Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 451
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 780
  • В центъра на моретата
Чедърът с подправки на чипс е супер. Мъчих се да правя и пуканки от чедър, ама не ми се получиха особено.

# 781
  • 🌊
Аз утре ще видя как ще се получи, че обикновено първия път не можеш да го разпознаеш поставено до рецептата
https://www.carbmanager.com/recipe-detail/ug:328dad45-6b76-e11a- … 52d2/keto-doritos иначе си ги намирам от тук. Гледам общия въглихидрат и ако е ок ги вкарвам в рецептурника като обръщам мерните единици.
Цял живот няма да ги разбера с тия чаши. Каква е тая чаша, колко е голяма, уж развита нация, един модел ли имат? Grin
Добре, че е ChatGPT, директно му хвърлям всички състваки и му казвам конвертирай и преведи.

# 782
Пак хванах каре на 9 лв. и пак го наложих със сол по рецептата на Долче. МЖ ме критикува, че е солено, та сега мисля вместо 12 да го държа 9-10 часа. Довечера влиза в сушилнята и ще видим как е.
Елора, с тия пликове месото става хем много крехко и задушено, хем с хубав цвят запечено, щото пликът е прозрачен. Сега ме хваща яд, че оная рецепта за шунка я увивах във фолио, а не се сетих за тия пликове, въпреки че често ги използвам. Особено джолан като ми попадне.

# 783
Може ли да изпека свински ребра със сметана в плик?И в иенски съд с капак?

# 784
Аз ги пека ребрата в йена, под фолио.
В плик не съм пекла, но тази пластмаса ме притеснява, ако да издържа на високи температури.

# 785
В глинен гювеч е най- добре. Йените много се цапат. 🙂
Подсетихте ме за тези пликове, имам, стоящи от години в шкафа. След фрайера съм ги отписала очевидно. А бях чела,че рибата не умирисва кухнята в плик. Но не съм пробвала.

# 786
То и фолиото не е никак добре, ако се залепи за храната. Направо алуминий си хапваш после, макар и в микроколичество.
Но ако само завиваш йената май е ок. И аз така правя. Стават мозък.

# 787
Как да завия йената, само около капака ли? Че вече 2 пъти ми изгарят вътре и стават на подметка. И даже май веднъж слагах фолио и пак се препече повече. Не знам вода слага ли се освен сметаната. Направо вече забравих как се готви откакто живея сама. Толкова съм го правила преди това със сметаната всичко съм забравила. Или пък нещо съда не ок. Глинен нямам подходящ.

# 788
Да вметна за пликовете и пилето, кожата остава мека. Ако някой иска да яде пиле с препечена кожичка, не става.

# 789
  • В центъра на моретата
На финала като се отреже плика се запича още малко и става хрупкава коричка. Аз тогава слагам отгоре малко настърган чесън с масло.

# 790
То и фолиото не е никак добре, ако се залепи за храната. Направо алуминий си хапваш после, макар и в микроколичество.
Но ако само завиваш йената май е ок. И аз така правя. Стават мозък.
Мда, знам, ама са ми достатъчно дълбоки тавите и няма досег на фолиото с храната. Само завивам тавата, не самата храна.

# 791
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата, но със съмнения за ИР бях изпратена на изследвания. При лекаря ще съм в четвъртък, та ако може някой да погледне резултатите ми ще съм благодарна много.

ИР ли показват числата или не? Благодаря ви предварително.

# 792
  • 🌊
Според мен е ИР, по ХОМА-та съдя обаче, че не е някакъв ужас, защото границата е около две.
Някой готвил ли е конско? Досега не съм яла, има доста протеин, без въглихидат. Чудя се да метна ли едни кюфтета

# 793
  • София
Пак хванах каре на 9 лв. и пак го наложих със сол по рецептата на Долче. МЖ ме критикува, че е солено, та сега мисля вместо 12 да го държа 9-10 часа. Довечера влиза в сушилнята и ще видим как е.

Гущер, повечко сол си трябва, ако си правиш зимнина, та да трае по-дълго. Вие го ядете в рамките на няколко дни, нали? Можеш да намалиш солта без проблем.

# 794
Според мен е ИР, по ХОМА-та съдя обаче, че не е някакъв ужас, защото границата е около две.
Някой готвил ли е конско? Досега не съм яла, има доста протеин, без въглихидат. Чудя се да метна ли едни кюфтета
Много благодаря за отделеното внимание. В четвъртък имам час при ендокринолога, но исках да разбера... и според мен имам ИР, доколкото разбирам де.
Иначе, взимали сме от метро вкъщи конски кюфтета, ама изобщо не ми харесаха, но аз не съм критерий за месо, няма такова което да харесвам. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт