Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 500
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, момичета! Имам въпрос към дамите, които приемат магнезий - случайно да имате като страничен ефект диарични изхождания? Защото имам оплаквания от няколко дни😁,  а пък не знам на какво друго могат да се дължат.
Точно това дискутирахме с АГ последния път, защото при мен е другата крайност, получи се след като започнах Магнезий и витаминте, понеже имат и омега 3-рибено масло. АГ ми каза две опции увеличава дозата Магнезий /приемам Диаспорал 300 1х1/- тъй като има разхлабващ ефект или си взимам детско сиропче /Изилакс Бамби 1х15мл/. Взех си сиропчето, защото магнезий ми е супер гаден.

# 421
Добро утро, момичета.
Минавам да се похваля, че с бебка всичко е наред. Вчера бяхме на ФМ в 20г.с., притесненията на моето АГ, относно показателя за възрастта за Синдром на Даун, опасенията от амниоцентеза и прочие се оказаха неоснователни. Само ни образува излишен стрес. Докторката по ФМ, каза, че изобщо не се гледа този показател и реално резултата е 1: 11947. Всички измерени показатели са с нормално морфология. Нашата госпожица, не спря да се върти през целия преглед и съответно не даде да я снимат хубаво😂. Посъветваха ни, че е хубаво да минем и през Фетална ехокардиография /няма показатели за нещо нередно, но било хубаво/. Някой от вас правил ли е?

Добър ден! С предната бременност през 2018 г. минахме на фетална ехокардиография, доколкото помня в Трета градска и всичко беше наред. Доц. Карагьозова каза, че ще прецени на втората фетална дали да ходим и този път на ехокардиография, но мисля да отидем. Мисля, че и ние бяхме при Маринов тогава.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 15:06 от ThroughMyWindow

# 422
Ai-djini, аз бях така до вчера. Бях спряла да усещам всякакви движения на бебка за около 6-7дни, направо се бях наплашила. Вчера я усетих, а днес бях на преглед и всичко си е наред🥰. Сигурна съм, че и при теб е така, но ако не си от търпеливите си запази час да си видиш бебето.
За неразположенията от магнезий не мога да кажа, бях на 2х1 магнерот, от няколко дни смених на диаспорал 300 1х1, но за момента всичко е нормално, нямам оплаквания

# 423
Здравейте, момичета. Имам питане към вас. Преди 3 седмици бях в болница. Поставиха ми абокат, който на третия ден беше запушен и не течеше. Казах на сестрата, че е запушен, а тя ми отговори “не е вярно, нищо му няма”, при което ми притисна ръката, за да “отпуши” вената. Банката започна да тече и тя си тръгна. Естествено вената се спука след това нейно действие и ръката ми се поду и стана една голяма топка от лекарството, което течеше. Махнахме абоката, отока спадна след няколко дни, после ми се обели кожата на засегнатото място, оставайки сърбяща. От близо седмица обаче забелязвам, че освен сърбежа са се образували много ситни пъпчици, които се зачервяват ако ги почеша. Та питането ми е дали този обрив е следствие на спуканата вена, или да се притеснявам, че е нещо по-сериозно, което може да навреди на бебето? Извинявам се за по-дългия пост, просто трябваше да обясня цялата ситуация. 😞 Много ми е притеснено и не знам какво да му слагам на този обрив 😞

# 424
@Анонимна, не мога да отговоря на въпроса за обрива, да навреди няма как според мен, но пиеш ли кръворазреждащи, макар че то е минало време и вече няма кръвонасядания предполагам? Като знам аз от какви неща се притеснявам...
За ваксини с този паднал имунитет от крайния стрес, ще пропусна по тази причина.
Не усещам нищо все още, 20та седмица.
Умората не ме е напускала нито за ден. Предните кръвни изследвания бяха повече от перфектни (за вторите щом не се е обаждал АГ вероятно също). Само гаденето може да се каже че го няма, киселините са по-малко. Умората вероятно ще остане до края, а е възможно да е от стрес и да няма голяма връзка с бременността. Но не минава и това е.

