Домакини 90 / На младо вино и веселба

• 34 446
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Милата❤️.
Ще свикне, нали ще си идва при вас почивните дни.
Нанесе ли се в общежитието?

# 196
Естествено, че ще си идва. Лекциите са само 4 дни. Искрено се надявам да ѝ мине бързо. Видяла се е с много познати, а по това време вече трябва да е с братовчедка ѝ някъде на разходка.

# 197
Купон, с двама градски е единия съквартирант, другия в съседната стая. Не се познаваха, но са си паснали, готвят си разхождат се със съседа, оказало се че имат общи познати. В групата в университета от 27  7 са от гимназията му. Каза че за тази една седмица е изписал повече отколкото за последните две години в гимназията. Вчера почти приключи с битовизмите, остава само адресна регистрация да си направи в петък ще пътува дано му остане време да се видим.

# 198
  • София/Севлиево
Добро утро.
Джейми,и ЛЛ е добре да си избере.В Студентска поликлиника всички са добри.Ние с ММ бяхме там при една до напускането ни на София през 2021.Бих я препоръчала с 2 ръце,но се пенсионира точно малко след като я сменихме със сегашната ни тук.

# 199
Обмислям какво да прави с ЛЛ, дали в студентска или при тази на сестра ми, ще го накарам да провери как са тези в студентска като часове и да разпита за направления дават ли. То най-добре да не се налага да ползва, ама едно направление за офталмолог като потрябва да може да ползва.

# 200
Може и сегашният му личен да го издаде, няма да е проблем.Свекър ми вече една година живее при нас, а личния е във Варна.
   Синът ми не е сменял, но все пак ние сме на 100 км през Петрохан, винаги може да си дойде. И неговият е давал направление  за очен, от разстояние.

# 201
Не идеята е да си има там лекар, но да не е проблем ако се наложи. Обикновено се случва да се повредят очилата, с лещите не се получиха нещата, все пак е с висок диоптър и си трябва следене, не като преди 6 г два пъти в годината, но все пак.

# 202
Ясно. Аз споделям при нас как са нещата, просто малък опит. Тъй като от години цялото семейство сме при нашия ЛЛ , случвало се е по телефона да му звънна,или да пиша във вайбър какво ми е нужно.Познава ни, цялата семейна картина му е ясна.

# 203
  • София/Севлиево
То сега с направленията е лесно,нали са електронни може и от разстояние да се издават...Ама за преглед ако нещо сериозно се наложи ЛЛ е добре да е насреща.
В Студентска почти никога нямаше хора, когато съм ходила(защото пък на Слави ЛЛ беше в 22 ДКЦ и там сме висели на епични опашки,уж децата са с предимство,но не било точно така, особено като стана по-голям).

# 204
Да , така е, хубаво да е наблизо.Аз не знам Джейми къде живеят и колко са далече от София, затова споменах ,че при нас са 100 км, за едно кафе време си е у дома.Да чукам на дърво не се е налагало да търси спешно лекар, дано не се и налага! И на децата ви да не се налага пожелавам.Да си върви безгрижно студентския живот!

# 205
  • при късмета
Добро утро!

С ел. направленията сега наистина е по-лесно. Моята ми даде по телефона второ за деня, бях взела за образна диагностика, като се наложи да отида и на хирург веднага, да пунктират кистата. Ама извадих късмет, че беше на смяна.
От Бургас до София не е близо и е хубаво да го смени. Джейми, ако сестра ти е доволна от личния си лекар, е добра идея да е при него. Тя знае как работи и как е в диагностиката и това е предимство, пред това да избираш най-близкия на късмет. Ако се наложи сина ти да сменя/прави/поправя очила, обади се, имам приятелка с оптика, работят с добри марки стъкла и рамки, няма проблем за фактури и т.н. И за лещи, не само за очила
На Шефа трябва да вадим здравна книжка, ама не са им дали подробности. Сега и по лаборатории трябва да се мъкнем. Никой не казва една и съща ли е с тази за работа или за това, че са ученици има нещо различно, включително от у-ще. От госпожата по практика идва информацията, не от класната, минала е само да каже. Нямат програма, нямат учебници още, утре на родителската ще ги дават, в новото у-ще са още, изобщо кашата е пълна, а организацията я няма, не е просто трагична. Имаме само една книжарница в квартала, дано имат.
Ставам да действам по задачи, гушки на всички Hug

# 206
Добър да е денят ви!
Дългун още не е започнал. Сега в петък трябва да е там, че се прави последна регистрация, която не е онлайн. Уж започват от 23-ти, ама още нищо не ми е ясно Joy
Сега отидоха с мм да обикалят шоурум за кола...... Иначе успя да си запази час за изпит декември месец.....

# 207
Благодаря ви за информацията, и аз смятам че тази на сестра ми е най- добрият вариант, близки са децата им учат заедно. Днес е направил и адресната регистрация ама се е наложило да поспори с госпожата. Държала тон на една девойка защо идвали в София и така нямали те къде да паркират и защо в 16:30 се сетили за регистрации, защо не го направили онлайн. Беше много ядосан, цяла седмица обикаля в свободното време и тонът не му допада. Смяхме се, че шопския ген се е активирал щом е спорил. Иначе мълчи по принцип.

# 208
  • при късмета
Добро утро!

Мина родителската, ще обикаляме днес магазини за работно облекло. Класната бръщолеви час и половина съвсем странични неща, ама на важните въпроси не може да отговори.
Опитвам се да се събудя и да действам, че днес имам много задачи
Гушки на всички Hug

# 209
Добър да е денят ви!
Първата мина, остават 17.....
Днес ще заведем Дългун до Шефилд за регистрацията. Доживях да го видя студент!

Общи условия

Активация на акаунт