Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 451
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Аз много харесвам Дървото на живота. За мен е най-добрият ни сериал. Освен това Вина, Порталът, Откраднат живот, някои комедии като Много мой човек и Румбата, аз и Роналдо.

# 406
Прелест е "Дървото на живота".

# 407
На мен ми харесват сериали като "Денят на бащата" и "Порталът", жалко, че са толкова кратки.

# 408
Моите любими бг сериали са "Порталът", "Вина", "Денят на бащата", "Братя" (до сезон 3 вкл., после като се смениха сценаристите, оплетоха конците с нелепици), "Дървото на живота" също беше хубав (там Моню Монев беше толкова добър в ролята си, че чак да го намразиш от душа). От комедиите "Татковци" беше като свеж полъх и с интерес го следях, "Мен не ме мислете" - също.
Важното е да опитват да правят качествени продукции, обичайно давам шанс на българското и с малки изключения (като например "С река на сърцето") ги добутвам до края. Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 13:00 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 409
  • София
О, колко беше зле "С река на сърцето". Grinning Бях го забравила. Grinning

# 410
  • Галифрей
Това не беше ли един много кофти Видинският сериал за винарна пълен с глупости? 😁 Аз не съм го гледала де и няма.

# 411

Не по-зле от Пътят на честта Grinning

# 412
  • София

Не по-зле от Пътят на честта Grinning

За мен беше много, много по-зле. Grinning

# 413
Някой може ли да ми припомни Киро- "Блендера" ( прякор, лепнат от тук във форума) от кой сериал беше? В ролята беше Веселин Плачков.

Едит: Проверих в нета. Значи правилно "Пътят на честта", а все си мислех, че смесвам сюжетни линии от два сериала. Брех, че многопластов сериал.

# 414
Пътят на честта беше на светлинни години от Реката според мен. От втория и една серия не успях да догледам от край до край. А първият си заслужаваше дори и само, за да се насладиш на играта на актрисата, въплътила се в свекървището Бонка. Беше велика! Grinning

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 15:03 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 415
Прелест е "Дървото на живота".

Най-добрият български сериал! Актьори, сценарий, декори, костюми! Изпипан отвсякъде.
Започнах да гледам "Братя". За пръв път. Много харесван.Човек не трябва да тръгва с голяма кошница.
Единият брат, уж мъртъв, си живее в София спокойно неразпознат. Само косата си остригал. Това да не е Токио! Как е инсценирал смъртта си, по-нататък вероятно ще се разбере, ама пък години да не срещне един познат... Имам си и още забележки, но ще погледам още няколко серии. Може пък нататък да ме увлече. Лошото е, че гледам и Ландмен и сравнявам качество.
.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 15:34 от W

# 416
  • Галифрей
Охо  гледате Братя голяма буря идва за вас 😁Вадете дъждобраните.  Това е све пак е филм не е нужно толкова реални подробности. Ще се разбере  всичко от а до я  ама няма да спойвам. Има няколко силни сезони има и не толкова, но беше забавно да се гледа като го даваха. Изписали сме бая теми.

# 417
Ама как да не е нужно да е реално! Това да не е фентъзи филм! Едната съдружничка хукнала да работи зад гърба на другата. Следа няма, документ няма. Всичко кеш в джоба? И се връща редовно по нощите и мъжът ѝ, щото не е ченге, се връзва на измислиците ѝ. А дъщерята /актрисата/ слаба работа.
Ама ще почакам малко. Сал един Владо Михайлов засега ми е без забележки. Става ми ясно откъде го връхлетя тази известност и харесване.

# 418
  • Галифрей
Ама как да не е нужно да е реално! Това да не е фентъзи филм! Едната съдружничка хукнала да работи зад гърба на другата. Следа няма, документ няма. Всичко кеш в джоба? И се връща редовно по нощите и мъжът ѝ, щото не е ченге, се връзва на измислиците ѝ. А дъщерята /актрисата/ слаба работа.
Ама ще почакам малко. Сал един Владо Михайлов засега ми е без забележки. Става ми ясно откъде го връхлетя тази известност и харесване.

Аз като гледах въобще не съм обръщала толкова внимание. Те 5 сезона ГДБОП си клатиха краката, а вие тука защото оная нямала документи 😁  Сериала обхваща силни реални теми,  а  Владо Михайлов е прекрасен и персонажа му е сложна личност, ще претърпява промени.

# 419
  • пустинен пъпеш
Харесвам и Порталът,и Вина,но гледах само 1сезон,за 2-я нещо ми доскуча,Дяволското гърло пак само 1сезон гледах,от Братя също само 1 сезон гледах,Дом за нашите деца.Харесвам и комедийните Етажна собственост и Английският съсед(по книгата на Михаил Вешим).Но посочените два сериала в предходния ми пост,,Дървото на живота,Шменти капели- сериалът и Порталът са ми фаворити сред сериалите,обръщащи поглед към миналото.

Общи условия

Активация на акаунт