Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 577
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
Епидуралната не боли, в общи линии е като всяко друго убождане.

# 196
Да, задължително Цикатридина за шитите или друго подобно, миналият път си викам а за какво ми е и се измъчих 3-те дена в болницата от болки долу.
А винаги съм се чудела тези хемороиди какво представляват? Болки в областта на дупето ли?
Слагането на епидурална упойка боли ли много?
Хемороидитее... Извинявам се за израза... Напипай си на дупето как имаш едно леко подуто като месце точно на дупката... Е това нещо от много напъни понякога се подууууува ии после.. Ми ох.. Едвам се седя.
Може и да кърви.. При всеки човек е различно.
Поставянето на епидурална май не боли, а по-скоро усещаш боцкането.. Ама ще видим като стигна да слагам... Ако е преди теб ще ти кажа 🤣
Но всяка мама дето е раждала с епидурална, казва че е топ и много облекчавало. Не усещаш болка, а само опъване.
Някои от тези, които питах са раждали 2 пъти с епидурална и казват,че и 3ти биха.

# 197
  • София
Олее, мерси много за подробното обяснение 😀. Супер, значи този път ще гледам да съм навреме в болницата да може да ми се сложи епидурална.

# 198
Lidy, разбира се, бях с избор на екип, д-р Дяволов, който ми направи секциото
(второ за мен при него). Операцията беше по обяд, стоях след нея в реанимация и помолих вечерта да ме качат на 12 ет., тъй като се раздвижих бързо и предпочетох да съм си там на спокойствие и до бебо. Това е реновираният етаж, платен е престоят, но стаите са доста прилични и просторни, имат си столове за кърмене, повивалници, санитарен възел и бебето може да си е почти постоянно при вас. Персоналът е любезен като цяло на този етаж. Ако имате нужда от още някаква информация, на разположение съм. Simple Smile

Благодаря за информацията !
 Поздравления за това, че веднага след секцио сте се раздвижили! Аз смятах, че едва на следващия ден се разрешава  напускане на реанимация, но очевидно може и по- рано, стига състоянието да позволява Simple Smile

# 199
Честито на новите мами! Да са ви здрави децата, да спинкат спокойно и да ви радват. Миминка удари ме силно емоцията. Голямата ми дъщеря се казва Анастасия и се роди с почти същите мерки. Много мило ми стана, като прочетох името 🥰🥰🥰
Еделвайс, ние сме изцяло на АМ. Малката е на 13 дни и яде различно. Понякога 60-70мл, понякога 80-90. През деня трудно устисква до 3ч. По-скоро е на 2:30 и съответно изяждя по-малко. Ако успея да я задържа изяжда и повече. Вечер почна да прави хранения и на повече от 4 часа. Аз не будя бебе за хранене и денем и нощем. Особено ако виждам, че пишка, ака, наддава. Вчера бяхме на първа консултация и е качила малко повече от 500гр за 9 дена.

# 200
Честита да е Анастасия!
Много да е здрава и много да ви радва ❤️

Еделвайс, въпреки, че се цедя и давам и по малко кърма, мисля, че мога да ти отговоря.
По 90 мл с 3 лъжици ядат момчетата, на месец и 3 дни са. Будят си се на 3 часа. Пробвах да вдигна дозата, с цел да махнат едното нощно, обаче пак си се будят на 3 часа и я изядат всичко, я не. Та, за сега сме си така.
Колики имат също, но да чукам някъде не е нещо страшно.
Ама много акат бе Grinning каката акаше по веднъж, максимум 2 пъти на ден. Тези само дообяд са акали по 3 пъти. Не мож да смогнем на памперси Grinning

