Махане на памперс и биберон - 4

• 13 781
  • 323
  •   1
Отговори
# 150
Full Heart, от колко време детето е изцяло без памперс?
Близко детенце беше точно на 3 г., когато майката сподели абсолютно същото. Продължи така може би около 6 месеца, след което детето се пречупи и започна да използва тоалетната и за това. Искаше много, много, много търпение и непрекъснато обясняване БЕЗ каране.

# 151
Благодаря! От 2 месеца. В началото проявявах търпение. Сега виждам, че разбира к казва да, ако на гърне и се хили и пак си го прави в гащите. Отчаяна съм, защото от яслата напомнят, че за градината трябва всичко да е нормализиранео, но явно и те не знаят какво да направят или тя там стиска и като се прибере, тогава ака, не знам. Изглежда ми като да й е съзнателен навик и не знам как да я придумам. Предложих и на седалка на тоалетна, пак нищо не прави, става сама, нямало нищо и след 5 минути в гащите. При вашите познати от само себе си ли се развива нещата. Как стигнаха дотам?

# 152
Говорих с майката, защото откровено казано не помних подробности. Просто изведнъж започнала да си казва, че има ако, но иска памперс - давали памперс (вместо гърне) повече от два месеца. В смисъл такъв:
- Идва ако!
(дава се памперс, детето само го слага)
-Готова съм. (маха се памперс и се почиства)
Това се е случило след около 3 месеца наакване в гащи, с пишкане не е имала проблем.
И също така рязко изведнъж поискала да сяда на седалката на тоалетна. И да, сумарно около половин година битка с акото на дете над 3 г.

# 153
Предложете и на игра, всеки път като ака в гърнето да има малко подаръче. Например стикер някакъв и да си ги лепи на гърнето.

# 154
Моят син така стискаше ако около месец. Имаше един период в който не искаше нито в гърне, нито в памперс, нито в гащите. Според мен при него беше станал навик когато ака в памперса да се крие и когато е готов идва да го почистя (свалихме памперса на 2г3м). И после все едно го беше страх да ака, но аз не позволявах да мине ден без акане, давах разхлабващ сироп, когато видех че не се сдържа повече и се изпуска слагах на гърнето. Имаше доста рев и нерви, но единия ден се изпусна и после се напъна и свърши работата. Преди това цял ден беше само стискане и изпускане, каквото излезе, без да напъва. Съответно постоянно му се акаше, изпускаше се в гащите по няколко пъти на ден дори, защото не се изхождаше както трябва. Явно видя, че напъването не е страшно и когато се изходи хубаво, му става добре и на следващия ден, все едно нищо не е било. Седна на гърнето и се изака. От тогава си ака на гърне, а след това започна да ака само на тоалетната. При него никакви подаръци и подканяния не помагаха, когато му се ака започваше да плаче и да се стиска и все едно не чуваше какво му се говори, а когато е спокоен и му обяснявах къде и как се ака, казваше - да, ще акам в гърнето, но като дойде момента, пак същото.

# 155
Моят син така стискаше ако около месец. Имаше един период в който не искаше нито в гърне, нито в памперс, нито в гащите. Според мен при него беше станал навик когато ака в памперса да се крие и когато е готов идва да го почистя (свалихме памперса на 2г3м). И после все едно го беше страх да ака, но аз не позволявах да мине ден без акане, давах разхлабващ сироп, когато видех че не се сдържа повече и се изпуска слагах на гърнето. Имаше доста рев и нерви, но единия ден се изпусна и после се напъна и свърши работата. Преди това цял ден беше само стискане и изпускане, каквото излезе, без да напъва. Съответно постоянно му се акаше, изпускаше се в гащите по няколко пъти на ден дори, защото не се изхождаше както трябва. Явно видя, че напъването не е страшно и когато се изходи хубаво, му става добре и на следващия ден, все едно нищо не е било. Седна на гърнето и се изака. От тогава си ака на гърне, а след това започна да ака само на тоалетната. При него никакви подаръци и подканяния не помагаха, когато му се ака започваше да плаче и да се стиска и все едно не чуваше какво му се говори, а когато е спокоен и му обяснявах къде и как се ака, казваше - да, ще акам в гърнето, но като дойде момента, пак същото.

Един съвет - не давайте разхлабителни на децата, може само свещичка и то при нужда - ако детето не е ходило два и повече дни. Не трябва насила да разхлабвате детето и то да се изпуска така..

# 156
След една клизма мелилакс стана ужас. Сиропа е лактулоза и лекарят каза, че нито води до привикване, нито е вредно да се дава на детето. Ако се запече и не ако е по-зле. И при нас това проработи за да се изхожда, преди да го започна стискаше по 5 дни без да се изходи, не защото не му се ходи, а защото не иска.

