Био зеленчукова градина, нашето райско кътче! (ТЕМА 58 )

• 28 489
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз 2години съм гледала само краставици, не мулчирам, с опора, но освен нагоре по нея по някое време си тръгват и по земята. Ми едни от най-хубавите краставици съм откривала сред треволяка 🤣  миналата година и черитата ми се бяха разпрострели в тревата под тях и на тях ме им се отрази негативно.

# 526
Някой да е отглеждал фасул в оранжерия? Интересува ме време на засяване, кога се бере, може ли като втора култура да се засадят домати за късно.

# 527
  • София
Това... Са краставици нали? Как 😵са ги оформили така, че и с толкова мн плод...

# 528
Не вярвам на такива перфектни снимки, иначе идеята е добра.

# 529
Два пъти съм пробвала с краставица гергана в такава голяма саксия на терасата, нищо не става.

# 530
  • София
AI е според мен снимката.

Вчера се оказа, че е било много студено през нощта, минус 9 беше според прогнозата. Но и салатките и кокичетата бяха замръзнали.
Все пак оползотвотихме деня. Аз насях патладжаните и метнах отново два сорта от лютите чушки, от които нищо не е изникнало.
Ръгбито почва да кръстосва, две седмици след засяване и седмица след като е поникнало. Ще видя кога ще го пикирам.
Мъжът ми оряза малко Овошки и рози.
След като се стопли след обяд се заехме с аспержите, успяхме само един ред или към 8 корена да насадим, но за една година съм впечатлена от коренището, което са направили, предвид че садих едни 5 см косъмчета разсад.
Днес се надявам да отметнем и вторият ред и да са си на постоянното място преди пролетта. Трябваше есента да го направим това, но не смогнахме тогава.

Скрит текст:
Aспержи

Патладжаните
Зелени от мои семена, зелени купени, бг ратунд черен 12 и Шарен лИстада.

Ръгбито

Пенис Чили лют пипер

# 531
  • София
Мъхъм и тук сутринта беше - 9

# 532
Тук е кучи студ -3 с усещане за -11 Simple Smile Само се моля да не ми замръзнат цветята на мансардния етаж

# 533
Aila, какъв хубав, равен двор имаш! И почвата изглежда хубава, дълбока, прилича ми на чернозем.
При дъщеря ми е голям наклон, лоша горска почва и голяма борба.

# 534
Вчера се разходихме до родителите ми, студено беше като тръгнахме но нямаше вятър. Днес 24 часа по- късно и водата на външна чешма е замръзнала. Вятърът е ужасен. Взех от мама разсад салата, ами не знам хубаво ще ги насадя ама в този студ как ще ги полея и изобщо дали да не изчакам до утре.

# 535
JMM, изчакай до четвъртък, предполагам ако са засяти в кофичка с пръст и ги полееш и държиш на лееко хладно  ще издържат

# 536
Не не са, майка ги извади от нейния парник имат по много малко пръст по коренчетата.Не очаквах че тук ще е толкова зле времето.

# 537
Засейги в саксия и ги полей обилно и на топло .. Сега ще ги насееш, полееш и лед ще скове коренчетата

# 538
И ние вчера ходихме до село. Много студено е било,  чешмата на вън беше замръзнала. Имаше и лек ветрец, направо се вкочаних. ММ искаше да реже дървета , но не му се получи, дадох зор да се прибираме. Наляхме си малко винце и взех разсадните табли, да не сме капо.  От съседи научихме че другия уикенд организират курс по ашладисване в село, та сигурно ММ пак ще ходи.Вчера сутрин беше -10, днес -7 при нас. На село не знам. Хич не погледнах термометъра.
И специално за София Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Питах свекървата кога какво сади и разсажда.
Картофите април, до към 20, с тях и тиквите. Фасула пешак, по гергьовден, ( сади само нивенски)бамбала около 25 април, защото му е нужно повече време. За зелен слага на освободено място до август. Пипер и домати разсажда след 15 май. Разсада прави на Благовец. Семена на краставици и тиквички директно в земята по първи май.[/spoiler ]

# 539
  • София
Aila, какъв хубав, равен двор имаш! И почвата изглежда хубава, дълбока, прилича ми на чернозем.
При дъщеря ми е голям наклон, лоша горска почва и голяма борба.

Благодаря. Не знам точно каква се води, но съм доволна от производството.
Иначе двора е изцяло равен и правоъгълен, много ми харесва и на мен. Целият парцел е 35 на 55 метра правоъгълник или около декар и седемстотин. Стълби имам само от първият към втори етаж.
Лошото е че преди години като е имало наводнение, направо си е било и в стаите на първият етаж, тъй като те са на нивото на двора..
Да се оплача, че днес единият ми котарак, който е по проклет от останалите, преди беше домашен в Сф, но не го свърта и стана селянин, за пръв път се нави, заради студа да влезе в стаята и го оставих сам. Голяма грешка. Обърна ми две орхидеи, едната беше единствената с три цветоноса, които бяха почти цъфнали и ги е счупил. Отделно се е разходил по новонасадените патладжани в кофите и има дупки от лапички във всичките. Добре, че още не е поникнало нищо, тъй като вчера ги садих. Скоро сам без надзор няма да го пускам вътре.
Не съм вадила никакви растения за изпращане от обещаното, защото горният слой на почвата беше напълно замръзнал. Като се стопли малко, тогава ще видя кой какво е писал, за да изпратя.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 13:06 от Aila

Общи условия

Активация на акаунт