Шестокласници 2025/2026

• 20 951
  • 450
  •   1
Отговори
# 135
  • гр.Пловдив
За след училище дума и лаф не може да става за учене и писане-само чантата подготвя ...Каквото е написал в занималнята и каквото е запомил в часовете -това е..Та за влизане в ритъм-никога не е влизал ,няма и да влезе,но поне не е стресиран и шокиран ,приема всичко спокойно и не се впечатлява от посредствените си оценки 3 и 4 на входните ..

# 136
  • София
Пак ли само вашето дете не е стресирано?
И нашите не са стресирани, макар да нямат 3 и 4 на входните.

# 137
Днес нашите са правили диктовка по музика с нотите. Не очаквам нищо добро Joy

# 138
  • София
Anguished

Признавам си, че такова нещо никога не би ми минало през ума. Диктовка по музика Joy
Надявам се да стигнем до нотите по някое време.

# 139
Ми те миналата година учиха нещо. Но не чак четвъртинки и осминки и не знам си какво. Както и да е. Каквото изкара това е.
Иначе съм казала, че ако ми завърши срока с хубав успех ще и взема айпад. Та си гони успеха. 

# 140
Не се учудвам на диктовката по музика. При нас започнаха да нанасят в школо датите за контролни и класни и се е появила дата за контролно по изобразително изкуство.

# 141
  • Пловдив
Аз вчера обяснявах какво е това класно Laughing
Каза, че очаквала да е по-трудно в 5 клас, но си се беше стресирала миналата година покрай седмокласника вкъщи. Сама сяда след училище и си пише домашните, за учене - не съм я видяла, но с баща ѝ постоянно и говорим, че само със слушане в часовете, както беше до сега, няма да се случат нещата.
Снощи коментирахме и НВО-то след 7 клас, съответно и последващото кандидатстване - знае какво иска да учи (поне засега Stuck Out Tongue Closed Eyes) и ѝ трябва висок бал, така че се надявам сама да осъзнава колко е важно, да няма пропуски в материала.

п.с. не знам как са вашите девойки, но моята яко я тресат хормоните - плаче без каквато и да е причина, мени настоенията си със скоростта на светлината... В единия момент разсъждава като зрял човеек, в следващият си взима куклите и си играе като 4-5 годишно Simple Smile

# 142
  • София
всъщност след седми клас само оценките от нво ли се ползват или и годишните за кандидастване?
и у нас имаше вълнения за това кандидатстване, даже вече го е решил.
не знам откъде изобщо му е дошла идея.
на нас ни е рано да се замисляме, има три години дотогава.
но си е избрал училище с висок бал и доста учене след това.

# 143
  • Пловдив
В интерес на истината, не знам за набор 2013 как ще е балообразуването - нали готвят промени и във формата на НВО.
Иначе за миналогодишните седмокласници балът се смяташе като се удвоят точките от НВО (в зависимост от училището/специалността, някъде едните точки се утрояват, а другите се взимат само веднъж, но в масовия случай се удвояват точките от двата изпита) и се добавят приравнениете точки от 2 изискуеми предмети от дипломата за седми клас (за различните специалности предметите са различни). 6 в дипломата отговаря на 50 точки, 5 - на 39 и т.н.т. - има си скала за приравнение.

# 144
  • София
Относно Музика-та, някъде назад бях писала какво са учили до момента. Чак съм изненадана, че в темата се споделя за доста по-лежерен материал. Нашите миналата година за домашно трябваше мелодия да композират. Съвсем кратка, от няколко ноти, но имаше изискване да са в определени времена и не знам още какво.  Не е музикално училище, а съвсем обикновено общообразователно квартално училище. Добре, че брат ми е музикант и баш тогава ни беше на гости, та помогна с композирането.

А диктовка с нотите имаха още в първи клас или началото на втори клас ,не съм сигурна, но доста отдавна го минаха този етап.

При вас колко часа седмично имат математика? При нас тази година са 6 часа седмично. И дават нечовешки дълги домашни.

# 145
  • София
При нас е 8 часа седмично математиката.
Но то има иуч, фуч, паралелката им е уж математическа.
Една млада амбициозна учителка са им сложили, или поне така звучеше на рс, но не знам как са с домашните.

# 146

При вас колко часа седмично имат математика? При нас тази година са 6 часа седмично. И дават нечовешки дълги домашни.

Пет часа са при нас т.е. всеки ден по един. Домашните наистина са обемни понякога.

# 147
  • София
5 часа математика и 1 час ИУЧ.
Дълги са домашните, защото имат много малко часове за упражнения.
Ако сте видели в Школо, всеки ден са нови знания. Тук-там някое упражнение. Материалът е много.

# 148
Домашните на петокласното не са дълги, уж защото успявали да решат задачите в час. Още не работят по сборника ..
Математическа паралелка с подбор е. 7 часа този срок, 8 следващия ще има.

# 149
  • София
Имаха входни нива само по БЕЛ, МАТ и АЕ. Поне за тях имам информация. По АЕ е тотал неща. Най-високата оценка в класа е 4. Имало масово тройки и няколко двойки. Моето дете учи езика вече пета година в школа извън училището и нямам търпение да видя теста. Математика имат по 7 часа седмично и отделно ще имат клуб по математика за избрани ученици. Не знам дали ще издържи психически и физически, защото всеки ден имат по 6 чака и се е записала на допълнителни занимания по МАТ, втори език, спорт и още нещо (не помня какво ми беше казала). Така ще приключва училище между 14-15.00 часа.

Общи условия

Активация на акаунт