Къпина и череша

• 531
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам храст къпина в градината. Поне така ми казаха, като ми го докараха 2023г. Досега не съм видял нито един плод. Вече се чудя това къпина ли е или нещо друго. Можете ли да ми кажете по снимките какво растение всъщност имам и защо, в случай че е къпина все пак, нямам плодове?

От същите доставчици имам и череша. Снимката е от юли месец, а казаха, че черешата е майска?!? Отделно черешата почти няма листа. Притеснявам се да не загине...
Въпросите тук са два: "Това каква череша е?" и "Нормално ли е да има такъв окаян вид и как би могло да се подобри?"

# 1
  • София
Къпината не дава плод първата година.

# 2
Растението от първата снимка е касис.

# 3
  • София
Растението от първата снимка е касис.
И аз се чудя защо е толкова право и къде са му бодлите. Smile

# 4
Облагородените градински къпини нямат бодли.
Листата на къпината и касиса си приличат. Аз по тази снимка не мога да кажа.

Ние също засадихме два корена къпини още преди... четири години. Първите години нямаше плод. Сега цъфтят и по някое плодче узрява, но се в много лабилно състояние - още не е сигурно ще ги бъде ли или не. Уж се опитвам да си напомням да ги поливам редовно. Не са на пълно слънце, не прегарят.
Не знам дали е нормално това или... Много ми се искаше да си имам къпини в двора...
Дали има нещо характерно за отглеждането на къпина и аз бих искала за знам.

Черешовото дръвче от снимката е ужасно мъничко още. Няма какво друго да се очаква. Просто му трябва време да расте.

# 5
И аз се колебаех по тази снимка между касис и къпина, но изправените клонки повече вървят на касис. Освен това забелязвам хлороза, връхните листенца са доста жълти, с ясно изразени жилки.

# 6
  • София
Това не е къпина за мен, касис може би... Къпините, вс които съм виждала листетата са им отделни, овални, а на това са цели пернати🤷‍♀️
касис
къпина

Общи условия

Активация на акаунт