Махане на памперс и биберон - 4

• 13 783
  • 323
  •   1
Отговори
# 135
  • до най-прекрасния мъж
Колко е голямо детето? Опитайте на тоалетната, може да се получат нещата.

# 136
  • София
На 4, не иска в тоалетна. Просто нищо не иска . Само памперс.

# 137
Аз лично бих изхвърлила всички памперси и обувам гащи. Няма памперс и точка, но за мен сте закъснели, ако детето няма някакъв здравословен проблем, за мен, за махането на пемперс най-подходяща е възрастта около 2г. После става по-трудно, защото се научават да стискат умишлено. На малкият син го махнах на 2г3м и мисля, че закъснях, защото имаше драма с акането, цял месец не искаше никъде да ака и се стискаше. Чаках топлото време и после съжалих, че не съм го махнала по-рано, защото в един момент той започна да се крие като ака и си изгради ритуал. На големият син го махнах на 1г10м. И за една седмица се научи и за акане и за пишкане без никакви драми, първите дни са трудни защото при по-малко дете, трябва да уцелиш момента, но пък после е лесно.

# 138
  • София
Ами, нашият педиатър го определя като цитирам "чешит" и когато реши тогава ще се откаже от памперсите. Сега се сещам че от 1 до 2 години сядаше на гърне по три пъти на ден и вършеше работа там. И след това просто изведнъж реши и спря. Ясно е че вече е супер късно.

# 139
Според мен вече е голям за гърне. Може да не му е удобно наистина. Махнете памперсите от раз и категорично. Казвате край и толкова. Ако ще да реве, да се тръшка, колко да продължи, ден-два. Водете го на тоалетна, нека да вижда че и вие ходите там и му давайте награди, например лепенки всеки път като седне и свърши нещо. За 2-3 седмици ще свикне, но и вие трябва да сте упорити.
Много либералност не е на хубаво.

# 140
Аз сега съм на тази тема и чета книга по въпроса. Там препоръчват директно седалки за тоалетната, а не гърнета - особено при големи деца. Споменават BabyBjorn като много добър вариант - не се хлъзга, пасва на всякакви тоалетни, удобна е за децата.
И, да, там също се споменава, че родителят трябва да е категоричен и да не оставя детето да движи парада. Нормално е да има съпротива, защото това е голяма промяна, а децата около 3 годишна възраст определено имат мнение по въпроса.

# 141
Щом детето е голямо и аз съм за категорично махане на памперса от раз. Ако е необходимо вземете отпуск 1 седмица, за да се занимавате с него.
Може да кажете, че вече не продават в неговия размер, защото няма за толкова големи деца.

# 142
  • София
Да и това с размера опитах. Днес целият ден е без памперс. Пишка където свари, стои мокро буквално до краката, но в никакъв случай не и на гърне.

# 143
Все някога ще спре, но не връщайте памперса отново, просто казвате край и наистина е край, щом му харесва да си се опикава, все в един момент ще разбере, че е по-добре да пикае където трябва, а не в гащите, щом дете под 2г може да се осъзнае, значи и на 4 може, но ще е по-трудно защото вече си е свикнало така в гащите.

# 144
Не би ли трябвало на 4 да ходи на градина?
Жените там едва ли ще го оставят с пелени. И другите деца не реагират ли също?

# 145
Сетих се още нещо, може да му е интересно да пишка в детски писоар.
В началото моето дете също не искаше гърнето и му взех писоар жабка. Беше му интересно и да "полива" тревичките, за шок на някои хора. А като се напикае му казвах, че сега трябва да прекъснем играта и да го преобличам, ако не беше щяхме да играем още.
Това все още го казвам, защото се случва да се залиса и да пусне малко и чак тогава да каже че му се ходи.
А това, което казвате че е сядал и е спрял към 2г. Така се случи и при нас, като не съм го насилвала. На 2.3г му махнах памперса.

# 146
  • София
Да, писоар нямам. Сега ще ги проверя и тях.

# 147
  • Поморие
И моето приучаване на сина към гърне си продължава с предизвикателствата.
Научи се да казва "ако" и "ака". Примерно каже някоя от тези думички ей така от нищото, водя го в тоалетната или на детското гърне и няма нищо. Или просто мине покрай гърнето или тоалетната и казва "ака", защото се сеща какво му е обяснявано за тези места, но без да има реална нужда в момента, в който го казва. И така около месец.
Днес повтаряше "ака", аз обаче не повярвах, че има нещо, а и бях заета да кърмя малката и си помислих, сигурно пак лъже, но наистина беше акал в памперса си.
И чуденето ми в случая е как да го науча да казва това, само когато реално има нужда? Днес го направи за пръв път, но аз не предположих, че е наистина и стана като "лъжливото овчарче". 😆
С пишкането няма никакво развитие, "пиш" или нещо подобно не може да каже, постоянно търси течности да се налива и всеки ден по няколко пъти сменям опишкани дрехи. 🤔 На 2,6 е, но всичко, свързано с усвояване на навици на самостоятелност е доста трудно при него.

# 148
  • София
Момичета, върнах днес памперса. Оказва се, че техниката за махане на памперс безкомпромисно е много агресивна за нас. Детето започна да се притеснява емоционално много, тази сутрин даже попита може ли във памперса. Явно не е готово. Получава се нещо като при консултацията със консултант детски сън. Там техниката също е изграждане на рутина преди заспиване. Да обаче и тя не работи при нас. Защото детето като види първите стъпки от рутината се сеща че ще искаме да спи а то не иска и до там.

# 149
Помощ! Дъщеря ми е на 3 г., пишкането е в гърне, но акото в гащите. Памперсът е махнат, но си пера до откат и това е. Разбира, обещава и пак същото. То си й е станало навик и не знам как да го променя. Не знам как да се спася от тази ситуация вече Cry

Общи условия

Активация на акаунт