Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 396
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Галифрей
Фахрадин да . След това се изгуби и може би и заради слуховете който се пускаха за него по жълтите сайтове . Но минало заминало . Ще гледам сериала . Между другото се сетих за хубав български филм Дъвка за балончета и там Иван е със главна роля. Теодора Духовникова  за първи път да я видя във по разчупена роля , че само екшън и драма е положението при нея . Имаха и доста хубава химия на екран Иван и Теодора жалко че накрая не се събраха .. Такива филми много обичам , чрез тях си спомням какво беше времето преди интернет и социалните мрежи . Игрите на вън със приятели от сутрин до вечер . Simple Smile Simple Smile

Мислеш,че не го знам 😁 Гледах го няколко пъти на кино преди години.  Тогава беше единственият модерен филм който ми хареса изцяло. Дори имам голям постер на филмът лично подписан от режисьора и Иван Юруков 😘❤

# 511
Знам че знаеш .. Хубав е филма и то доста . Simple Smile Simple Smile Един от хубавите съвременни филми и още по хубавото е че не е свързан с мутри , наркотици и насилие каквото се сетиш физическо , психическо и сексуално . Мисля че точно от такива филми наистина имаме нужда стига сме правили филми за сиватата и мрачна действителност на нашата мила родина .

# 512
В момента по БНТ2 “Потъването на Созопол” от 2014. Доста слаба игра, мъка, мъка… В главната роля е побойникът на Радина Кърджилова, участват още Васил Гюров Петя Силянова (ако не се лъжа ...жената на на Иван Иванов)...

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 23:47 от diziler

# 513
  • Бургас
Филма "Чалга" ми се стори пълен криндж.
Защо изобщо се хабят ресурси за такива тъпотии не мога да разбера.

# 514
Думата "Гунди" зае четвърто място в класацията “Думи на годината 2024”. Това е първият път, в който заглавие на филм попада в тази класация.

Това е признание не само за успеха на филма "Гунди - Легенда за любовта", но и доказателство за значимото му въздействие върху обществото. Хора няма какво повече да добавя .. Толкова вече искам да го качат онлайн да мога отново да го гледам . Страхотен филм и уникална актьорска игра . BlushBlush

# 515
Е айде догодина и "Емил" така Wink

# 516
Защо пък не ?? Тези хора според мен не трябва да бъдат забравени , както и тяхните имена . Жалко че не сме на запад , там хората почитат тяхните знамености който са направили и постигнали много за страната си , за ралика от тук . YumYum

# 517
Точно така е. Аз го написах в смисъл: дано! Wink

# 518
  • Галифрей
Чакам да го пуснат “ Гунди” онлайн да си го гледам колкото душа ми иска. Номер едно филм от всякъде от А до Я. 😘💙

# 519
Какъв е този филм “Терапията”, дето го рекламират по кината от февруари?

Скрит текст:

# 520
Здравейте,
къде мога да гледам втория сезон на Вина?

# 521
  • Бургас
"Не затваряй очи"- нов бг филм, по едноименния роман на Мартин Ралчевски който признавам, не съм чела. На мен ми стигат като стимул Кр. Лафазанов и М. Каварджикова. А участват още доста актьори от по-старото поколение, както и съвсем млади. Филмът е отличен и с няколко награди от международни фестивали. Възражда се киното ни!

# 522
Ау, настръхващ трейлър!

# 523
  • София
Клас 90 (2025)
https://www.imdb.com/title/tt29625265/

Днес гледах на кино новия ни роден филм и първи за новата 2025 г. Продукция на НФЦ и БНТ. Разпространител: Мирамар Филм и Форум Филм.
Дебют на режисьорския пулт за Бойко Боянов.
В ролите: Юлиан Вергов, Любомир Нейков, Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Стефка Янорова, Елена Атанасова, Биляна Петринска, Людмила Митева Даскалова, Роберт Янакиев, Георги Златарев и Катрин Йене.

Интересен сценарий. Обичам точно такъв тип социални филми с щипка драма и щипка комедия. Като се замисля ако го бяха направили като сериал щеше да се получи по-добре, защото има потенциал в профилите на героите и особено ако има пътуване в миналото (като ретроспекции) и настоящето. А сега само за 105 минути някак си не са успели да се разгърнат истински. Според мен изпуснат шанс за нещо по-значително. Получили са се нещата, но не достатъчно, за да се превърне в нещо повече от един просто добър филм за убиване на времето и малко размисли и страсти.

Накратко, след 30 години бивши съученици се събират, като си дават среща в една хижа за гости в планината.
Те са били деца на социализма, завършили малко преди ''демокрацията'' но зрелия им живот е минал през тези така конфликтни +20 години на прехода, които съсипаха милиони българи. Дрескода е любимите им и незабравими 80-те години. Целта е да се забавляват, но каква изненада, след 30 години всеки носи товара от проблемите в настоящето... Излизат наяве някои кирливи ризи и тлеещи стари конфликти се разгарят.

Посмях се с Юлиян Вергов, който все едно се е прехвърлил директно от Откраднат живот в този филм. Там живееше и работеше в Германия и караше мотор, тук същата работа, като мотора е сменен с колело. 😀😉 Не знам дали е съвпадение или нарочно търсен ефект - тип намигване, което както знаете на мен лично ми е любимо във филми и сериали.

Според мен режисурата и актьорската игра са на ниво. Малко сценария ми куца в определени ключови моменти, но цялостно ми хареса и ми държа вниманието от началото до края.

Препоръчвам! Според мен ще се хареса повече на жени отколкото на мъже и особено на такива, които са живеели по време на соца и прехода.
-
7

# 524
Всичко за сина ми по БНТ много ми харесва ,но и аз съм си почитател на бг сериали. Само ,че не ми стига...очаква ли се сроко нещо ?

Общи условия

Активация на акаунт