Кое беше най-полезното нещо в първите месеци?

• 1 285
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте на всички!
Хрумна ми да създам една такава тема, защото въпреки цялата информация преди да родя за мен имаше едно откритие в първите седмици с беба, което смятам за най-полезно. Това са еднократните пелени или чаршафчета. Специфично тези, които се лепят. Бих препоръчала на всяка млада мама да се презапаси направо Grinning Та иска ми се да чуя и от други хора подобни открития или хакове и да си направим взаимно живота по-лесен. Или пък да сме полезни на някоя нова майка с опита си Simple Smile

# 1
Стерилизатор и шезлонг с вибрираща функция. Това се сещам като едни от нещата, които най-много използвах. Също малките кутийки за дози мляко, така не се налагаше да броя лъжички посред нощ или пък в движение.

# 2
Слинг, ринг слинг и пак слинг. С това се изчерпва всичко.

# 3
Ооо слингът ми спасява живота всеки ден!

# 4
  • Плевен
Най-полезно в първите месеци ми бяха гърдите.Там ядеше,там спеше,там успокоявах болка от никнещи зъби,после падания при прохождане.След това беше количката,благодарение на нея имах какво да сготвя(тоест продукти)и с какво да излизам на дълги разходки.Там спеше на обяд,когато бяхме в парка,там обядваше,там носех бурканчето с пюрето .По едно време чесалката,която се замразява  ни спасяваше от болката на никнещите зъби и на нея разчитах.

# 5
Гнездото 😃 Лежи си в него на дивана в хола с нас, местим си го по стаите, като сме ходили на гости сме си го взимали също.
Нооо вече е голяма за него, тъй като се върти и обръща ме е страх да не се претърколи от него 😃

# 6
  • Terra incognita
Възглавница за кърмене

# 7
Възглавница за кърмене

ох да! Спасението за кръста ми

# 8
1. Памучни пелени и муселин пелени... Попиват много по-добре и са в пъти по-удобни от бебешките хавлии. Стават за повиване, за завиване или като постелка когато взема бебето при мен на дивана или на леглото.
2. Силиконови протектори за зърна... Започнах да ги ползвам по анатомични причини, но продължавам с тях поради удобството за мен и бебчо.

# 9
Леле памучните пелени са най-якото нещо, което ми подариха. Свекървата сама ги ши - така се правело. Помислих я за луда като бях бременна. После прогледнах 😂

# 10

Общи условия

Активация на акаунт