Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 515
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Някоя от вас има ли болка ниско отдясно? Усещам я при всяко движение и като сменям позиции. Започнах сега магнезий и но шпа, но не усещам голяма промяна. Дали е от обтягането при растежа на матката?
Да и от дясно и от ляво, мисля че е нормално. Едно момиче беше обяснило, че нейното АГ казало, че там има някакви връзки, които се разтягат и е нормално. На мен още ми се случва понякога от рязко обръщане, ставане, дори понякога, като си стоя и в седнало положение.

Аз също съм с такива болки от време на време.

# 406
Добро утро, момичета.
Минавам да се похваля, че с бебка всичко е наред. Вчера бяхме на ФМ в 20г.с., притесненията на моето АГ, относно показателя за възрастта за Синдром на Даун, опасенията от амниоцентеза и прочие се оказаха неоснователни. Само ни образува излишен стрес. Докторката по ФМ, каза, че изобщо не се гледа този показател и реално резултата е 1: 11947. Всички измерени показатели са с нормално морфология. Нашата госпожица, не спря да се върти през целия преглед и съответно не даде да я снимат хубаво😂. Посъветваха ни, че е хубаво да минем и през Фетална ехокардиография /няма показатели за нещо нередно, но било хубаво/. Някой от вас правил ли е?

# 407
Добро утро, момичета.
Минавам да се похваля, че с бебка всичко е наред. Вчера бяхме на ФМ в 20г.с., притесненията на моето АГ, относно показателя за възрастта за Синдром на Даун, опасенията от амниоцентеза и прочие се оказаха неоснователни. Само ни образува излишен стрес. Докторката по ФМ, каза, че изобщо не се гледа този показател и реално резултата е 1: 11947. Всички измерени показатели са с нормално морфология. Нашата госпожица, не спря да се върти през целия преглед и съответно не даде да я снимат хубаво😂. Посъветваха ни, че е хубаво да минем и през Фетална ехокардиография /няма показатели за нещо нередно, но било хубаво/. Някой от вас правил ли е?
Аз ще правя в 28 седмица в Надежда. Още не съм си записала час. Казаха да вляза в 23та(другата седмица) и тогава да звънна.
И при мен няма показания бебето, правя го за успокоение, защото и аз и баща ми сме родени с един и същ дефект на сърцето.

# 408
Момичета, много се радвам, че вторите ФМ са добре. Аз съм края на февруари и до нашата има доста време.

Но ме мъчи друго, започнах 17та седмица и от около седмица съм парцал, гаденето е по-силно от началото, главоболието е постоянно и е зле положението. Постоянно лежа и нямам сили за нищо. В началото имах няколко така гадни дни, но бяха спорадично и от време на време, сега са един след друг. Имам много задачи, много работа, на работа съм, сватба вдигаме, два ремонта правим и съм луднала.

Следих снощи цял ден захар и кръвно, всичко е в норма. Силно се надявам поне следващата седмица малко да светна, че положението е доста зле и няма да издържа. Имам преглед при аг-то във вторник. Направо едвам издържам цял ден без да полегна, цялата обедна лежа.

Има ли друга с върнати симптоми?

# 409
Момичета, смятате ли да си поставяте противогрипна ваксина? Аз обмислям. Четох на няколко места, че било препоръчително, особено както нашият последен триместър ще бъде в най-болнавото време. Отделно бебчето след това се ражда с антитела, които са особено важни през първите му месеци (когато отново ще е грипно време, а на него не може да му се постави такава ваксина).

# 410
Аз се чудя за фетална ехокардиография, тъй като не е имало никакво отклонение в ритъма или ехографиите, нито наследствена обремененост.

# 411
Момичета, много се радвам, че вторите ФМ са добре. Аз съм края на февруари и до нашата има доста време.

Но ме мъчи друго, започнах 17та седмица и от около седмица съм парцал, гаденето е по-силно от началото, главоболието е постоянно и е зле положението. Постоянно лежа и нямам сили за нищо. В началото имах няколко така гадни дни, но бяха спорадично и от време на време, сега са един след друг. Имам много задачи, много работа, на работа съм, сватба вдигаме, два ремонта правим и съм луднала.

Следих снощи цял ден захар и кръвно, всичко е в норма. Силно се надявам поне следващата седмица малко да светна, че положението е доста зле и няма да издържа. Имам преглед при аг-то във вторник. Направо едвам издържам цял ден без да полегна, цялата обедна лежа.

