Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 578
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
Сещам се да добавя две потенциално полезни неща от днес.
- Даряването на стволови клетки мина отлично. От болницата много се зарадваха че сме решили да го направим и съдействаха без проблем. Линейката от Александровска дойде много бързо да си го вземе, също нямаше проблем.
- Изтеглих си приложението еЗдраве преди два дни. Още сутринта получих нотификация от него че съм приета в болницата, и после втора след като родих. В приложението пише теглото и размерите на бебчето, както и оценката по АБГАР на първа и пета минута. Оценката обаче (за щастие) е въведена грешно. Пише 1 и 2, а реалните бяха 8 и 9. Часа на раждане също не беше верният. Та, приложението е полезно, но не му се предоверявайте

# 211
Честити рожби на всички мами! Да са здрави и благословени! 🍀☺
Бързо възстановяване на вас! 🌼

# 212
Джелато, честита да е Ани!
Да е здрава и да ви радва ❤️

# 213
Честита да е Ани! Бъдете здрави и бързо възстановяване на теб 🙏🥰

# 214
Честито на всички майки! Heart Да сте здрави и вие и бебетата Heart
Аз днес бях да ми махат конеца от серклажа, ми не беше толкова "проста процедура и безболезнена", както ми го описваха всички месеци наред. Имах чувството, че док ще ми извади матката през влагалището. Май първо не улучи размера спекулум щото супер много ме болеше. Втория не го усетих много, но дърпането на шийката усетих (знам че шийката не се усеща, но имах болки ниско долу в корема). АГ-то вика, сега не те боли нали? Ама боли ме бе, как да не ме боли! Идваше ми да се разплача, викам си, Боже аз как ще раждам.

Извади конеца бързо, показа ми го и изчезна. Бре, си викам, какво да правя сега. Акушерките ме изпратиха, казаха че ще имам кървене днес и се прибрах да поспя. На обед си викам, дай да му звънна, нищо не ми каза този човек.
Звъня, вдига акушерката му, питам я какво да правя (аз съм в 36+5), ами аз не ти ли дадох дата за следващ час? Ми не си, кокошка! Даде ми час чак за 19-ти. Аз мога да съм родила до тогава. Много ме изнерви.
Исках да говоря с доктора, да го питам тоя магнезий да го спирам ли, какво да правя.
Каза ми акушерката другата седмица да отида на тонове в АГ отделението, стрували 30лв.
И ми затвори. Направоооооо много се разочаровах, точно на финалната права, до сега бях осведомена и спокойна, а днес...Да не говорим, че смених 3 превръзки днес, дано утре да нямам кървене.

# 215
Тотолитка, наистина малко странна ситуация, но се случва да забравят лекарите. Все пак имат много пациенти и не винаги се сещат на коя кое са казали за това по-добре е винаги да питаш...малко след махането на този конец и болката..просто тъпа ситуация.
Аз съм 37+5 и моите прегледи са на 2 седмици веднъж, а всяка седмица почнахме да правим тонове, така че това не е толкова странно. Реално всяка седмица се следи бебчето как е и все пак аз не съм имала проблема бременност или зачеване. При теб със серклажа със сигурност е по-различно, но вече в 9тия месец бебчо трябва да се нагласи за излизане. Магнезият ако ще раждаш естествено се спира в 36та седмица. Аз пиех и медикамент за разреждане на кръвта, който също спрях тогава, но там е много индивидуално спрямо състоянието какво се спира и какво не, защото може да си докараш голяма беля.

# 216
Аз съм по същия начин .. на две седмици ехограф, всяка седмица тонове.. но тоновете пак ми ги гледа АГ и ме пита дали искам и ехограф, ако нещо случайно ме притеснява, но не виждам особено смисъл.. таа мисля е нормално.. а за магнезия - до 36г.с ми казаха и на мен, след това го спрях

