"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 65

• 13 315
  • 340
  •   1
Отговори
Тази тема е за всички, които имат съмнения, че може да са забременели.

Моля, ограничавайте се само до задаването на конкретни въпроси.

Тестовете за бременност дават най-коректни резултати, когато са направени навреме,а именно:
Кръвен тест (бета ЧХГ) – най-рано 11 дни след ДОКАЗАНА овулация.
Уринарен тест – най-рано 12 дни след ДОКАЗАНА овулация или на първият ден от закъснението.

Във въпроса си не пропускайте следната информация:
1) Дата на последната менструация и продължителност на месечния цикъл (от първи ден на менструацията до първия ден следващата менструация; за първи ден се счита денят с истинско кървене, а не само зацапване);
2) Метод на засичане на овулацията, ако има такъв;
3) Ден/дни с непротектиран полов акт (дни със съмнение за евентуално зачеване);
4) Лекарства, които биха имали някакво значение (прогестеронови препарати, противозачатъчни, Клостилбегит, Кломифен и др.)
5) Правени ли са хормонални изследвания и има ли отклонения при тях
Така ще бъдем максимално полезни.

Моля задавайте въпросите си тук, за да не се създават нови теми с еднакво или подобно съдържание.

Стара тема - https://bg-mam.ma/t/1657564

# 1
Здравейте! Пак съм аз, бях писала преди няколко дни в предишната тема. Надям се сега не греша като пиша в тази нова тема.
Та по същество - в неделя сутринта направих пак шур чек само че не касета, а онзи на който направо си пишкаш. Струва ми се, че пак  има черта (долу има снимка), преди малко взех престо, който уж по-рано отчитал - пак ми се струва че има супер мега бледа черта. После четох мнения, че той давал много често изпарителни. Макар че и при двата чертата се появи в първите 5мин.

Според календара утре/в други ден трябва да дойде М. Мисля утре сутринта да направя и другия на Престо и ако не дойде до края на деня или на другия ден сутринта ще пътешествам за кръвен. Тези пикливи тестова са много шантава работа. За пръв път правя толкова много, но просто тези бледи черти ме шашкат 🤯

# 2
Струват ми се отрицателни,  но ако искате да сте сигурна, според мен не правете повече тестове Ами директно кръвен , това ще сложи край на всякакви съмнения и гадаене Simple Smile

# 3
Obichamkucheto,не виждам бледи черти,съжалявам.
Направи кръвен след закъснение,макар че и сега би отчело.

# 4
И аз не виждам чертички 😓

# 5
Здравейте отново, момичета,

бях ви писала тези дни в предходаната тема и много ми помогнахте!

Последната ми менструация беше на 08.07. Трябваше да ми дойде на 03.08.
Направих си тест още на 04.08, който (май) беше отрицателен. Последваха още няколко домашни теста - съответно миналите сряда, четъвртък и петък, които бяха с втори бледи черти. Направих и кръвен в петък -  резултатът е 321mg.

Днес, три дена по-късно, отидох на преглед във Вита. Живях над 10 години в чужбина, отскоро се завърнах в София, ходила съм на двама различни гинеколози, които нямаха свободни часове тези дни, затова избрах акушер-гинеколожка с добър рейтинг в СуперДок и мислех, че ако е на частно ще ми обърнат повече внимание.

Беше малко груба с инструментите, но най ме разстрои, че каза следното:

"вероятно ще настъпи бременност ето тук" и показа мястото, но каза, че още няма обособен плоден сак, и ми каза да отида пак в четвъртък.

По мои сметки и според няколко онлайн калкулатора днес навлязох в 6ГС, но дори да има отклонения, би трябвало съм сигурност да съм в 5ГС. Не трябваше ли вече да има плоден сак?

Много се разстроих, разплаках се, не мога да се успокоя още - а по принцип не съм плачлива, и това допълнително ме тормози, че дори всичко да е наред, си навлякох твърде много стрес тази вечер.
И отделно съм много нервна от една седмица - по-избухвлива от обиквновено и това допълнително ме тревожи, че мога да си навредя. И е някакъв омагьосан кръг...

