Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 30 044
  • 665
  •   1
Отговори
# 555
Е значи е кринджав Wink

Сексуалните сцени, цинизмите и псувните в "Под прикритие" не са ли кринджави сцени? Особено, ако сте всички на масата вкъщи, заедно с децата? И това чудо го даваха в 21.00 ч.

# 556
Не е ли криНдж? То пък само в българските филми има секс и цинизми! С лупа да търсиш някой филм без тях.

# 557
  • София
Не затваряй очи (2024)
https://www.imdb.com/title/tt32888130/
https://dontcloseyoureyesfilm.com/

Продукция на ''ИСХС НИКА Филми“, България / ''Ичи Родент Филмс“, САЩ
Разпространител: А+ Films
Режисьор: Николай Егерман
Сценарист: Мартин Ралчевски / По романа на Мартин Ралчевски
В ролите: Александър Кънев, Ирена Милянкова, Кръстю Лафазанов, Ирен Кривошиева, Павел Попандов, Мария Каварджикова, Михаела Павлова, Яни Малинов, Христо Гърбов, Марин Янев, Николай Урумов, Добрин Досев, Влади Карамфилов ''Въргала'' и други.

Гледах го на кино.
Отдавна го чакам този филм, защото рецензиите му бяха много добри и филма получи отлични отзиви от престижни фестивали. А пък и аз съм силно вярваш човек, така че...

Това е филм обяснение в любов към вярата. Вярата в нашия бог-спасител, Исус Христос и православното християнство.
Но според мен ще се хареса и от мюсюлмани и от будисти и дори от атеисти, защото е изключително добре разказана история с прекрасен каст, който се раздава със сърце и душа за филма.
Изобщо има я магията, има я сглобката, която разграничава добрите филми от големите филми. Този е голям филм!
Искам веднага да похваля главния оператор и отговарящия за музиката. Вълшебна музика, страхотна операторска работа!
Каста е великолепен, а това момче Яни Малинов е невероятно. Не знам дали и в реалния живот обаче има дефицити. Знам само, че режисьорът среща момчето в православен храм в София и веднага го припознава като малкия Петър.

Накратко, филмът ни разказва две паралелни истории. За Петър и Павел (изборът на имената не е случаен, хех)
Едната през 80-те години в Странджа и се отнася за Петър. И другата в наши дни в София и се отнася за Павел.
А защо е всичко това и ще се преплетат ли двете истории ще разберете ако гледате филма...

Това е един от най-силните чисто емоционално български филми, които съм гледал.
Горещо препоръчвам!
-
8.5 / 9.0

# 558
  • на последния етаж
Отдавна искам да го гледам, благодаря за мнението, Diavolo! Flowers Hibiscus
Чакам да го пуснат в кварталното кино или някои от по-малките кина в центъра.

# 559
Мерси за ревюто мисля да го гледам този филм , но преди това смятам да видя Дяволски игри . Малко ми е под съмнение че ще е добър, но да видим все повече давам шанс на нашето кино .BlushBlush

# 560
  • София
Терапията (2024) - драма/трилър
https://www.imdb.com/title/tt27626257/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61567736183502
Продукция на First Draft
Разпространител: Александра Филмс
Режисьор: Станислав Христов
В ролите: Красимира Белев, Севар Иванов, Станка Калчева, Розалия Абгарян, Божидар Попчев и други.

Гледах го на кино и сега съжалявам, още повече, че ходих в непромоционален ден... Но здраве да е. Подкрепям родното. 😊

Големия проблем на филма според мен е, че не не знае какво да бъде и се разпростира в няколко важни истории, като всяка една от тях сама по себе си може да бъде цял един филм.
Разказва се за една нетрадиционна и екзотична психоложка, която използва на пръв поглед странни похвати, за да отключи блокажа на талантливи художници без да осъзнава, че самата тя има най-големия такъв блокаж, защото като дете е била супер-талантлив художник, но е получавала подкрепа само от любимата си баба, която умира и детето бива изтормозено от амбициозните си родители.
Години по-късно тя е станала психолог, а не художник, все едно живее един съвсем друг живот...
И тук идва още един напълно излишен момент, защото тя се оказва и с нелечим рак.
Толкова много излишна драма бих казал. Даже цяло едно убийство (макар и не умишлено) ек така заметоха под килима без никакви последствия?!

Не ми хареса сценария и как е работено с режисьора и актьорите.
А най-големия проблем е и че главната актриса, Красимира Белев не става за такава роля. В нито един момент не я почувствах и не бях с нея...

Картините бяха много хубави и живи и цветовете във филма също така ми харесаха.