# 157
Скоро махам памперса и с пишкането май няма да е проблем ,но с акането със сигурност ще е ,защото не иска да сяда ,а и акането при него от бебе е трудно ,все е със запек. съвети?
Другото ,което исках да питам е нощем дали да слагам памперс и ако не как да подходя с пишкането. Ще е кисел и няма да иска да става ,пробвала съм

# 158
Аз до 4 години слагах памперси през нощта, после много лесно, без произшествия, го махнах.

# 159
Тоест това няма да доведе до объркване на детето?

# 160
Здравейте, майка съм на две деца, едното е на 6 години, а малката е 1,4 години. Т.е. при мен колелото се завърта. Полезни инструменти при мен бяха преходните гащички, които бяха за мое спокойствие при инциденти и една книжка Каю ходи на гърне. Процеса наистина е много дълъг и измерителен, и сега като трябва да повторя малко ми трепва. При нас много помогнаха и сестрите в яслата, счита работила активно заедно с мен за да успеем заедно. До 3 години, вече всичко беше наред. При нас проблема, беше че имаше страх от гърнето в началото. После установих, че не му е удобно, защото му е станало малко. След като го смених нещата тръгнаха в положителна посока.

# 161
  • до най-прекрасния мъж
Тоест това няма да доведе до объркване на детето?
Няма. Дъщеря ми още ползва памперс нощно време (3.5 г), въпреки че вече в 90% от случаите е сух. Аз го махнах поетапно. Първо, в будното време през деня, а за обеден и нощен сън слагах. Три месеца след махане на дневния, махнах и този за обеден сън (малката тръгна на градина, а там ги искат без). За нощен сън ще действам това лято. Не си давам зор, важното е тя да се чувства спокойна и готова. Пробвах преди няколко месеца да махна и нощния (бях забравила да купя), цяла нощ я дебнах, накрая съм задрямала и час по-късно я открих напикана, спяща и вече ледена. Отказах се. Тя перфектно си разбира вече, даже сутрин да не се е преоблякла още, стане ли, казва, че има пиш и си ползва гърне/тоалетна. Но явно нощем спи дълбоко и не се усеща да каже. Единици са били случаите да се усети и да ми каже че ѝ се ходи или че вече е начишкана да я сменя.

# 162
Аз малко се наложи да махна нощния памперс, но една сутрин детето стана и заяви, че си иска памперса и не иска да си обува гащите, дори любимите такива със зайче не пожела. Та тогава казах, не това не мога да го позволя и просто махам памперса.

Имала е няколко нощи без инциденти, няколко с, няколко в които сама е ставала да пишка, но търпение. Намерих в sopharmacy  еднократни чаршафи, които се залепват и сега действам с тях, да пак се върти детето и може да не се получи върху тях да се случи инцидента, но поне не са на топка в края на леглото.

Иначе аз още по начало махнах памперса дневния сън и даже и вечер не искаше да си слага, но аз бях проверявала и знаех, че към 12-1 пишка в него и затова след като заспеше го слагах и една сложна хамалогия, но така сега действаме да се случат нещата.

Според мен целия процес си трябва търпение вече в 1 месец без дневен памерс и 2 седмици без нощен има инциденти и през деня и през нощта, но и сега беше болна последните дни, та и на това го отчитах много кашляше през нощта и според мен не можеше да си разчете достатъчно добре сигналите на тялото, пишка ли му се на детето, кашля ли му се и така. Ще видим. Говорих си с една приятелка с 3 деца и тя ме успокои, че процеса по махане на памперса е дълъг само 1 година. Satisfied

# 163
Ние имахме много голям проблем с ходенето по голяма нужда след махането на памперса. Като започна на гърне, дъщеря ми "не хареса" вида и миризмата (тогава беше на 1г10м), погнуси се до такава степен, че не искаше да се изхожда. Стискаше много, но то е физиология, като тръгнеше да излиза се изпотяваше, ревеше неудържимо. В яслата ми казваха, че такова нещо не са виждали никога. Получи се омагьосан кръг с един непрекъснат запек, ходихме по доктори, мислехме, че я боли. Кошмар просто. Нормализираха се нещата за няколко месеца, с много говорене, обяснения, книжки, примери и т.н.

# 164
От общия опит на майките в темата - колко време след махането на биберона на по-осъзнато дете (2 години) може да се очаква връщане към нормален режим на сън. Буквално за 3-4 дни се научи да заспива без биберон и без особени драми, в други части на деня така или иначе не го е търсил и преди. Заспива обаче.... през нощта се събужда 3-4 пъти и си търси отчаяно биберона, плаче, нервничи, тръшка се и така всеки път по 20 минути. В общи линии се чувствам като с новородено, а ходя и на работа и вече над месец не знам къде се намирам. Знам, че ще отмине, но наистина синмсилех след цял месец трябва вече да е навикнал на новия модел ...😵

Общи условия

Активация на акаунт