ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - Началото!

• 48 623
  • 753
  •   2
Отговори
# 720
Мария, в София може да са на учениците, във Варна са точно на училището. От години се знае кое училище къде празнува и на коя дата, тази година има изместване с един ден заради матурата на 23.05
 Без изместването ми .беше по-удобно, че се падаше почивен ден и повече хора щяха да се отпуснат, а сега ще падне бягане от работа Simple Smile

Децата по класове си организират само фотограф и евентуално обяд след раздаването на дипломите.

Костюм и сие купено, меню измислено.. Иска баща му да го кара до ресторанта..

Мъката е иБора на университет .. Уж хареса в Австрия ИИ на АЕ, сега пак се разколебава. Говорихме и да се огледа за електроника, комуникации.За София дума не дава да се издума, донакъде е прав, че в една система няма как да получиш много различно качество, а тук ще си живее царски с приятели, роднини.., докато в София ще е сам

# 721
Бал - на 24.05. За ресторанта платиха капаро още в началото на 11 клас. Тогава си ангажираха и първия фотограф. За ресторант решава целият випуск, а фотограф всеки клас си търси поотделно. Нашият клас направи една фотосесия през пролетта с избрания, обаче нещо взаимно не се харесаха. Решиха да го сменят, но той първи им съобщи, че се отказва от тях, та успяха и капарото да си прибират. Ангажираха си други. Имаха първа фотосесия преди 2-3 седмици. Уж се харесаха взаимно с новите фотографи, одобриха и снимките. Щели да имат още фотосесии - зимна, пролетна. Учениците си организират всичко сами. И в училище един събира пари за едно, втори за друго, трети за не знам си какво. Пак сами си организираха почивка в Анталия след бала. Моят син ще я пропусне, защото ще съвпадне с матурата по желание. Май само той ще държи трета матура от класа. Малко му беше криво отначало, но бързо му мина.
Университетът и специалностите уж са избрани. Не че не са възможни изненади в последния момент.
Вчера си взе шофьорската книжка от КАТ и сега го сърбят ръцете да хване кормилото.

Дребният е десети клас. Тази седмица събраха пари за капаро за ресторант за бала. И сега умуват във випуска кой точно да е и да плащат.

# 722
И нашите платиха капаро още миналата година. Оттогава няколко пъти ми иска пари за разни неща, но изобщо не съм обръщала внимание за какво са, може и да не знае и той Simple Smile
Абитуриентът, живот и здраве, ще стане пълнолетен в нощта на бала. По тая причина за шофьорски курсове не мисли още, а и като цяло май не е голям ентусиаст. Обича си метрото и трамваите:)
Ако оживея до бала, сигурно ще изглеждам супер зле, защото съм се обездвижила ужасно. Закъсах го с врат, челюсти, запушена евстахиева тръба и вече не смея да направя едно рязко движение,  за да не се повредя допълнително . Тренировките са забравени.
Абсолютно неадекватна съм като родител в тая важна за децата ми година. При седмокласника положението по математика е трагично, моля се за 20 точки, лошото е, че и по БЕЛ става така, защото 90 процента от времето се караме за математиката, която той тотално отказва да погледне.
Аз съм отчаяна вече с тия невралгии, болки, шумове в главата. Влача се така вече четвърти месец и само обикалям по лекари Simple Smile, вместо да си видя децата.

# 723
  • София
Не съм сигурна кога е бала, но е след матурите някъде Simple Smile Пролетта даде някакви пари и не мисля, че повече се говори за това. По някое време пролетта ще му поръчам костюм от Ролман и толкова.

На своя собствен бал мислех да не ходя, не са ми изобщо на сърце тия неща, но се радвам, че завършва.

# 724
  • у дома...
Еха, arino, завиждам на позитивизма ти относно взетите отдавна решения. ❤️😃
Аз съм доволна, че моята най-после се е записала за предварителните изпити в УНСС, както и на някакъв курс по бизнес английски. Ти да видиш, направо наздравица ми иде да вдигна!