# 201
Miminka да ти е жива и здрава принцесата, много хубаво име сте избрали беше и в моя списък. Blush

Момичета ще се включа с малък разказ за моето  напълно естествено "скоростно раждане", който прецени, че ще му е полезно да го прочете.
Скрит текст:
Както знаете официално вече преносвах, два дни, но в общи линии не бях съгласна да се предизвиква раждане,  защото тоновете на малката бяха перфектни, а реално аз бях започнала да имам разкритие още миналата седмица. Вчера вечерта бях на преглед и стана ясно, че съм с 3см, както и че бебето вече е заело позиция за излизане(нищо че това не знам откога го слушах) лекаря който ме прегледа, каза че за него раждането ще тръгне днес и се оказа прав. Акушерката ме беше предупредила, че понеже шийката е перфектен статус изгладена +разкритие най-вероятно нещата ще се случат доста бързо. Действително контракциите ми започнаха през нощта в 1:45 на 15 мин. За 1 час вече бяха на 6-7мин , до 4:30 бяха между 5 и 3 минути, изпих един спазмалгон по указания на акушерката ми, която ми беше казала да го взема при контракции около 2 часа на през 4-5 Мин с дължина една минута и й се обадих. Каза да взема горещ душ и ако не успея да заспя да отиваме към болницата. В интерес на истината топлата вода действително облекчава много. Въпроса беше, че излезех ли от душа контракциите си се усещаха сериозно бях прекарала около 40мин там и реших, че трябва да отиваме към болницата. Мисля че по пътя контракциите ми бяха на около 3 мин, защото пътя с кола до нея рано сутрин е около 10мин пък усетих 3 доста сериозни контракции. През цялото време мрънках на ММ как ще искам упойка Sweat Smile В 7 часа ме приеха и се оказах с 8 см разкритие.. Бях на топката по време на финалните контракции и ми правеха масаж на кръста, акушерката през цялото време ме насърчаваше как да дишам, пуснаха ми система с окситоцин, за да не се мъча и да стане по-бързо, също ми спукаха и мехура, който беше запазен. Мисля, че след 15тина минути нещата бяха за родилна зала. Там всичко се разви в рамките на 10мин, екипа беше страхотен, за съжаление получих разкъсване след като излезе, главата на малката, защото не беше тръгнала с правилното рамо.  Смея да твърдя, че цялата подготовка, която направих в желанието си да родя естествено даде резултат просто мал шанс, че така тръгна да излиза.  Ще отбележа, че е много важно да слушате, какво ви говорят лекаря и акушерката, как да дишате, кога да напъвате и тн., защото малко или много помага за преминаване през болката по правилния начин, в определени моменти ще ви насърчават да слушате тялото си (за напъните). Накрая даже получих похвала, че за първескиня съм имала перфектно раждане, което било рядкост, защото стреса за жената е голям и е трудно човек да се мобилизира и да слуша какво му казват. Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 07:19 от Kitana666

# 202
Miminka да ти е жива и здрава принцесата, много хубаво име сте избрали беше и в моя списък. Blush

Момичета ще се включа с малък разказ за моето  напълно естествено "скоростно раждане", който прецени  че ще му е полезно да го прочете.
Скрит текст:
Както знаете официално вече преносвах, два дни, но в общи линии не бях съгласна да се предизвиква раждане,  защото тоновете на малката бяха перфектни, а реално аз бях започнала да имам разкритие още миналата седмица. Вчера вечерта бях на преглед и стана ясно, че съм с 3см, както и че бебето вече е заело позиция за излизане(нищо че това не знам откога го слушах) лекаря който ме прегледа, каза че за него раждането ще тръгне днес и се оказа прав. Акушерката ме беше предупредила, че понеже шийката е перфектен статус изгладена +разкритие най-вероятно нещата ще се случат доста бързо. Действително контракциите ми започнаха през нощта в 1:45 на 15 мин. За 1 час вече бяха на 6-7мин , до 4:30 бяха между 5 и 3 минути, изпих един спазмалгон по указания на акушерката ми, която ми беше казала да го взема при контракции около 2 часа на през 4-5 Мин с дължина една минута и й се обадих. Каза да взема горещ душ и ако не успея да заспя да отиваме към болницата. В интерес на истината топлата вода действително облекчава много. Въпроса беше, че излезех ли от душа контракциите си се усещаха сериозно бях прекарала около 40мин там и реших, че трябва да отиваме към болницата. Мисля че по пътя контракциите ми бяха на около 3 мин, защото пътя с кола до нея рано сутрин е около 10мин пък усетих 3 доста сериозни контракции. През цялото време мрънках на ММ как ще искам упойка Sweat Smile В 7 часа ме приеха и се оказах с 8 см разкритие.. Бях на топката по време на финалните контракции и ми правеха масаж на кръста, акушерката през цялото време ме насърчаваше как да дишам, пуснаха ми система с окситоцин, за да не се мъча и да стане по-бързо, също ми спукаха и мехура, който беше запазен. Мисля, че след 15тина минути нещата бяха за родилна зала. Там всичко се разви в рамките на 10мин, екипа беше страхотен, за съжаление получих разкъсване след като излезе, главата на малката, защото не беше тръгнала с правилното рамо.  Смея да твърдя, че цялата подготовка, която направих в желанието си да родя естествено даде резултат просто мал шанс, че така тръгна да излиза.  Ще отбележа, че е много важно да слушате, какво ви говорят лекаря и акушерката, как да дишате, кога да напъвате и тн., защото малко или много помага за преминаване през болката по правилния начин, в определени моменти ще ви насърчават да слушате тялото си (за напъните). Накрая даже получих похвала, че за първескиня съм имала перфектно раждане, което било рядкост, защото стреса за жената е голям и е трудно човек да се мобилизира и да слуша какво му казват. Simple Smile

