Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 35 737
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Има ли някой който е пътувал скоро с кола от Варна до Бари с ферибота на Игуменица?

# 676
Здравейте,  може ли някой, който е ходил на зоосафарито да сподели в малко по-лошо време, дали се извеждат животните. Някъде четох,  че дори при лек дъжд не, но ако някой е бил в такова време може ли да каже...

# 677
  • Вестерос
Миналият месец на входа на летище София служител на Уиз караше всички да си мерят багажите в клетките.Няма три,пет чанти. Само това,за което си платил.Можеш да облечеш три блузи,клин и дънки,но не да се накичиш с портмоненца ,чантички и торбички.
Да, така е. Ходих и аз миналия с уиз до Италия и още на Т1 след входа преди секюритито всички караха да слагат по клетките. Вече там се правело,  много хора върнаха да си купуват приорити или да доплащат за багаж от гишетата.

# 678
Здравейте. Искам да попитам за Зоосафарито на ценоразписа под цените пише с червени букви " в работни дни само автомобилни сафарита " . Това означава ли,че не се осъществява достъп до маймуните и едрите бозайниците? Ако някой е ходил през седмицата , ако може да сподели,благодаря ви!

# 679
Нормално ли е при резервация през букинг/аърбнб да искат да регистрираш паспорти на пребиваващите?

Днес направих резервация през airbnb и след като резервацията беше потвърдена в инструкциите от домакина (което се оказа фирма) ми написаха, че за да завърша резервацията трябва да последвам линк където да попълня паспортите на всички с които ще бъдем настанени. Линка беше към xxx.kross.travel (xxx е името на под-домейна, което е без значение в случая).

# 680
Ако не е предварително, снимат личната карта на място като пристигнеш.

# 681
  • София
Нормално ли е при резервация през букинг/аърбнб да искат да регистрираш паспорти на пребиваващите?...
Нормално е, особено когато няма да има физически / реален контакт с домакините. В условията на модерния напоследък туризъм с апартаменти за краткосрочно отдаване, пък идва и наложително.
И все пак много трябва да се внимава с последването на непознати линкове, доколкото те е възможно след пробив в системите, да бъдат изпратени от външни лица с цел измама.

# 682
  • Mostly in my mind
Използвали ли сте приложението Omio  за закупуване на билети? По-изгодно ли е отколкото,ако се купят на място от гарата? Трябва ли да се валидират по някакъв начин, щом са ел.вариант?

# 683
  • София
Omio и всички подобни най-вероятно ще начислят такса за обслужване. В стандартния случай е по-скъпо. В някои случаи цената съвпада и в мноооого редки случаи може да е по-ниска когато / ако по съответен договор с оператора купуват места "на едро" и препродават. Това последното е възможно при дълги пътувания - за регионални влакове нито съм виждал, нито съм чувал.

Omio и подобни биха могли да бъдат удобен начин да се сравнят цени между различни компании, когато има няколко по маршрута. Но бих предпочел да купя директно от превозвача.

Ще получиш самия билет в електронен вариант, не се валидира и т.н.

# 684
Dropticket знам, че ползват някои. Там май е без надценки.

# 685
  • София
И още нещо, понеже пропуснах - Показват само тези оператори с които имат договор. Показаното не може да бъде прието за окончателен факт и по никой начин не означава, че по маршрута няма и още оператори с по-ниски цени.

# 686
Омио е много удобно и билетите си идват с кю ар код на телефона.
Бързо,лесно и удобно.

# 687
  • Mostly in my mind
Благодаря ви за отговорите. Simple Smile
Брадли, свалих го,обаче не успях да се оправя и ориентирам с него и го махнах.

# 688
  • Вестерос
В Италия май приеха, че вече на всички наематели ще се искат лични карти и паспорти да бъдат регистрирани от наемодателя.

# 689
  • София
Здравейте! Спешно търся пътуваш утре до Бари с молба за съдействие. Мъжът ми днес замина и си е забравил важни лекарства и търся вариант да ги получи! Много благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт