Махане на памперс и биберон - 4

• 7 422
  • 156
  •   1
Отговори
# 120
Купили сме му седалка ,също има и от тези които са като стълбичка със седалка сгъваема,също само стъпало,2 гърнета . Така стоят. На сгъваемата седалка със стъпалото си бута количките 🙄

# 121
Не позволявайте да асоциира тези неща с игра. Слагате седалка, поканвате го да се качи и да седне, върши, каквото върши и прибирате. За момченце за пишкане има и писоари, на които да се учат да пишкат прави.

# 122
Преди много години, когато още нямаше шарени гърнета, седалки и други красиви и удобни аксесоари, давах на сина ми, когато е на гърнето едно барабанче, на него много му харесваше да си удря и си вършеше каквото трябва. След това го прибирах /кой ще издържи думкането/, на него много му харесваше и много бързо започна сам да иска да сяда на гърнето за да си играе с него. Когато му се създаде по-устойчив навик, барабанчето отиде "на гости" някъде и беше забравено, но резултатът беше налице.

# 123
А как се справяте, ако вече детето се е научило на гърне, но трябва да го научите да сяда на голямата тоалетна? Аз сложих адаптирана седалка, но отказва да си свърши работата в голяма тоалетна и си търси гърнето ...

# 124
Явно и вашето гърне ще ходи “на гости” 😁

# 125
  • до най-прекрасния мъж
Прибирате гърнето, докато не свикне на седалката на тоалетната. Аз така процедирах, въпреки че тя рядко нещо вършеше на гърнето. Направо си се научи на тоалетна. Вече като усвои добре тоалетната, извадих и гърнето (с една тоалетна сме и понякога, ако е заета или някой ползва банята, се налага да имам резервен вариант).
Ради, отнема си време да свикнат. Като се стопли, махаш памперса и повече не го връщаш. До около месец-два ще свикне и драстично ще намалеят инцидентите.

# 126
Една идея за родителите на дечица, които се напишкват вечер - пробвайте да измиете ръцете на детето преди лягане, от течащата вода е много вероятно да му се допишка, да си свърши работата и през нощта да нямате инциденти. Nerd

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 22:01 от Emilova_85

# 127
Дъщеря ми има някакъв дериозен проблем с гърнето и се надявам тук някоя мама да ми помогне. Тя стана на 2г. все още е с памперс, като  няколко пъти съм се опитвала да я науча на гърне. Това, което се случи тази седмица е , че тя сама пожела да махнем памперса и да сложим гащи. Тук идва и проблемът. Стиска се зверси, притеснява се да се изпишка в гърнето, притеснява се да се изпишка в гащите и общо взето се стиска и нервничи. Има някаква психологическа бариера, която нямам предтава как да й помогна да преодолее. Сама казва, че й се пишка, сяда, но не се отпуска да пикае. Пробвах да я гушкам, да я утешавам, да й обяснявам, да го обърнем на игра, че ще пуска копчето на тоалетната, на село да напишка тревата, книжки, анимационни филмчета, абе всичко и нулев резултат. Не искам да се мъчи като се стиска така и то не е и здравословно. Пробвах и със седалка на тоалетната, радва се там, но пак нищо.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 21:25 от mzd1996

# 128
  • Sofia
Пробвайте да преливате вода от чашка в чашка на тънка и шумна струйка. Аз моята така я накарах да започне да се изпишква в гърнето.
Слагам гърнето на широк и стабилен стол или на масата, за да не може да бяга 😄.
Стоя до нея и преливам вода няколко минутки. Като и давам също да си играе с водата, да се опитва да я хваща. Винаги успяваше да се изпишка. После големи хвалби и така разбра какво се очаква от нея и че няма нищо страшно.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 22:44 от Brin de muguet

# 129
  • София
Здравейте,  какво препоръчвате ако детето отказва да сяда на гърне и ако е без памперс това че се е напишкало въобще не му пречи? Няма с какво да се мотивира за да седи на гърнето.

# 130
Здравейте,  какво препоръчвате ако детето отказва да сяда на гърне и ако е без памперс това че се е напишкало въобще не му пречи? Няма с какво да се мотивира за да седи на гърнето.

Пример от друго дете възможно ли е? Да се събирате няколко пъти с друго дете, което използва гърне и да видите дали и вашето няма да прояви интерес?

# 131
  • София
Не сме пробвали такъв вариант, благодаря! Детето много добре знае за какво се използва гърнето но отказва.

# 132
kene, щом е осъзнато детенце, питали ли сте го защо отказва?
Племенникът ми имаше едно писукащо/пеещо гърне, което се оказа, че само го стресира и като му взеха някакво супер обикновено от магазин тип Левче, човекът веднага си почна работата в него.

# 133
Награди за свършена работа в гърнето.
На каква възраст е?

# 134
  • София
Момичета, благодаря ви. Не казва защо не иска гърнето. Имаме 2 едно обикновено и едно писукащо и не иска. И награди не помагат. Нищо.

Общи условия

Активация на акаунт