Браво, Kitana 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Живе и здрави да сте и двете 🤗 А, каква подготовка направихте за естествено раждане?

# 203
Подготовката за раждането се изразяваше в правене на упражнения на топка за пилатес, пиене на чай от малинови листа от 34та г.с., ядене всеки ден на фурми от 36 г.с. масаж на перинеума ежедневно, както и много движение. Вече, последната седмица добавих и сока от ананас ама той е за предизвикване на контракции при мен лично не мисля, че свърши някаква работа.

# 204
Kitana супер си се справила за първи път! Много малко жени се подготвят така, както ти. Аз лично, колкото и да знам какво ме чака, единствено клипчета гледам... Толкова ми е натоварено ежедневието, че само за топка ми е 🤣🤣🤣. Не спирам да движа по цял ден, освен на обяд, когато спя с децата, че просто няма как 😅.
Мисля, че 2рия път отидох с 5 см и не толкова усещащи се контракции точно, защото цял ден чистих, гладих и така нататък (общо взето не се бях спряла). При контракция само се навеждах и поемах дълбоко въздух. През нощта беше същото в родилна зала, говорейки със сестра ми по телефона около час и половина и като ме приболяваше се навеждах напред... Та общо взето май трябва да сме заети по време на раждането, че да не мислим за болката 🤣🤣🤣🤣🙏🙏🙏🙏и много да се молим на Господ всичко да мине бързо разбира се!

# 205
Честита Анастасия! Много хубаво име. Да е много здрава малката принцеса 🫶🏻

Момичета ще се включа с малък разказ за моето  напълно естествено "скоростно раждане", който прецени, че ще му е полезно да го прочете.
Скрит текст:
Както знаете официално вече преносвах, два дни, но в общи линии не бях съгласна да се предизвиква раждане,  защото тоновете на малката бяха перфектни, а реално аз бях започнала да имам разкритие още миналата седмица. Вчера вечерта бях на преглед и стана ясно, че съм с 3см, както и че бебето вече е заело позиция за излизане(нищо че това не знам откога го слушах) лекаря който ме прегледа, каза че за него раждането ще тръгне днес и се оказа прав. Акушерката ме беше предупредила, че понеже шийката е перфектен статус изгладена +разкритие най-вероятно нещата ще се случат доста бързо. Действително контракциите ми започнаха през нощта в 1:45 на 15 мин. За 1 час вече бяха на 6-7мин , до 4:30 бяха между 5 и 3 минути, изпих един спазмалгон по указания на акушерката ми, която ми беше казала да го взема при контракции около 2 часа на през 4-5 Мин с дължина една минута и й се обадих. Каза да взема горещ душ и ако не успея да заспя да отиваме към болницата. В интерес на истината топлата вода действително облекчава много. Въпроса беше, че излезех ли от душа контракциите си се усещаха сериозно бях прекарала около 40мин там и реших, че трябва да отиваме към болницата. Мисля че по пътя контракциите ми бяха на около 3 мин, защото пътя с кола до нея рано сутрин е около 10мин пък усетих 3 доста сериозни контракции. През цялото време мрънках на ММ как ще искам упойка Sweat Smile В 7 часа ме приеха и се оказах с 8 см разкритие.. Бях на топката по време на финалните контракции и ми правеха масаж на кръста, акушерката през цялото време ме насърчаваше как да дишам, пуснаха ми система с окситоцин, за да не се мъча и да стане по-бързо, също ми спукаха и мехура, който беше запазен. Мисля, че след 15тина минути нещата бяха за родилна зала. Там всичко се разви в рамките на 10мин, екипа беше страхотен, за съжаление получих разкъсване след като излезе, главата на малката, защото не беше тръгнала с правилното рамо.  Смея да твърдя, че цялата подготовка, която направих в желанието си да родя естествено даде резултат просто мал шанс, че така тръгна да излиза.  Ще отбележа, че е много важно да слушате, какво ви говорят лекаря и акушерката, как да дишате, кога да напъвате и тн., защото малко или много помага за преминаване през болката по правилния начин, в определени моменти ще ви насърчават да слушате тялото си (за напъните). Накрая даже получих похвала, че за първескиня съм имала перфектно раждане, което било рядкост, защото стреса за жената е голям и е трудно човек да се мобилизира и да слуша какво му казват. Simple Smile

