Махане на памперс и биберон - 4

• 13 779
  • 323
  •   1
Отговори
# 180
Разбирам, да. Доста изчерпателно и полезно, не бях погледнала от тази гледна точка. Детето ми е на 2г 2м и памперсът през деня е махнат, слагаме за сън само.
Детето е малко със сигурност за горните стратегии.
Но аз като махнах памперса на малко преди две години, го махнах съвсем, за да не обърквам детето с чувството за сухота. Тогава почнах да я нося на ръце един път  посред нощ в тоалетната и така, тя продължи да пишка докато спи. Съответно в един момент трябваше да предприема мерки.

За сравнение синът ми, дори докато беше  на около 2 г. с памперс, се будеше сутрин сух. Има и до сега невероятен контрол на тези функции.

# 181
Дъщеря ми остана без дневен памперс на 1г.8м - преди да тръгне на ясла. Като тръгна, беше края на август, носех памперси за дневния сън, никога не са ги слагали, въпреки че аз вкъщи слагах, обясниха ми, че няма проблем дори и да се напишка, по-добре без и че е по-лошо на научено дете да се слага; За един месец по естествен път махнахме и памперса за дневния, и за нощния сън. Дори мислех, че съм закъсняла с махането, по площадките виждах деца на по 1г, които бяха без памперс, но държах за яслата вече да е подготвена. В градината не толерират памперсите.

# 182
  • София
Момичета, дори и без памперс, нещата не се оправят при нас. Пишка навсякъде но не и в гърне или тоалетна. Незнам какво да правя. Никакви стратегии не работят, даже и ерготерапия не помогна. Просто е решило детето, че иска да ползва памперс и това е.

# 183
  • София
На колко е детето? Може би просто още не е готово за махане на памперс.

# 184
  • София
4

# 185
4

Има ли други развитийни дефицити?

# 186
  • София
Няма дефицити, педиатъра го описва като чешит цитирам.

# 187
  • София
Ама детето от време на време ли се напишква или системно не се казва?

# 188
Ако дрехите са напикани?

# 189
  • София
Ползва единствено памперс. Това, че ще е мокро не му пречи.

# 190
Ползва единствено памперс. Това, че ще е мокро не му пречи.

Консултирали ли сте се с друг специалист, освен с педиатър..?

# 191
  • София
Ерготерапевт.

# 192
Щом ще стои мокър и ще прави на инат, оставете го мокър. Преобличайте го само при крайна нужда и си дръжте на вашето. Просто памперси няма. И като е напикан не може на легло/диван/килим. Да стои прав ако не му пречи. Просто бъдете категорична. Ще протестира известно време, все пак е голям, и ще се съгласи.
Няма нужда да ходи по лекари и терапевти. Просто е с характер детето. В което няма лошо, ще му помага в живота.

# 193
Не е само характер, но и навик, то е свикнало така, другото му е чуждо. Трябвало е преди 2 години да махнете памперса. И тогава и сега, и на 5 или 6г трябва твърдост и категоричност от ваша страна. На познати детето на 8г акаше в гащите(без памперс) и отиваше да си ги изпере само и да се изкъпе. В един момент започна да ходи на тоалетната, но задължително някой трябваше да е вътре с него докато си върши работата. Ако му позволите ще си кара на памперс, до когато му позволите. Но да, най-добре да си седи напикан, щом му харесва, вече е топло.

# 194
Привет!
От вчера е без памперс.
Държах го цял ден само по тениска.
Пишкаше в гърнето,за акането беше се скрил в стаята и дойде сам на гърнето като ме седна а застана прав и акото падна в гърнето,явно знае какво трябва да стане ,но някак го е страх .
Днес е по къси панталонки,напишка се само веднъж(за сега ) .
За обедния и нощния сън слагам памперс,но веднага щом се събуди го свалям за да може да се изпишка в гърнето,през нощта си пишка я памперса.
Някакви съвети как да продължим ?
Момче на 2.9 г

Общи условия

Активация на акаунт