Препоръчвам със силни уговорки и на ваша отговорност. Ако сте художник, гледайте. Може би ще видите нещо, което аз не успях. И давам 6 само защото е Бг и винаги удрям едно допълнително рамо.
-
6.0 / 5.5

# 561
Пак звучи по добре от Дяволски Игри .. Преди малко се върнах от киното и направо ме яд че си изгубих времето с този филм .. Единственото хубаво нещо беше играта на Елеонора Иванова и Димитър Николов горе долу и на Деси Тенекиджиева другото е просто мъка .. Нямаше почти нищо свръхестествено ,98 процента бе английска реч нищо че през повечето време действието се развиваше в България . Това страшно ме ядоса .. Мики Рурк просто ей така го бяха сложили .. Фалшив проповедник развратник , ей това му беше ролята няма да разкривам повече за всички който искат да го гледат но ако питате мен много слаб филм но ако искате да го гледате задоволете си любопитството .. Като оценка му давам 4 / 10  Заради играта на тези тримата който споменах и хубавата музика другото е пълен мрак .

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 23:50 от Жасмина 94

# 562
Аз вчера гледах "Не затваряй очи".  С уточнението, че не съм чела книгата преди това, първата половина беше изключително силна!
А после изведнъж...зейна дупка. Сякаш е трябвало да съкратят малко филма и са клъцнали едни 30мин., края на филма и той ми беше претупан.
Като изключим това,  много силна игра на момчето в ролята на Петър, четох пост във фб, че той дори не е актьор, това е негов дебют в киното, а игражда толкова достоверен образ. Милянкова също е много добра, Кръстьо Лафазанов не можах да го приема в тази роля.
Хареса ми филма в общи линии, но от трейлъра бях заредена с повече очаквания.

# 563
  • София
Защото обичам лошото време (2024)
https://www.imdb.com/title/tt29226395/

Режисьор и сценарист: Яна Лекарска
Дебют на Лекарска в киното.
В ролите: Неда Спасова и Владимир Михайлов

Гледах го на компютъра. Не успях да го видя по киносалоните през миналата година и сега се радвам.
Филмът го има наличен в Зелка.

В този филм ми хареса само актьорската игра на Неда и Влади и докато Влади си го може, то Неда беше приятната изненада. Но по дяволите в този филм изобщо случи ли се нещо?
Разбирам идеята, но толкова нескопосано екпслоатирана. Жалко.

Препоръчвам само за ултра феновете на Влади Михайлов, а такива има доста...
-
5.5 / 5.0

# 564
И аз го гледах, качили са го и в Макс.
Не му разбрах идеята, честно, и вярно нищо не се случи. Пълно разочарование

# 565
  • Галифрей
Е хайде сега ние един същ филм ли сме гледали? 😁 Гледала съм няколко пъти и си ми харесва и преди съм го коментирала. За мен филмът е приятен,лек и не много драматичен. Може би е по философски с житейски истини. Ирина и Борис са изгубени но намират любовта. Без токсичност и тн. Една хубава чиста любов. Преди никак не харесвах Неда все ми седеше нацупена и дървена, тука ме изненада приятно. Особено сцените където си цитираше  таблицата за умножение, отначало  не разбрах защо но после разбрах. С Владо имат хубава химия. ❤

# 566
https://www.bta.bg/bg/news/828319-aktyorat-gari-strech-za-dyavol … gRo3Dq7UoYB3nSWgw Като човек който е гледал филма много много не съм съгласна със това твърдение . Филмът показа по скоро пропадналата част на обществото за което може би една идея е така .. Но филмът за мен категорично е може би един от най безмислените филми който съм гледала , актьорската игра на двама трима човека се откроява нищо че във този филм има и звездно присъстие в лицето на Мики Рурк и Гари Стреч мога да ви кажа че Елеонора и Димитър бяха по добри от тях . За мен геройнята на Радина Боршош беше може би най слаба , гледала съм я на живо и определено на театралната сцена е доста по отпусната , по филмите и сериалите ми е леко скована  .. Освен кинематографията и хубавата музика за мен филмът си е посредствен .

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 13:49 от Жасмина 94

# 567
Аз го гледах Лошото време на кино и също не съм възхитена, може би защото отидох с прекалено високи очаквания и рекламата беше много шумна. И все още не мога да реша дали ми харесва играта на Неда Спасова или не. За Владо е ясно. Wink

# 568
Много ми беше тъп филма, само Владо си струва в него. Неда не харесвам.

# 569
Ми то не само този филм поражда мисълта  дали се харесва или не , ето аз както споменах на мен Дяволски игри изобщо не ми хареса, но може би на някой пък да му е харесал , и не виждам защо трябва да се нападаме вкусове и мнения всякакви . Може да не сме съгласни но поне да уважаваме чуждото мнение .

Общи условия

Активация на акаунт