Мале Китана, машина си. Това с 40-те минути душ при контракции на 4-5 минути не знам как си имала спокойствието да го направиш, аз ще съм се ошашкала и тръгнала към болницата вече 🤣 дай боже всекиму толкова бързо и спокойно раждане, браво! В крайна сметка си изкрала без епидурална, така ли?
А също и да те питам - кога си беше сложила последна инжекция фраксипарин?

# 206
Подготовката за раждането се изразяваше в правене на упражнения на топка за пилатес, пиене на чай от малинови листа от 34та г.с., ядене всеки ден на фурми от 36 г.с. масаж на перинеума ежедневно, както и много движение. Вече, последната седмица добавих и сока от ананас ама той е за предизвикване на контракции при мен лично не мисля, че свърши някаква работа.

А, благодаря, тъкмо преди малко купих олиото за масаж на перинеума, въпреки, че не знам до кога ще го стигам 🤣 корема ми е огромен в 34та седмица. В определена седмица ли го започнахте този масаж? И движението вече мами е доста трудно, тежи ми, само в басейна още става.

# 207
Мале Китана, машина си. Това с 40-те минути душ при контракции на 4-5 минути не знам как си имала спокойствието да го направиш, аз ще съм се ошашкала и тръгнала към болницата вече 🤣 дай боже всекиму толкова бързо и спокойно раждане, браво! В крайна сметка си изкрала без епидурална, така ли?
А също и да те питам - кога си беше сложила последна инжекция фраксипарин?
Да ти кажа, когато си наведена под душа и топлата струята ти бие в кръста е доста облекчаващо, защото аз лично контракциите ги усещах много силно отзад и ниско долу отпред. Епидурална  нямаше смисъл да ми слагат на 8см разкритие, а и нямаше време, най-вероятно нямаше да усещам напъните. От момента в който влязох в болницата докато родя буквално беше час и половина, а то си има попълване на документи, преглед, поставяне на абокат и взимане на кръв, което сигурно е отнело едни 30 минути друго не са ми правили освен инжекция бусколизин и окситоцина.
Фраксипарина го бях сложила последно на 3ти сутринта. Сега в болницата също ми слагат.

Сега се сетих нещо смешно, влизайки в отделението ни посреща моята акушерка и ми вика "Аааа добре, с правилната физиономия си" представям си колко изтормозена съм изглеждала вече Joy
Масажа точно от 34та седмица се започва.

# 208
Момичета, днес в 9:15 проплака и моето детенце - Ани!
Не мога да ви опиша облекчението когато чух гласа й. Роди се 3120гр, 48см.
Секциото е странно преживяване и още не знам къде се намирам, но съм изключително щастлива

# 209
Ех, че хубаво Blush Да е жива и здрава Ани ! На мама бързо възстановяване!

Наистина започна сериозния септемврийски бебевалеж. На момичетата които им предстои раждането, бъдете спокойни вярно е че всичко се забравя като видите бебока, природата се е погрижила за това. Blush

Общи условия

Активация на акаунт