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 09:01 от EM6632

# 217
Милите ,честито на всички майки и ви пожелавам да се възстановите бързо ❤️ Прегръдки.
Да се отчета и аз ходя на тонове 1 път в седмицата вече , 38 седмица съм. С 1см.разкритие и малко паднала тапа според Аг.
Продължавам с пилатеса , с плуването но по малко като време . Не усещам ,че скоро ще раждам ама аз и първият път не усетих и то си го усещаш като дойде хаха.
Аз имах страхотно първо раждане без драми за 30 минути с 2 вътрешни шева на голямо бебе. Сега се надявам да мине също толкова гладко не го мисля обаче . Гледам да не си пълня главата с глупости .  Важното е спокойствие за всяко нещо . Нашата втора госпожица също върви по едричка ми казаха вчера , явно на баща си гена хващат 🤣
Общо взето това е при мен , аз първият път не съм пила нито чайове, нито ананаси и тн. Само движение което при мен са тренировки ,плуване , топката , пилотес , на йога за бременни ходих също . А и аз честно казано по цял ден не се спирам покрай детето така ,че наистина движението си е най доброто решение според мен. Както и за възстановяването. Отново ще си ползвам колан за след раждане , аз лично го сложих на 5 тия ден защото нямах наистина болки или каквото и да е но е много индивидуално всичко свързано с болка раждане и възстановяване.  Слушайте тялото си е моят съвет и положителни мисли ❤️

# 218
Дейси, Ем, може ли да ми кажете тоновете плащате ли ги? Аз по принцип заради това и се нервя, щото вчера като звънях на акушерката аз ѝ казах “нещо тонове няма ли да записвам?” не ми го казаха те.
Правила съм два записа до сега - в 28г.с. и един в 32+5г.с. Много странно нали?
А последно бях на преглед при АГ на 22-ри, когато бях в 34г.с.
Не ми се вижда нормално да ме прегледа в 34г.с. и после чак в 38г.с. Оффф егати тъпото! Дано всичко е наред с бебето. Мисля че другата седмица като отида за тонове ще помоля дежурния лекар и за преглед с ехографа.
Иначе не съм имала проблем със забременяването или с бременността, да ви кажа тов серклаж доктора прецени че трябва да се сложи, защото имах 2 загуби преди това но в много ранна седмица. После на ФМ някои лекари намекнаха че нямало нужда от него, но нали знаете че всеки лекар различно вижда и субективно.

За капак - вчера се събудих със заглъхнало ухо и днес пак същата работа, направо половин човек се чувствам. Отидох до спешното, че нали е неработен ден, нямали УНГ лекар, отидох до другия град, прегледа ме доктор и каза че съм имала възпаление на средното ухо, изписа ми капки. Е такова чудо не ми се беше случвало преди! Никакви други симптоми нямам. През цялата бременност бях здрава като камък.

Китана, вчера изчетох една много дълга тема за масажа на перинеума, много ще съм благодарна да опишеш как ти си правила твоя масаж и с какво олио Simple Smile

# 219
Ами на мен първите ми тонове и ехограф бяха в 35+2 и всичко изглеждаше добре и АГто реши направо след 2 седмици да отида за преглед и тонове в 37+2 и да не ходя след една. За тоновете знам, че попринцип се заплащат, но тъй като сме колеги не ми вземат пари (това си е като неписано правило в медицинските среди).
Аз наистина се чувствам доста дзен покрай оставащите дни и за самото раждане, нищо че ми е първо, но според мен съм по-скоро изключение отколкото правило Grinning Стига да си шава бебето от време на време се чувствам спокойна. Тоновете показват дали има страдание на плода или не, което мисля в края на бременността е най-важното. Все пак ехографски е хубаво да се следят и води и зрялост на плацента. Ако става 1 месец между ехографските прегледи наистина е много в края на бременността та помоли и на ехо да те видят следващия път ако от 22ри не са те гледали.

# 220
Тотолитка, аз плащам тонове + преглед (без ехограф) - 30лв, ако включим и ехограф - още 60лв (а се водя по ЗК). Иначе наистина щом от 34г.с не те е гледал на ехограф ми се вижда малко множко за тези седмици, според мен отиди да те видят, все пак кръвоток, растеж на бебето е хубаво да се проследява на този етап по-честичко според мен. Първите ми тонове бяха в 31с, после 33, 35, 36 и от 36 вече всяка седмица.