Аз съм с термин март. При мен гаденето се появи в 12та седмица и е толкова зле положението, че едва успявам да пия лекарствата си и да се сдържа да не ги повърна. До преди това нямах абсолютно никакви проблеми и съм изненадана защо толкова късно се проявиха тези симптоми. Също и задължително напоследък поспивам в обедната, иначе не мога да изкарам работния ден.

# 412
  • България
Добро утро, момичета.

В момента лежа в Майчин дом за смяна
на единия инсулин. И ми препоръчаха заради диабета тип 1, да минем на ехокардиография в Надежда също. Препоръчаха д-р Маринов, за да види сърцето на бебето. Онлайн няма нищо свободно до средата на октомври...

Хубавата новина е, че 3 различни доктора ни казаха, че бебето се развива добре и изглежда наред. Пуснахме и пренатален тест в сряда в Марковс, за всеки случай.

# 413
  • Варна
Замислихте ме за тази фетална ехокардиография. Във Варна къде има, знаете ли? Имам спомени за АГ-то ама не съм сигурна.
Моята втора фетална ще е на 2.10. имам време, на 30.09. съм на ЖК.

# 414

Здравей, и аз влязох в 17 г.с. и също много се изморявам. Вечер, когато се прибера от работа, лягам на дивана и не мога да стана, докато не се наложи да се преместя в леглото.

Като само да отбележа, че ние правим само част от нещата, които си посочила и мъжът ми се е принудил да поеме 90% от тях, защото просто не мога. Аз си ходя на работа и отделно се занимавам с логистични въпроси от дивана. Като ми се наложи да отидем в магазин за мебели и след 15 минути вече не издържам, почвам да получавам дискомфорт в корема и тн.

Според мен с толкова много задачи е нормално да се чувстваш така. Все пак голяма част от енергията ти отива за формиране на органи, както се шегувам понякога. Аз приемам доста витамини още от началото на бременността и си мисля, че все пак от тях има някаква полза за цялостното ми състояние (поне имунна система, така като следя как съм). Може да обсъдиш във вторник с лекаря ти, ако имаш притеснения.

Иначе и аз в понеделник съм на преглед, не съм виждала бебето от ранната фетална, която беше началото на август и вече полудявам тотално Grinning

# 415
Относно симптомите при мен също се върнаха може би по същото време 17 г.с.-гадене, умора, вътрешно напрежение. Но при теб като слушам има и доста странични фактори, които оказват стрес. Пази се!
Относно ваксините, аз съм може би малко по-възрастна от останалите момичета и имам малко по различно мнение към тези “модерни” в последно време мероприятия. Никога не съм се ваксинирала-нито като дете, нито като възрастна. Единствено и само задължителните ваксини. Много мои познати, които се ваксинират, си прекарват по няколко пъти грипоподобните вируси. Според мен не е гаранция, че няма да се разболееш и също така няма как да си сигурна какво има в тази ваксина. Аз няма да се ваксинирам.

# 416
Обръщам се към маите които споделиха че усещат вече бебетата. Случвало ли ви се е както го усещате всеки ден почти по едно и също време или поза когато застанете и от един път да спрете да усещате всечко? Аз от вчера изобщо нищо не усещам корема ми е мек и даже леко спаднал ми се струва и нензма какво да правя така съм се наплашила и покрай пренатеста сега и това.

# 417
Здравейте, момичета! Имам въпрос към дамите, които приемат магнезий - случайно да имате като страничен ефект диарични изхождания? Защото имам оплаквания от няколко дни😁,  а пък не знам на какво друго могат да се дължат.

# 418
Здравейте, момичета! Имам въпрос към дамите, които приемат магнезий - случайно да имате като страничен ефект диарични изхождания? Защото имам оплаквания от няколко дни😁,  а пък не знам на какво друго могат да се дължат.

всеки ден имам такива. Примирила съм се, пия повече вода и това е. Аз съм на 3х2 магнерот

# 419
Момичета,радвам се много за хубавите резултати на ФМ 🤗
The_Black_Hole да,даже бях писала в групата във фейсбук и аз. Точно 15-16г.с почти нищо не бях яла и ми беше по -зле и от началото ( а тогава ми беше много зле!) Щом започнах да усещам бебока и като че ли и апетит имам вече и дори огладнявам. Така,че май си е в реда на нещата,все пак скоро влизаш в 5 м,аз така си обяснявах промените.
 Ivkata-97 ,имах такива странични ефекти само докато организма ми свикна с високите дози . Сега вече съм в другата крайност, запечена,въпреки 3х2 магнезия.
Тубероза, аз съм медицинско лице и си слагам противогрипна ваксина,тъй като съм в среда с болни. Тази година пак мисля да имунизирам цялото семейство 😀 ще се консултирам и с док.

Общи условия

Активация на акаунт