Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 451
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 765
Да, изследвах го. В началото на април беше 10 ng/ml. Тогава приемах по 2000 на ден със 100 мкг вит К2. Като видях тази стойност, започнах по 4000 единици на ден със 100 мкг вит К2. Началото на септември го спрях за 10 дни и след това го изследвах пак - беше 61,5. Искам да го вдигна към 100, обаче толкова добавки пия, че ми дотегна да преглъщам и затова взех 5 000 единици, да е два пъти седмично, а не всеки ден. Мисля да направя както LieToMe предложи - два пъти седмично и по 240 мкг К2. Благодаря ви, момичета.
Дописвам. Заек, видях линка, благодаря. Там Денис е отговорила, че като се приема вит Д 5 000 веднъж седмично, се приема 1 капсула К2 от 120 мкг веднъж седмично с него. И май така ще го пия и аз, само че два пъти седмично.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 15:32 от пипи-лота

# 766
На мен ми звучи доста ниска доза 2 пъти седмично по 5к единици но те там полемиките са огромни и обхватът на препоръките също. И става малко - всеки си избира на кого и на какво да вярва.
Това съвсем отделно от различното чревно здраве на всеки та и усвояването няма как да е едно и също, на която и да е добавка.

# 767
При дефицит на Д или жеание да се вдигне в разумен времеви период, поне 4000IU дневно си трябват.

# 768
  • 🌊
Мен това с витамин Д-то ми е леко болна тема. Вземам 2000 дневно при 16.93 ng/mL. И двете ми потвърдиха тази доза, единствено втората каза, че мога да ги пия наведнъж, а не както беше оригинално 1 сутрин, 1 вечер. За К2 пък разбрах от темата.

Иначе ми мина прегледа, за сега съм само с висок инсулин и пролактин, гинеколожката каза, че няма никакви кисти или видими проблеми, за нея и хормоните са ок.

Иначе пробвах пълнени пилешки гърди с крема сирене и билки. Общо взето плънката си я гребах от тавата.
Открих, че Лидл имали бразилски орех, за който си мислех, че е нещо супер дефицитно, та го вземах от ДМ.
Пълня още рецептурника и това е.

# 769
2000 при дефицит е малко.

# 770
Пробвай пилешко бутче с кожата и под кожата някаква плънка, също става нелошо щом харесваш такива неща. То както е цяло, като я отлепиш по-внимателно си става един доста стабилен "джоб" който можеш да пълниш с каквото ти хрумне. Зеленчуци, гъби, някакво сирене и от там би изтекло предполагам. Може би сотирани предварително, зависи и какви са.
На мен си ми врътливи такива неща и в ежедневието по-малко си играя, за повод и за гости вече е друго. Но при ежедневното готвене пък гледам да разнообразявам овкусяването, а не да готвя всеки път с едни и същи подправки, не разчитам на обемист списък различни рецепти. Реално получавам всеки път еднакво питателна и проста храна, която не се налага да я мисля как и колко дълго да я готвя и прочие. А има някакво усещане за разнообразие като "въртя" подправки и салатата отстрани като не е една и съща. Дори и кюфтетата дето вече ми станаха нарицателно тук Grinning Не ги правя с еднакви подправки всеки път дори тях, хем съм извъртяла сигурно не стотици ами хиляди. И в момента имам една партида в еърфраера. Телешки, на тях пък лют и пушен пипер добавих за по-интересно, на цвят също не са като без него ама това са още подробности.
Аз си търся и визуално да ми е цветна храната и чинията, за мен е много удовлетворяващо и си я правя такава при всяка възможност. Това няма връзка с дали е режимна или не, с всякаква е постижимо и също ми помага да си се радвам на яденето пред мен и да не ми омръзва. Аз донякъде и заради това гледам моркови да си слагам да ферментират - няколко резенчета да има в чинията и вече е по-цветна Grinning

# 771
Аз обичам да готвя пилето в плик, пържоли от бут също. Слагам кокосова сметана, горчица и разни индийски подправки или тайландска къри зелена паста. Много са сочни, пък и тавата остава чиста Joy Освен това ми отнема макс 3 минути да изсипя всичко в плика и да го бутна във фурната. А после има вкус все едно съм висяла над печката два часа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 772
Как така в плик?
Какви са тия пликове?

# 773
  • Sofia
Пликове за печене.

# 774
Ауу, ти да видиш.
Значи са специални пликове, които не изгарят.
И няма да пръска по стените на печката.
Ще взема да търся.

# 775
  • 🌊
Майка ми е страшен фен на тези пликове, пиле с гъби, което да не е в плик аз последните години не съм видяла.
Аз не ги ползвам, защото живея сама и цяло пиле ще трябва да го ям седмица сигурно, особено както обичам с 3 буркана гъби.

Иначе аз най сетне видях 49 на кантара, вярно, че е 49.8, ама нищо. Отделно в Билла са пуснали доста от режимите ми продукти с намаление.
Има едно пиле с прясно зеле там, което изглежда добре, но сякаш нямам доверие.

Иначе смятам да пробвам домашен Доритос (да се разбира Чедър с подправки)

# 776
Как цяла седмица. Че то що годе за три яденета може да ми стигне.

# 777
  • 🌊
Мен винаги са ми казвали, че съм бюджетно гадже, защото ям колкото врабче, но то цялото семейство (3 души) май е така. Примерно правихме цяло пиле с гъби и картофи (сега режимно без последното), ядяхме го 2 дена трима души след това го правихме на супа и така още 3-4.

# 778
Оле, аз мога да си изям едно пиле на 2 пъти...

# 779
Здравейте, момичета!

Имам следния въпрос - преди години в темите много хвалеха един метформинов препарат, с удължено освобождаване, който, поне според отзивите, се приемал много леко от организма, но нямам спомен кой точно беше. Дали е възможно да е ставало въпрос за "Глюкофаж XR"? Има ли друг метформинов препарат на пазара, който да е с удължено освобождаване? Simple Smile

Въобще не съм в крак с новостите, та затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт