Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 35 289
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Първо. "Анна" вече го има на "зеленчуковия щанд" при зелките (поне в момента на поста ми).
Второ. Има го и филмът (по долу в спойлера) "Аферата Пикасо" - и нито един положителен отзив в 17-те коментара.
Скрит текст:

# 661
Сега ще видя как се пазарува, защото имам интерес към този зеленчук 😆
А 2рия наскоро го даваха по тв-ами 30мин го изтърпях, много тъп.

# 662
  • Галифрей
Аз оня ден го видях “ Аферата Пикасо” и реших  му хвърлях едно око. Знам,че не е кой знае какво викам айде заради Филип. Да се смея ли да плача ли не знам го превъртях. От малкото ми гледане видях че са на събрали куп артисти от тук и там сякаш правят пародия на екшън филм.  С цялото ми уважение  към Филип, съжалявам но филмът беше тъп. Иначе той добре се справи в ролята.

# 663
Дори самото актьорско присъствие ,и самата игра на актьорите не може да спаси даден филм както е в случая с Аферата Пикасо  ако е със безумен сценарий .. Колко български филми и сериали имат такава съдба ами не малко . Честно казано се колебая дали да ходя да гледам Триумф, не искам да си загубя времето както направих преди повече от месец със Дяволски Игри .

# 664
  • Галифрей
Да така е. Имат някой  добри идеи но съжаление крайният продукт е кофти. Колкото и да се страе целият екип и артисти не могат да спасят положението  при ужасен сценарии. Диляна Попова си има един образ от години този на Маринова запазената й  марка.

# 665
НВО
20 март-21:00 и 21 март-14.20
"Добрият шофьор", драма, България, 2022; реж. Тонислав Христов, с Малин Кръстев, Герасим Георгиев, Слава Дойчева, Алма Пьости, Китодар Тодоров, [15+]

СИНЕМАКС 2
18 март-08:50
"Магаре (2021)", късометражна драма, България, 2021; реж. Мартин Негрев, с Красимир Доков, [12+]

# 666
  • София
Анна (2022)
https://www.imdb.com/title/tt22534924/

Изгледах го в MAX.
Има го в Зелка, за тези, които нямат стрийминг платформата MAX.
Режисьор: Боримир Илков-Боно
В ролите: Радина Кърджилова, Васил Бинев, Пламена Гетова, Добрин Досев, Веселин Мезеклиев и др.

Хареса ми.

Социална драма и не само...
Простичка история, но добре разказана.
Сценария и дозировката са добри, а Радина много ми хареса като игра.

Ако правилно съм разчел историята, на финала на филма
Скрит текст:
Анна реши да запази бебето, защото му направи магията против уроки, явно за да прогони злите духове от насилника.

Препоръчвам.
-
7.0 / 7.5

# 667
  • София
И аз гледах вчера "Анна"  в Мах. Хареса ми.

# 668
Аз пък днес гледах "Плът". Само аз и мм в празна зала на премиера.
Направо не знам какво гледахме-пълна боза, доядя ме за загубеното време и парите за билети.
Нищо не бях чувала за филма до онзи ден, когато видях трейлъра и ме впечатли. Мога да кажа, че ако преди насилието беше основна тематика, то през 2025 "на мода" явно са болни от рак. Втори бг филм гледам тази година и на това са заложили. Ами..върнете насилието, моля!
Участват Руши, Весела Бабинова, Юлиян Вергов, закъде сме и без Диляна Попова?!
Бабинова в театъра не съм я гледала, но днес констатирах, че във всички филми ми е еднаква 🤔
Силно не препоръчвам.

# 669
Гледах Анна. Горе- долу ми допадна. Радина се справи добре, а по принцип не я харесвам.

# 670
Анна (2022)
https://www.imdb.com/title/tt22534924/
Има го в Зелка, за тези, които нямат стрийминг платформата MAX.

Има го и в Арена.

# 671
  • Галифрей
На 21 Март излиза нов филм “ Триумф” с Мария Бакалова. Някой хора вече са го гледали им харесал. Прочетох сюжета вижда ми се шантав но се изненадвам. Така е българската действителност. Разказва се за някаква ясновидка в началото на 90-те ръководи офицери от армията да търсят мистериозен артефакт.
Чудя се мисля да го гледам като го пуснат онлайн.

# 672
Мисля че ще бъде интересен.. Аз ще го гледам със сигурност и май ще бъде на кино не онлайн . По действителни събития ще бъде до колкото разбрах ще бъде за случая в Царичина .https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/20112883

# 673
  • София
Плът (2025)
https://www.imdb.com/title/tt24309220/

драма / филмът е от официалната селекция на 29-ия международен СФФ
Продукция на Премиер Студио Плюс ЕООД + НФЦ / Разпространител: bTV Studios / Самсара
Режисьор и сценарист: Димитър Стоянович (дебют за пълнометражен филм)
В ролите: Весела Бабинова, Пламена Гетова, Юлиян Вергов, Диляна Попова, Рашко Младенов, Рушен Видинлиев, Стефан Мавродиев, Николаос Цитиридис и др.

Това е една лична изповед на Димитър Стоянович, който описва трагедията на собствената си майка, актрисата Ани Бакалова в неравната борба с бича на 20 и 21 век - рака и напразните надежди хвърлени в пространството от лекари или пишман гурута и лечители-шарлатани.

На мен филма ми хареса и му давам положителна оценка, заради няколко неща.
Самата идея за плътта и за нейната главна роля в историята е нестандартна и смела. Заради страхотното изпълнение на Пламена Гетова, която изнася филма на плещите си и заради вкараната философия от далечния изток и по-точно от любимата ми Япония.
Не мога да му дам обаче по-висока оценка, защото е прекалено къс за сериозно кино, не е достатъчно дълбок за претенциите, които има, фокусира се само върху главния герой и нейната дъщеря. Всичко останали са само фон, предмети.

Тежък е филма, но историята върви бързо и аз лично не усетих когато изминаха 90-те минути.
-
6.5

# 674
Гледах "Страх" от 2020 в платформата Мах, в главната роля Светлана Янчева, режисьор Ивайло Христов. Второто ми попадение за тази седмица след "Анна". Това е един филм за отчуждението, самотата, пътя към себе си, тесногръдието, което ни кара да виждаме само в черно и бяло (като цветовете на филма), без нюанси, без да опитаме да разберем другия, без толерантност, без съпричастност. Една вдовица, смела и борбена жена, която се изправя срещу страха, невежеството и лошотията на едно цяло село, за да намери в крайна сметка щастието си. Бих препоръчала. 8/10

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 12:21 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

Общи условия

Активация на акаунт