Био зеленчукова градина, нашето райско кътче! (ТЕМА 58 )

• 20 583
  • 538
  •   4
Отговори
# 360
  • София
Момичета, мазето ми светло и топло. Наполовина е под земята, наполовина над нея, с големи прозорци. И тръбите на парното минават през него.

Еха, всички си мечтаем за подобно мазе! В такъв случай няма никакъв проблем до прозорците да си гледаш разсад, евентуално може да има нужда от някакво доосветяване.

Днес на село наваля доста сняг, така че определено градинарски дейности се отлагат за неопределено време Simple Smile

# 361
Днес установих, че и аз съм започнала с разсадите без да искам. В една саксия бях заровила 10тина плода едър финалис, те взели че прокарали. Прибрах саксията в коридора на къщата

# 362
  • На морето!
И при нас е валял сняг, гледам през камерата, че продължава да трупа и сега.
До събота и неделя ако е приключило ще нахвърлям малко магданоз.
Купих си малко семена от Лидъл, Кученца, Латинка и теменужки предимно, за съжаление всички са хибриди и няма да се самонасяват.

# 363
Здравейте!

И аз изкупих семейната от Лидл.  Най-различни видове взех цветя и зеленчуци. Надявам се да излезе нещо, де.
Аз по принцип не съм много по разсадите. Може би ще изчакам времето да стане за директно в градината Simple Smile

# 364
Най-сетне и при нас има малко сняг.
Извинявам се за спама, но не се сдържах......
Скрит текст:

Това са си от мойте селски чушки за сушене.

# 365
Морски бриз, останаха ми очите в пълнените чушки. Приказни.🌲

# 366
Аз щях да сея семената на цветятя направо вън, а то заваля сняг и стана студено ☹️.
Леко ентусиазма ми изчезна.

# 367
Миналата година, беше чушкова година. Имаше изключително много сиврия , малко селски, но пък огромни и капии, които брах до ноември. От по.малко от 100 корена имах цяло лято чушки, сложих и зимнина.
Ако някои иска семена пращам.

# 368
  • Русе
Ако някои иска семена пращам.
Аз се нареждам за семена за каквито и да е чушки, ако има свободни. Relaxed
Преди време пишеше rorik, ако не бъркам ник-нейма, тя сееше много видове чушки и постовете и бяха ода за чушката, обичах да я чета.

# 369
И аз се замислях на няколко пъти, какво ли става с Рорик. Защо спря да пише. Някак ми липсват интересните й коментари.

# 370
И на мен ми липсва rorik. Много отдавна не е писала. Интересни постове имаше.

Морковелка, аз купих от семената за нискостъблена латинка. Ако излязат гиганти, не е проблем, ще ги гледам в градината.
Имаше сняг през почивните дни, вече се стопи. Няколко салатки не са се хванали, трябва да подсадя.
Чакам да се пооправи времето, за да сея бакла, лук и чесън.

# 371
Ще проверя колко семена съм извадила от селските и ще пиша за адреси

# 372
  • София
rorik не я мислете, добре е. Имала бан. И на мен ми липсваше, та разпитах преди време.
 Бриз, пак показвай пълнени чушки! Да ни пълниш очите Simple Smile

# 373
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тя пък с какво сгази лука!?
Помня нейните триръби чушки и онези с размера на ... на бай Иван Joy
Поздрави я, ако има начин.

Доматът е решил да стигне палмата. Зелен, пищен, а китките само две по три-четири цветчета. Представям си какви доматищета ще станат.
Мечтая, знам. Kissing Face

# 374
  • София, Студентски град
Мен пък тази година все още ме мързи да правя разсади - дали защото е много студено, дали понеже ми е спаднал леко ентусиазма.
Засега поръчвам растения за терасата - магнолия черно лале и жълта магнолия много харесах и два клематиса. Току що поръчах и фиданки за поляната пред блока, покрай едно общежитие - дрян и две кайсии. Ще чакам да видя и какво ще се случи с наровете.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 18:35 от GalPP

Общи условия

Активация на акаунт