Въпреки това, казва, че не е сигурна за УНСС и ще си мисли до КС кампании и за други университети. Поне изключи всякакви чужбински варианти. 🙄

Та нищо сигурно и решено при нас. Дори още не гледа тоалети за бала. Дрехите не били важни. Важни били прическата и гримът. Подозирам едни драми през май в тая връзка, ама няма да се тормозя отсега.

Браво на всички целеустремени, решителни и ученолюбиви деца! ❤️
Може ли линк към датите за предварителните изпити на УНСС, защото виждам датите и сроковете на националните конкурси за сега да са качени.

# 725
Ей,здравето на първо място! Другото е поправимо!
Завиждам, завиждам,завиждам,за килата, за яснотата, за приема,за тоалетите, за спокойствието на Air Joy
Отивам да си сипя Joy

# 726
  • гр.София
Рано е ,Хепи Smiley
Я погледни през прозореца.Не знам как е при вас,но тук се въртят едни огромни бели парцали, чувствам се като в стъклена коледна топка. Много е релаксиращо.
Дръж се, Аманда  Flowers Four Leaf Clover!

# 727
  • София
Аманда, горе главата! И това ще мине!
Влезнах да видя и аз за предварителните в УНСС, че и там ще кандидатства моят и не ги открих също като Просто майка. Така че наистина ако може линк.
Синът ми ще кандидатства в УНСС, НБУ и СУ - международни отношения и производни. Чужбина при него никога не е стояла като избор. Аз лично много се надявам на магистратура навън, но да видим.
За бала ентусиазъм липсва от него. За разлика от мен Simple Smile. Купих си рокля, на крачка съм от обувки и чанта. Запазихме и заведение. Ще бъдем само най-близките, но за мен това е хубав повод да се съберем всички.

# 728
  • София
Ние я караме "по-полека".
Отмятаме периодично ту едно, ту друго, но някак без да си даваме зор.
Отчитам, че съм една идея поумняла и няма шанс да се вържа втори път на истерия ала седми клас.
Ясно е какво се таргетира - и за специалност, и като визия за бала, роклята я поръчахме тия дни, пък да видим какво ще пристигне. 😁
Изобщо действаме там по някакъв разумен план, пък каквото и както стане накрая. Това е просто един житейски етап, с достатъчно опции за алтернативни възможности и действия при необходимост.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 11:05 от Red

# 729
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, за разлика от 7 клас, в 12-ти имат повече възможности за опити.

# 730
При нас балът е  в Милениум, дата не помня. Правиха вече една фотосесия и мойта, естествено, не се харесала. Още нямаме рокля,обувки.
В заведение няма да се събираме, ще поканя няколко приятелки в къщи да я видят и баба и , ако дойде, от Варна. За кандидатстването - още се чуди - фармация, кинезитерапия. Да си решава.
Въпрос към мамите на момичета от София. Ако сте купили рокля , може ли да кажете откъде и приблизително пари(ако не е неудобно)? Хич не ми се дават 1000 лв за една вечер.

# 731
Clevermary, може да погледнеш темата Абитуриентски страсти - там се споделят марки и цени.

Аманда, това да не са пост Ковид проблеми? Две приятелки загубиха част от слуха си, а третата има сериозни проблеми с вестибуларния апарат след прекаран Ковид в началото на октомври.

# 732
  • у дома...

Въпрос към мамите на момичета от София. Ако сте купили рокля , може ли да кажете откъде и приблизително пари(ако не е неудобно)? Хич не ми се дават 1000 лв за една вечер.
Ние взехме от салон "Мон Амур", срещу операта. Консултация с дизайнерката, уникална жена. Има страхотни рокли, цената - според роклята. Но и двете рокли, които взехме (за изпращането и за бала) просто ѝ залепнах от раз. Девойката е супер щастлива, роклите са вече в гардероба. Обувки, бижута, чанти - всичко е налично вече.

# 733
Просто майка, гледах сайта на салона, но цени не видях. Може ли да ме ориентираш как варират цените, поне приблизително.

# 734
  • у дома
Провокирана от поста за датите за УНСС погледнах ТУ-и о чудо,там има дати-даже за едната има и в нашия град,та ще си спестим ходенето до София.

Общи условия

Активация на акаунт