# 221
Дами, вие имате ли някакви гинекологични проблеми по време на бременността?
Аз се боря с кандида.. Бяхме на лечение с макмирор - не стана. После гинопеварил 6 дни подред-пак не става.
Имам си някакво жълто-зелено течение и това е. 😭

# 222
Дами, вие имате ли някакви гинекологични проблеми по време на бременността?
Аз се боря с кандида.. Бяхме на лечение с макмирор - не стана. После гинопеварил 6 дни подред-пак не става.
Имам си някакво жълто-зелено течение и това е. 😭

Преди бременността никога не съм имала уви вече 2 пъти лекувах кандида Simple Smile Даже почти бях сигурна, че пак ми се е появила, защото имам усилено бяло течение леко парцаливо, което си е типично за кандида, но от 2те микробиологии нищо не се изолира. На първата само завишени левкоцити, но бях след лечение. На мен и по тялото ми се появиха гъбички/лишеи и тях лекувах...бременността е едно мноооого особено състояние. Особено пък на тези жеги. Че и кандидата е много упорита по време на бременност. Аз правих и по-дълги лечения именно заради това.

# 223
Момичета, нас днес ни изписват. Blush Горе долу добре се справяме с девойката още свикваме една с друга, мисля че вкъщи ще започне по-интересната част. Sweat Smile Много съм щастлива, защото суче добре и мисля, че ще се кърмим успешно.

Като се приберем, ще се опитам да кача в групата във фб едно ръководството от акушерка във връзка с раждането, може да ви е полезно. Blush

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 08:45 от Kitana666

# 224
  • Sofia
Честито на всички нови мами от последните дни!
Да са живи и здрави бебчетата! Heart Simple Smile

Китана, браво на теб, за подготовката и затова, че си родила нормално, както си желала! То ти съвсем близо до термин си била Simple Smile Може би от всички мерки за задействане все нещо е помогнало или просто си е дошло времето на госпожицата Simple Smile
Аз продължавам с всички познати методи, но нищо не докарва желаните силни контракции. Имам вече болки в корема, но не са това, което трябва. Шийката ми се оказа доста стегната, все още не се отпуска и нещата отиват към индуциране, ако следващите три дни не се промени нещо. Аз ще раждам с акушерска практика "Зебра" и там се допуска пренасяне до една седмица. Честно казано, аз и не искам да чакам втора седмица след термин, така че съм напълно окей с евентуална индукция. Надявам се всичко да е наред и да имам все пак шанс за нормално раждане.

Към EM6632, с моя екип също сме се разбрали, че отиването в болницата е, когато вече имам регулярни контракции, продължаващи по минута с пауза до пет минути и много силни болки. В болницата, където ще раждам няма предродилно отделение и идеята е да отидеш, когато вече могат да те поемат към родилна зала. Това би било проблем, ако човек живее в друг град или много далеч от болницата, но нали затова избираме по-рано възможно най-добрите опции за нашия случай.
Обясниха ми, че ходенето по-рано, обикновено носи стрес на жената и е по-добре първата фаза да си премине вкъщи, на познато и уютно място. Ако много се притеснявате, можете да помислите за опцията да имате дула за подкрепа. Тя ще дойде у вас и ще може да ви съблюдава и да ви води в процеса на раждането. За съжаление акушерските практики в България масово се славят с не толкова мило отношение към родилката. Но ако човек държи на нормална грижа, има варианти, просто те струват съответната сума. Аз бях решила да раждам в държавна болница с избор на екип и за съжаление това не се оказа моят вариант, та затова се ориентирах към акушерска практика, която работи в посока раждането да е възможно най-позитивно за родилката. Доста съм доволна от отношението на този етап, въпреки че ме взеха в последния момент, се чувствам спокойна и на място. Като мине всичко, ще мога да споделя вече окончателно мнение за това дали си струва цената за едно такова раждане.

А по отношение на тоновете, при АГ, където се следях и направих първите два тона, цената беше 25лв. на запис. При лекарката, която бях избрала за раждане в Шейново, тоновете бяха 40лв. на запис. И сега последно, когато вече ми се налага да ходя всеки ден след термин, плащам по 20лв. на запис, което е супер предвид, че е ежедневен разход.

Поздрави и леко раждане на следващите мами! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт