ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - Началото!

• 48 603
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Четири часа и изпита включен.

# 706
  • Отвъд алеята зад шкафа
MamaBlonde Честит Прием. Хубаво е като има опция за ранен прием за най-желаната специалност.

# 707
  • София
Браво и честито на приетото момиче! ВТУ е чудесна възможност за хора, желаещи да се занимават с хуманитарни науки. Някога ме приеха Немска филология там. Леле, колко отдавна беше това.

# 708
Момичета, нахлувам лекинко по пантофи от 11класната тема с въпрос дали някой от 12класниците се готви за архитектура в България УАСГ/НБУ и конкретно молба как се готви за рисуването: школа?частни уроци?съвети за точно място и човек?! може на лс,че вероятно разводнявам темата,решенията при вас са взети отдавна, а ние още се чудим Simple Smile

# 709
Това шега ли е, взети отдавна Joy

# 710
Арино, преди две години голямата така се колебаеше за архитектура. Записа се на един курс към УАСГ и още на втория ден разбра, че не е за нея. Мисля, че беше през декември или януари

# 711
  • София
Еха, arino, завиждам на позитивизма ти относно взетите отдавна решения. ❤️😃
Аз съм доволна, че моята най-после се е записала за предварителните изпити в УНСС, както и на някакъв курс по бизнес английски. Ти да видиш, направо наздравица ми иде да вдигна!

Въпреки това, казва, че не е сигурна за УНСС и ще си мисли до КС кампании и за други университети. Поне изключи всякакви чужбински варианти. 🙄

Та нищо сигурно и решено при нас. Дори още не гледа тоалети за бала. Дрехите не били важни. Важни били прическата и гримът. Подозирам едни драми през май в тая връзка, ама няма да се тормозя отсега.

Браво на всички целеустремени, решителни и ученолюбиви деца! ❤️

# 712
Аз дори не знам кога му е балът, 3-4 пъти го питам, последният му отговор беше "май  месец". Ама реших, че няма да се ядосвам, само стискам палци да не е точно преди някоя от двете му допълнителни матури. Тия дни ще пуска кандатури за най-желаните си университети и после следва дългото чакане. Чак след средата на май ще получи отговор, доколкото разбрах.

# 713
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, има и деца, които отдавна са наясно какво искат, не са чак еднорози. Това не значи, че до последно няма да има промяна. Някои университети изискват поне 2 години по-рано да се работи в определена посока и няма как през май месец на 12-ти клас да реши човек, че иска точно там, пък да не се е готвил. За архитектура май няма никой в темата или поне аз не се сещам.

ТришаР, не само, че знам кога е балът, но си спомням, че си букнах датата в календара 2 години по-рано, през ноември 2023 за май 2025 г. Роклята и обувките са купени (просто случайни намигвания, без целенасочено търсене). Запазила съм и заведение, въпреки, че наборката не искаше сериозно отбелязване. Но...имаме много приятели, които я познават от малка, много са ни близки, а и които също са ни канили на баловете на техните деца, така че просто няма как да не се съберем. И без това се виждаме често само за удоволствие, а балът е и хубав повод.

# 714
Аз го изнудих един ден да пробва костюми. Тръгна с огромно нежелание, само да ми угоди. Но исках да съм наясно може ли да се намери готов или ще трябва да се шие, защото заради фитнеса фигурата си е бая специфична - един размер е нужен за сакото, друг за панталона, не трябва да е слим модел панталонът. Ужасно трудно, но намерихме един сравнително хубав да му стане.. Не го взехме, защото не беше напълно убеден, но поне сме наясно, че не е чак толкоз невъзможно да се намери готов.
При нас също има доста неясноти - не е сигурен даже за втората матура още. Февруари ли подават заявления?

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 17:03 от Аmanda

# 715
  • София
От 6-20.02 се подават заявленията за ДЗИ.Това съм си отбелязала есента в календара на така важната година.Ясно решение и желание за университет и специалност няма.Но пък днес поръчахме рокля.Алелуя...Алкохол консумирам.Ще преживея.Важното е да сме живи и здрави!

# 716
  • Някъде в Европа...
Ни втора матура, ни желания, ни университети, ни бал (дори и в училище още нищо не е плащано - ни ресторант, ни фотограф, ако въобще има), ни за празнуване ме е ориентирал, ни за костюм...Или може той да си знае, а на мен просто да не ми казва, защото не намира за необходимо ,😁
Толкова му е далечно всичко, свързано с училище, дори и самото училище сега. Убеден е, че тази година разхождането до района му е пропиляно време...

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 00:27 от AIR

# 717
  • гр.София
AIR, синът ти е отдавна извънсистемен играч . Успех и късмет му желая.
Аз не знам как бих го понесла -)

# 718
Питайте класните за датата на бала. Нашата бе ясна от май месец 2024.

# 719
Принципно баловете не са организация на училището, а на учениците. Те избират място, те се борят за по-удобна дата, те събират пари за куверт, те се занимават с плащането, те организират фотограф и фотосесии, те канят учителите, които искат да присъстват на бала им. Та учителите (ако знаят) е защото го знаят от децата. Децата си знаят кои са организаторите от всеки клас, та ако са забравили датата знаят кого да питат. Малко са големички, за да питаме за такива неща класен.
В София датите за бал 2025 се букнаха началото на октомври 2023.
Моето също още не се вълнува от бала, не е пробвала нито една рокля, не сме буквали ресторант, фризьор, маникюр, не е решила ще има ли изпращане. Аз за себе си резервирах фризьор (сешоар) и от два месеца боря килограми, засега отслабвам по график.

Висшето е решено от 2 години като аз се опитвах да прокарвам идеи и за чужбина, и за друго висше. В резултат тя избра трета опция на висше, която не ми допадаше особено. Скъсах нервите на всичките си приятелки от мрънкане. Но в крайна сметка си се върна към желание номер едно и предполагам това ще си остане.
Учи си сериозно. Ходи с удовлствие на училище. Посещава си 3 извънкласни клуба във фег, занимава се и с ученическия съвет. Не й се завършва, харесва си и училището, и класа, и всичко.

Общи условия

Активация на акаунт