Вашият опит какъв е? Нормално ли е да не се вижда плодният сак?

Благодаря ви сърдечно!

# 6
sou_clon,разгледайте в интернет как изглежда в 5-та г.с,и ако искате отидете на второ мнение при друго АГ.
При 10-15 дневно закъснение се ходи на АГ,преди това няма смисъл.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 20:34 от Анонимен

# 7
sou_clon, направи още 1 кръвен, ако се притесняваш. В 5та г.с, при нормална овулация, мисля, че трябва да се види все нещо. Възможно е да си била и с късна и това да е причината да не се вижда нищо.

# 8
При ЧХГ над 1000 се вижда плоден сак,а тя го е изследвала само веднъж преди 3 дни със стойност 321.

# 9
Ако овулацията не е следена, не се знае кога е била и в коя седмица сте

# 10
Здравейте! Някое момиче има ли като симптом преди цикъл пробождания в аналната област и дали е възможно да ги има и по време на бременност. Всеки месец като ги усетя и се разочаровам че пак нищо не е станало. При предишната ми неуспешна бременност не съм ги имала и за това сега така се отчайвам като ги усетя. Възможно ли е въпреки това да си ги има както много жени си имат всички симптоми на пмс , но се оказват бременни

# 11
За пръв път чувам за пробождания в аналната област, но много от симптомите на ПМС се припокриват със симптомите на ранна бременност

# 12
Здравейте, днес си направих регистрация в сайта може би за съвет преди да направя тест (защото малко ме е страх резултата да не се окаже отрицателен).
На 16.07.2024г. ми беше последната менструация, която е с продължителност 7 дни . С тест лентички установих, че овулацията ми е била на 27.07.2024г. (като преди това на на 25.07, 27.07 денят на овулацията и на следващия ден след нея правихме бебе). Следващата ми менструация трябваше да бъде на 10.08.2024г. (искам само да вметна, че след като започнахме опити за бебе, цикъла ми започна много да варира между 26 и 28дни понякога и 29дни). Вече 3 дни ми закъснява, днес ми е 4ти ден, като на 08.08.2024г. ми прилоша късния следобяд и повърнах и днес сутринта също ми стана лошо докато се гримирах и отново повърнах. Като симптопми имам болезнени, уголеми и плътни гърди, подут корем, забелязах също, че и краката започнаха да ми оттичат последни 2 3 дни. Днес имах еднократно кафеникаво зацапване като течение, но буквално беше нищожно (силно се надявам да не е цикъл) и продължава леко да ми се гади.
Според вас момичета има ли някакъв шанс да съм бременна ?

# 13
Здравейте, днес си направих регистрация в сайта може би за съвет преди да направя тест (защото малко ме е страх резултата да не се окаже отрицателен).
На 16.07.2024г. ми беше последната менструация, която е с продължителност 7 дни . С тест лентички установих, че овулацията ми е била на 27.07.2024г. (като преди това на на 25.07, 27.07 денят на овулацията и на следващия ден след нея правихме бебе). Следващата ми менструация трябваше да бъде на 10.08.2024г. (искам само да вметна, че след като започнахме опити за бебе, цикъла ми започна много да варира между 26 и 28дни понякога и 29дни). Вече 3 дни ми закъснява, днес ми е 4ти ден, като на 08.08.2024г. ми прилоша късния следобяд и повърнах и днес сутринта също ми стана лошо докато се гримирах и отново повърнах. Като симптопми имам болезнени, уголеми и плътни гърди, подут корем, забелязах също, че и краката започнаха да ми оттичат последни 2 3 дни. Днес имах еднократно кафеникаво зацапване като течение, но буквално беше нищожно (силно се надявам да не е цикъл) и продължава леко да ми се гади.
Според вас момичета има ли някакъв шанс да съм бременна ?

Има. Направи си тест.

# 14
За зацапването може да има много обяснения,а вие го свързвате с бременност.  Аз съм нямала зацапване,установих бременност след 5 дни закъснение с два теста.
ПМС симптомите се препокриват с бременност,но докато не си направиш тест не можем да гадаем.

Общи условия

Активация на акаунт