Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 83 (м. септември и м. октомври)

• 36 451
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 795
Артемис, предишното го правих преди десетина дни и е останала една люспа. Предполагам, че и това толкоз ще изкара. 10 дни и без сол ще издеяни в хладилника. Simple Smile

Чебурашка, март месец от Киргизстан донесох към 3 кила и нещо конско. Не знам от коя част беше, но хубаво, шаренко. Там си ги гледат за месо. Направих конско варено и винен кебап. Децата харесват. Миналата година горе-долу толкова камилско от Саудитска Арабия и пак по същия начин го готвих. Ял съм нашенско конско, но е бая сухо и му трябва сланина към кюфтета. То и затова при нас или на кюфтета, или на суджук...

# 796
  • Бургас
И съм правила конски кюфтета, малко на сухо телешко ми приличат, аз си обичам свинското и това е

# 797
Здравейте, момичета!

Имам следния въпрос - преди години в темите много хвалеха един метформинов препарат, с удължено освобождаване, който, поне според отзивите, се приемал много леко от организма, но нямам спомен кой точно беше. Дали е възможно да е ставало въпрос за "Глюкофаж XR"? Има ли друг метформинов препарат на пазара, който да е с удължено освобождаване? Simple Smile

Въобще не съм в крак с новостите, та затова питам.
Преди години само Глюкофаж имаше с удължено освобождаване, сега вече са много, май повечето марки метформин имат и такъв. А за хвалене... колко пък да го хвалят, то никое хапче не е за хвалба Grinning Но да, би трябвало по-малко да се усещат страничните ефекти с такъв удължен, те и дозите при такъв са и малко по-ниски освен това.

Конско не се сещам да съм яла но наистина има значение порода и как е гледано животното все пак, освен и наистина от коя част е мръвката. Коне гледани за месо ще са едно, а такива теглили каруца няма да са голям деликатес Grinning Те и за телешкото повечето мрънкат че не е достатъчно крехко ако не е съвсем младо, поне у нас. Ама да не ви казвам у нашите какви мраморни пържоли ядохме преди седмица, а кравата беше на двуцифрен брой години. Млечна порода крава, не порода изрично за месо.
Иначе като малка си спомням че като правеха суджуците на село, смесваха свинско и магарешко, магарешкото само е сухо и жилаво обаче в смеската идваше много добре.

В йена месо не ми е изгаряло или да ми се препече никога, това не си го и представям даже... Хем имам голяма, взела съм си я да ми замества и гювеч направо - 5 литра е. Евентуално неподходящо висока температура или време да е, друго не ми хрумва. Аз си я третирам както гювеч, тя е дебела и тежка понеже е такава голяма, много съм доволна. И за миене не ми е трудна, гювеч повече го мисля, а пък йената ми върши работа и за много голяма салатена купа когато трябва Grinning
Но то месо поне за мен се готви или супер бързо на много висока температура, или дълго време на доста пък ниска. Или както правят с тези дебелите стекове дето у нас не са популярни - комбинация от двете понякога. Всякакви средни положения не дават толкова добър резултат. Едни познати направо ме изприщват като сложат хубави свински котлети във фурната на 180 градуса все едно че ще пекат кекс... че и току-що посолени, съвсем да станат като сварени. И после се чудят що така не стават много вкусни. Е то оставаше и да станат, те направо убити така.

# 798
Дебелите стекове имаш предвид кралските котлети ли (май том хоук им викаха)? Аз се научих от моя мъж да ги правя, стават ммммм… крехкички, сочни, със загоряла сланинка… На тигана в много масло, само посолени добре, на висока температура, около 10 минути от двете страни. Ех, ослюнчих се. Утре ги вадя от фризера!

# 799
Сложих фолио под капака, водичка, намазана ги с мазнина и малко подправки. На загрява фурна над 200 гр. с идеята по някое време да намаля Т, но забравих и след час ги извадих. Добре станаха тоя път, крехкички. Но не посмях да сложа сметана.

# 800
Мне, имам предвид американските говежди стекове дето са по 3 пръста дебели и се запечатват на висока температура а вътре се оставят розови. Дето ги сервираш нарязано тепърва това нещо на филийки а не нашенския начин на готвене и ядене на пържола. Там готвенето е малко по-различно за да не ги пресготвиш, но то няма нищо общо със свинската вратна пържола дето наистина си носи да позагори леко мазничкото по крайчетата Grinning
Дебелите стекове имаш предвид кралските котлети ли (май том хоук им викаха)? Аз се научих от моя мъж да ги правя, стават ммммм… крехкички, сочни, със загоряла сланинка… На тигана в много масло, само посолени добре, на висока температура, около 10 минути от двете страни. Ех, ослюнчих се. Утре ги вадя от фризера!

