Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 579
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ви, момичета за отговорите. Определено в понеделник като отида в отделението за тонове, ще помоля и за ехографски преглед, дано всичко е наред с бебето! Странно ми стана за заплащането, защото предните 2 пъти не съм плащала нищо, както и не съм плащала за нито един преглед през цялата бременност. Но явно е нормално.

Аз също по време на бременността ползвах Бетадин и мисля че гино-певарил(не съм сигурна за второто дали беше това), но бях два пъти на лечение, заради течение. Микробиологията ми беше чиста през цялата бременност и не знам това течение от къде се вземаше. Знаете ли, преди да забременея си мислех "ех, само веднъж да стана бременна, няма да ползвам превръзки, чашки и тем подобни, ще ми е леко само с памучно белъо" хаха! 9 месеца съм с ежедневна превръзка Grinning е, не точно 9, щото по някое време почнах да пия пробиотик (сама си го назначих) и течението намаля.

Китана, много се радвам за вас и да ти кажа, си ми голямо вдъхновение! От вчера започнах да пия чай от малинови листа и направих масаж на перинеума (много трудно ми се видя). Знам, че е малко късно да почвам в края на 36г.с. но преди това бях със серклаж и може би нямаше да посмея. Аз също много искам да родя естествено и знам че ще се случи Heart

Да ви кажа – отново чувам, явно възпалението в ухото ми е било много малко, защото си сложих капки само 3 пъти и май ми мина Heart

# 226
  • Sofia
totolitka, четох някъде, че редовното движение и упражненията също действат като масаж на перинеума, дори било по-ефективно от мазането с масла. Аз от време на време ползвам мас или кокосово масло, но хич не съм редовна с това, по-скоро залагам на активностите Simple Smile

# 227
Да-а-а сигурна съм в това, което пишеш. В началото на бременността имах мн контракции и бях на легло. Качила съм 6кг общо, но така ми беше увиснало дупето Grinning от 7-ми месец насам вървя много и шетам вкъщи. Залежаването не е добре хич, но като се налага е неизбежно. Поръчала съм фитбол, надявам се скоро да пристигне Heart
Иначе масажа и аз го правих снощи с кокосово.

totolitka, четох някъде, че редовното движение и упражненията също действат като масаж на перинеума, дори било по-ефективно от мазането с масла. Аз от време на време ползвам мас или кокосово масло, но хич не съм редовна с това, по-скоро залагам на активностите Simple Smile

# 228
Kitana, наистина си вдъхновение, както каза и Totolitka! Много добре звучи тази работа с “бебето засука веднага и имам кърма” 🤭👏🏻👏🏻👏🏻

Този масаж уж да го започна и аз, но завърших просто с нанасяне на маслото, с масажни движение 😂 То, аз едвам стигам дотам, корема ми е голям вече в 33та седмица 🤷🏼♀

# 229
Успех на всички, на които предстои!
Ние вчера бяхме на контролен в неонатологията. Матео е 3440, Антонио 3360. Тъкмо са като не особено големи новородени Grinning

# 230
Kitana, наистина си вдъхновение, както каза и Totolitka! Много добре звучи тази работа с “бебето засука веднага и имам кърма” 🤭👏🏻👏🏻👏🏻

Този масаж уж да го започна и аз, но завърших просто с нанасяне на маслото, с масажни движение 😂 То, аз едвам стигам дотам, корема ми е голям вече в 33та седмица 🤷🏼♀

Една тема за перинеума и масажа му прочетох тук във форума и много жени бяха споделили, че мъжете им правят масажа, ама после свършват с… основно ястие 😂

# 231

Една тема за перинеума и масажа му прочетох тук във форума и много жени бяха споделили, че мъжете им правят масажа, ама после свършват с… основно ястие 😂

😂😂😂😂😂 то и аз му подхвърлих ако иска да помогне

# 232
Привет! Днес се появи и втората ни рожба! 3кг и 50см.
Принципно секциото ми беше насрочено за утре, но госпожицата снощи реши, че е време и спешно ни юрна за София. За щастие нещата се позакротиха и сутринта ме оперираха. За сега се чувствам добре, като изключим сърбежа по лицето и тялото, който казаха, че е страничен ефект от обезболяващото. Движа си краката, правя някакви гимнастики в леглото и така.
Бебка е невероятна, нямам търпение утре да ми я дадат и да си я гушкам цял ден 🥹🥹
Успех на очакващите мами! Всичко ще бъде наред! 🩷

# 233
Привет! Днес се появи и втората ни рожба! 3кг и 50см.
Принципно секциото ми беше насрочено за утре, но госпожицата снощи реши, че е време и спешно ни юрна за София. За щастие нещата се позакротиха и сутринта ме оперираха. За сега се чувствам добре, като изключим сърбежа по лицето и тялото, който казаха, че е страничен ефект от обезболяващото. Движа си краката, правя някакви гимнастики в леглото и така.
Бебка е невероятна, нямам търпение утре да ми я дадат и да си я гушкам цял ден 🥹🥹
Успех на очакващите мами! Всичко ще бъде наред! 🩷

Какви хубави мерки, 3кг и 50см 🤭 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Дай Боже всекиму! Добре да ви е дошла дъщеричката!

# 234
Азалия, честита радост! Бъдете здрави, усмихнати и бързо възстановяване на теб!

Аз вчера имах едно ходене до болницата, защото бях доста убедена, че са ми изтекли водите. Оказа се, че не са 😂 Засега вървим по план и със сетни сили изчаквам вторник

# 235
Честито, Азалия - да расте здрава и все така със собствено мнение девойката!
Мен също много ме сърбя от упойката, не знаех преди, но ни дават морфин и той действа така. За сметка на това обезболява за над 12 часа. Като се почувствах по-добре седнах в леглото и започнах да говоря по телефона но се оказа грешка и ми стана лошо. Карай го полека, бързо възстановяване!

# 236
Честито Азалия! Да е здрава и щастлива малката госпожица Heart Eyes
Мен нещо ме притеснява нашия Матео. От снощи съвсем не яде добре и не си дояжда дозите. Надявам се да е нещо моментно.

# 237
Честито на всички мами ❤! Бързо възстановяване ❤
В 37 седмица съм и познайте…разболях се 😃
Можете ли да ми препоръчате нещо за хрема и за болки в гърлото?

# 238
Фитолор за смукане ползвах аз, по-хубаво са от Хербитусин според мен 😀

# 239
Както писах по-горе аз имам възпаление на средното ухо и док ми изписа капки за ухото+спрей за нос (въпреки че нищо ми няма на нос). Спрея е Африн. Днес пак мисля да ходя на УНГ, и аз съм в 37ма.

Докато чакам в отделението за запис на тонове, реших да помоля най-учтиво за ехограф и дежурния лекар каза “ама разбира се, заповядай” и ме прегледа. Плацентата била 2 степен на зрялост, имам достатъчно вода и бебето е главично. Само добри новини! Дано и с тоновете да е наред всичко!

Общи условия

Активация на акаунт