти, да я подкрепия. Безкрайно лични и болезнени са такива моменти, че да влизат други хора в тях, защото мъжът не иска да се понатовари.
Направо не мога да проумея съветите тя да го разберяла.

# 21
То не е до жалене. Просто не умеят много си показват нито съжалението, нито мъката. Това не значи, че вътрешно не преживяват нещата, но да - те търсят решения и ако не ги намерят, по-скоро изпитват чувство на яд, гняв и подобни.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 11:55 от Анонимен

# 22
Аз отказвам да приема, че трябва мъжете да бъдат третирани като полуидиоти, съжалявам.

# 23
Може да я прегърне, това е подкрепа и показва грижа за другия.
Не разбирам постовете защитаващи поведението на мъжа като нещо нормално. За мен е студено и показва липса на обич и не, не е нормално.
Коментирам единствено първия пост и описаната в него ситуация, не знам странични подробности.

Пс..сетих че се сина ми, който е на 13г, е идвал да ме прегърне и попита добре ли си, ако съм била разстроена или на него така му се е струвало.
Не обобщавайте за мъжете. Има и емоционално зряли!

# 24
Аз отказвам да приема, че трябва мъжете да бъдат третирани като полуидиоти, съжалявам.
В някои отношения са точно такива, особено що се касае до емоционална интелигентност и емпатия. (Някои от тях, не всички).

# 25
Ами емоционално зрял, не означава да идва и да гушка.

Подкрепата от мъж ако я очаквате да е гушкане и издаване на гърлени звуци, които никак не решават никакъв проблем то вярвам, че и таква има - ще намерите.
Един мъж може да седи без никаква емоционална реакция /като очакваната тук/ и после да кара бясно, или да влачи, носи или други ДЕЙСТВИЯ на стотици километри и изискващи раздаване, само и само да я закара до най-добрия лекар и да и помогне.

Мислите по женски - да изслуша, да утешава, да покаже разбиране. Ама женския мъж си е женски - той дава емоции, но не чакай да решава проблеми. Не чакай да поеме отговорност и да търси решения. За щастие избор има.

# 26

Е, мъжете имат същите недоволства от жените, не го забравяй. И в мъжка компания също се възмущават от тях така, както ти сега от тях.  Както казах - различни сме и е хубаво това да не се забравя. И да не искаме от котката да лае и от кучето да мяука.

Една жена отива на работа цялата сияеща.
- Какво става? – питат я колежките й.
- Невероятен секс – отговаря.
- Стига, ма, с кого?
- С мъжа ми, с кого.
- Че вие сте женени от 15 години.
- Оле, направо чудо – значи, снощи първо два часа любовна игра, после един час секс и накрая четири часа гушкане.
- Олеeee, блазе ти!
Отива мъжът на работа.
Гледат го колегите му подпухнал – едва ходи.
- Какво става, бе братче, защо си като парцал?
- Остави се, брат, страшна работа. Снощи пийнах малко и моята реши да правим секс. Ужас! Първо два часа не мога да го вдигна, после един час не мога да свърша и накрая като се ококорих четири часа не мога да заспя!

Скрит текст:
Превод: Книгата "Как да разбираме жените" вече е по книжарниците.

# 27
Не изопачавайте нещата. Изобщо не е нужно мъжът да хленчи като льольо, за да покаже съпричастност, щом въобще е съпричастен. Също изобщо не е нужно да е катил, за да се счита нормално реагиращ на неща, върху които няма власт.

# 28
Хайде, хайде....не сме тинейджъри, че да си разказваме цитати от книжлето Жените са от Венера, мъжете са от Марс...
За щастие има и мъже, които хем ти дават прегръдка без много думи в нужния момент, хем карат бясно, айде, да цитирам....
Говоря за прегръдка, не за думи и подобни изопачавания, които прочетох нагоре...да дойде и просто да те прегърне, това на човек му стига.

Не знам с какви мъже живеете, и с какви общувате...ама нещо има грешка в телевизорите ви.

Тоя описания в първия пост ... не държи на жената, па ако ще вода от 100 кладенеца да носите....

# 29
Здравейте момичета бременна съм и днес разбрах че бременността ми е извън маточна и съм съкрушена чувствам се ужасно знам какво следва и ме боли сърцето партньора ми не ми дава сили не ме подкрепа казва ми аз кво съм виновен че не става и това още повече боли няма с кого да споделя болката си крия се и плача сама без да ме утеши никой не разбирам защо когато имам нужда от нечие рамо да се облегна няма никой до мен дори партньора ми не ме разбира това бебче не е само мое то е и част от него сърце ли няма какво? 😭😭😭
Поговори с майка си, със сестра си, с приятелка. Защо криеш? Нямаш ли близки, приятели, роднини?
Този мъж толкова си може. Ето, започваш да го опознаваш. В такива ситуации явно няма да получиш утешението, което търсиш. А какво му има - не знам, може да е по-студен и сдържан, или да не е бил възпитан да изразява чувствата си. Или ще се разберете, или не. Дай си време да се освестиш от потресението и ще стане ясно накъде вървите.

Общи условия

Активация на акаунт