Модни консултации - 77

• 58 238
  • 671
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, дами:) наближава най-трудното ми за обличане време от годината - това, в което сутрин е хладно към студено, на обяд е топло и вечер пак студено. Моля ви дайте идеи вие какво обличате в такива дни за работа и какви обувки. Някак през деня е прекалено топло за затворени, есенни обувки, сутрин пък е студено за сандали. Също и какви връхни дрехи слагате, имате ли специални дрехи за тези преходни моменти. Летните ми дрехи не се съчетават добре със затворените обувки, които имам или със саката ми. За есенните дрехи и обувки пък ми се струва рано, а и са предимно тъмни. Изобщо дайте някакви идеи вие какво обличате сутрин в преходните месеци септември, октомври:)

# 31
Къс ръкав или топ без ръкави със риза отгоре, която може да се съблече. Или рокля с къс ръкав ( някаква по-права кройка) с тънка жилетка или сако. Като обувки някакви от рода на балеринките, лоуфъри или елегантни стилето на босо или с онези чорапи, които покриват само пръстите и петите.
Аз миналата есен побързах да сменя дрехите с есенни и цял октомври се пържих в очакване най-накрая да застудее.
Сега чакам да паднат температурите с 10 градуса, че най-накрая да си облека една къса рокля от малко по-плътна материя, с която през юни вече завирах.

# 32
През този преходен сезон- лято/есен, нося велурени мокасини, тънки жилетки, сака с 3/4 ръкав, много тънки ризки, които съчетавам с къси панталонки. Обожавам и нося ефирни леки рокли с дълъг ръкав, които също съчетавам с мокасини/лоуфъри и сникърси на New Balance. От тази година нося и широки панталони, много удобно се чувствам с тях, съчетавам ги с вталени блузки с по-удължени ръкави или 3/4 ръкав. Межди другото от Синсей си взех 6 цвята блузки от трико(рипсени) изчистени. Чудесно ми се съчетават с всичко. Такъв модел:

# 33
Аз обикновено залагам на панталон или дънки с потник/тениска/блуза с 3/4 ръкав и сако отгоре. Саката от букле вършат чудесна работа. Сутрин не ми е хладно, после го свалям. За обувки сникърси/лоуфъри. Аз като  се замисля това лято със сандали не съм ходила много.

# 34
  • Г. О.
Здравейте. Тези от вас, които се обличат делово за работа - какви рокли носите през есента - рокли с дълъг ръкав или предимно с къс ръкав, но от по-плътна материя?
При какви температури започвате да слагате тънък чорапогащник? Ще съм благодарна за съвети какъв точно трябва да е чорапогащника, за да няма лъскав ефект, какво точно трябва да пише в състава.

# 35
Аз нося почти само рокли. Повечето са с къс ръкав или без, от по-плътни материи. Отгоре нося кардигани, купувам кашмирени, по-дълги, имам различни цветове. Кожени якета - по същия начин. Рокли с дълги ръкави нося само през зимата, когато е да речем -20-30 градуса. В офиса често става доста горещо, гледам да се обличам на пластове.
Чорапогащи от миналата година купувам само на Уолфорд. Високо качество, не лъщят, не се късат, имат много интересни модели.

# 36
Понеже не понасям чорапогащник /и самата дума ненавиждам Laughing/ нося рокли до момента, в който времето ми позволява да хода боса. Бих предпочела да скоча боса в ботуши, отколкото да обуя чорапогащник и обувки. Simple Smile Мога да понеса ултра фин чорапогащник единствено по повод официален случай и то за броени часове.
Предпочитам по-тънка рокля и сако или жилетка под тренч или манто за да мога да ги сваля ако ми стане топло.

# 37
  • Португалия
носенето на чорапогащи,и какви точно,  зависи от усещането за студ все пак
и от климата, и от това дали ходиш пеш- аз съм от вратата до колата, и обратно
имам колежка, която почти не носи чорапогащи, но и доста дълги рокли и поли носи,а и при мен е лято до ноември, есен до след НГ, зимата е само февруари...
аз нося най-много 20DEN, именно поради това, че не ходя пеш, и че не живея при минусови температури
относно марки, не мога да посъветвам-нося тукашни

# 38
Понеже не понасям чорапогащник /и самата дума ненавиждам Laughing/ нося рокли до момента, в който времето ми позволява да хода боса. Бих предпочела да скоча боса в ботуши, отколкото да обуя чорапогащник и обувки. Simple Smile Мога да понеса ултра фин чорапогащник единствено по повод официален случай и то за броени часове.
Предпочитам по-тънка рокля и сако или жилетка под тренч или манто за да мога да ги сваля ако ми стане топло.

Познах се в думите на Сисли и чувствам, че е излишно да добавя нещо 😉🤗

# 39
Носенето на чорапи (чорапогащник) не зависи от температурите, а от правилата за обличане на фирмата, където се работи. При строг протоколен стил винаги се носят чорапи, без значение дали е зима или лято. Не се позволява носенето на сандали или отворени обувки, най-много обувки без пета.

# 40
Дами, изрових това от дълбините на един гардероб и леко го префасонирах. Успях ли да го направя актуално за "днешни дни"? Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 11:40 от bubanka

# 41
Много е симпатично, но има нещо в закопчаването, което лично мен ме смущава.
Може би разкопчано повече го възприемам в комбинация с дънките. Но закопчано малко вече си загубва чара на ежедневна дреха и освен това, линията на сините шарки се разминава. От едната страна стои по-високо.
И може би не с черна блузка отдолу да се носи, а с бял или син потник, както и надолу да не са дънки, а панталон от подобна материя. ( ако изобщо идеята е била да го покажеш в завършен вид за излизане, а не просто, за да се види самото сакенце.)

# 42
Аз бих му махнала копчетата и бих го носила с някакъв подходящ колан (светло кафяв плетен?), и надолу по-скоро пола или широк панталон. Не ми стои добре силуета с тези дънки.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 12:28 от AryaSt

# 43
Няма копчета, една брошка щипнах, но не съм била нагласила съвсем добре двете страни.
Черна блуза сложих за контраст, мислех, че с бяла няма да се види добре самото сако. Сега, на снимката, имам предвид.

AryaSt,
Оо, интересни идеи. Аз не си го представях с широка долна част, нито с пола. Ще опитам после. А каква пола като дължина и модел?

# 44
  • София
Прилича на носия

Общи условия

Активация на акаунт