# 801
А да, за говеждите стекове е ясно, че пресготвени са направо похабен материал. Там не се и опитвам, само мъжа ги прави. Стават идеални, розАвки отвътре.
Патешко филе също прави само той. Аз не знам дали ще ги уцеля, да не ги преготвя.

# 802
  • Sofia
Инфлуенснахте ме с чипса от чедър. Много е вкусно, но с това трябва да се внимава,  в 100 г са над 500 калории.

# 803
Здравейте, момичета!

Имам следния въпрос - преди години в темите много хвалеха един метформинов препарат, с удължено освобождаване, който, поне според отзивите, се приемал много леко от организма, но нямам спомен кой точно беше. Дали е възможно да е ставало въпрос за "Глюкофаж XR"? Има ли друг метформинов препарат на пазара, който да е с удължено освобождаване? Simple Smile

Въобще не съм в крак с новостите, та затова питам.
Преди години само Глюкофаж имаше с удължено освобождаване, сега вече са много, май повечето марки метформин имат и такъв. А за хвалене... колко пък да го хвалят, то никое хапче не е за хвалба Grinning Но да, би трябвало по-малко да се усещат страничните ефекти с такъв удължен, те и дозите при такъв са и малко по-ниски освен това.

Благодаря за включването! Сигурно за "Глюкофаж" е ставало въпрос, в такъв случай. Simple Smile Като написах, че са го "хвалели", имах предвид, че тогава нямаше продукти с удължено освобождаване, та това беше някаква новост. Иначе, у дома приемахме "Метфодиаб" по това време. Simple Smile
На лични получих препоръка за "Сиофор SR", така че просто ще взема по една опаковка от двете, за сравнение. Wink

# 804
Не мисля че могат да се купят ей така просто щото си е наумил човек, трябва рецепта за тези препарати... даже ако не се лъжа точно метформините попадат при диабетните които са само с електронна а не става с хартиена бланка. Това ако няма някакви по-скорошни промени де, за щастие не ми е трябвало да знам точно как се отпускат и съм малко назад с тия неща.
И другото е че дозите на нормалния метформин и на този с удължено не са едно към едно, лекар трябва да ги замени със сигурност.

# 805
Сложих фолио под капака, водичка, намазана ги с мазнина и малко подправки. На загрява фурна над 200 гр. с идеята по някое време да намаля Т, но забравих и след час ги извадих. Добре станаха тоя път, крехкички. Но не посмях да сложа сметана.
Ако слагаш капак на йената, не ти трябва фолио. Моите тави са без капаци и за това ползвам такова. Трябва да взема да си купя с капаци, но такива правоъгълни каквито аз ползвам не съм виждала с капак.

# 806
Не мисля че могат да се купят ей така просто щото си е наумил човек, трябва рецепта за тези препарати...

Аз почти всичко си купувам без рецепта (говоря за неща, за които по принцип се изисква такава). Вече, ако трябва да е някаква специална рецепта, ще накарам личната да ми изпише.
Иначе, рецепти сме имали навремето, без да питаме за такива - на мен вече не ми трябват подобни препарати, но мъжът ми, сякаш, продължава да има сериозна нужда от подобен тип медикаменти, та ще видим какво му понася най-добре.

# 807
А защо мислиш, че му трябват подобен род медикаменти? За сваляне на кз или за килограмите? Аз нито за едното, вино за другото видях полза.

# 808
Дълго е за обяснение - с ИР е, но яде въглехидрати. Поне медикамент да взема, при това положение. Иначе, докато пиеше Метформин, беше много доволен от ефекта. Казва, че го успокоява и му се отразява супер цялостно. Пиеше ниска доза, обаче.

# 809
  • 🌊
Взех конските кюфтета пък ще видим, две дадох вчера на Чебурашкин да пробва, ако не успея да ги изям ще пращам пак😂
Приключих 72 часов фаст и няма да повторя. Да, станах официално 49кг, но този път се чувствах супер зле дори с електролити, имах и други странични ефекти. На предишния фаст направо свирках от кеф, тук лежах като викторианскo дете.
Уж идеята беше да си направя 72 часа и още 8 от сън, но 12 посред нощ просто казах "Не" и изядох 5 маслини и бразилски орехи. Вече максимум 48 часа и то от време на време.

Днес ще ям пилешко със зеле и маслини и грам не се трогвам.

Общи условия

Активация на акаунт