# 425
  • Варна
При мен пък от 2 дни един нощен глад ме гони… както не усещах глад и засищане. Ама не съм ставала да ям нощем още. Дано устискам.

# 426
При мен пък от 2 дни един нощен глад ме гони… както не усещах глад и засищане. Ама не съм ставала да ям нощем още. Дано устискам.
Това ми се случи на два пъти, поне засега. Аз станах и си хапнах 😂. При мен нощния проблем пък е, че непрекъснато още ставам до тоалетна и вече след 3:30 няма заспиване, направо ме побърква, защото и през деня не мога да спя.

# 427
Аз в 5 си помахвам с комшията, иначе няма заспиване Grinning

# 428
  • Варна
Това ми се случи на два пъти, поне засега. Аз станах и си хапнах 😂. При мен нощния проблем пък е, че непрекъснато още ставам до тоалетна и вече след 3:30 няма заспиване, направо ме побърква, защото и през деня не мога да спя.
А за ставането и аз си ставам- поне 2-3 пъти. Ама не ми пречи, и преди бременноста ставах поне веднъж.

# 429
Леле, това с вената направо ме побиха тръпки. Как може да има такива сестри. Не мога да ти помогна, според мен иди при джи пи-то си и попитай дали да не те насочи към дерматолог например.

Аз ходих на фетална ехокардиография с миналата бременност. Сега също ще ходя при Маринов в Надежда. При нас има история в семейството с шум на сърцето и затова държим на този преглед. Докторът съветва да се прегледа бебенцето като стане на 1 месец, защото тогава би трябвало да се затвори някакъв отвор в сърцето на детето.

# 430
  • България
Леле, това с вената направо ме побиха тръпки. Как може да има такива сестри. Не мога да ти помогна, според мен иди при джи пи-то си и попитай дали да не те насочи към дерматолог например.

Аз ходих на фетална ехокардиография с миналата бременност. Сега също ще ходя при Маринов в Надежда. При нас има история в семейството с шум на сърцето и затова държим на този преглед. Докторът съветва да се прегледа бебенцето като стане на 1 месец, защото тогава би трябвало да се затвори някакъв отвор в сърцето на детето.

А в коя седмица ходихте при него докато бяхте бременна? Просто за ориентир. На нас ни казаха до 3-4 седмици, а сега съм 18-та.

# 431
Момичета, аз съм със стомашно-чревен вирус от 3 дни, първите два с температура (37.3). Вчера бях добре, но днес пак ми е зле коремът и повръщам. Ходих на лекар, изписа ми еспумизан, ентерол, Гавискон и каза но шпа да пия.
Обаче не се успокоява стомахът ми и киселините.
Дали някоя от вас е минавала през това и какво ви помогна? И дали може да навреди на бебето? То си рита иначе.

# 432
Момичета, аз съм със стомашно-чревен вирус от 3 дни, първите два с температура (37.3). Вчера бях добре, но днес пак ми е зле коремът и повръщам. Ходих на лекар, изписа ми еспумизан, ентерол, Гавискон и каза но шпа да пия.
Дали някоя от вас е минавала през това и какво ви помогна? И дали може да навреди на бебето? То си рита иначе.

За корема помага каша вода с брашно, не мисля, че е противопоказно в момента.

# 433

А в коя седмица ходихте при него докато бяхте бременна? Просто за ориентир. На нас ни казаха до 3-4 седмици, а сега съм 18-та.
На мен ми казаха да запазвам час около 28 седмица, тогава сърцето щяло най - добре да се види - преди да пораснат костите и да го закрият.

# 434

За корема помага каша вода с брашно, не мисля, че е противопоказно в момента.
Това не е ли за разстройство? При мен е много силно подуване, раздразненост и болезненост и зверски киселини ...

Общи условия

Активация на акаунт