В момента чета ... 91

• 43 024
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Лалева не съм я чела, не смятам и да я чета, но Бешлийска определено ми допада повече от Розмари.

# 481
И на мен ми е по-приятна за четене, освен това ми е симпатична като личност, но като стойност книгите ѝ не са нещо повече от на Розмари - връщане към корените, ритуали и обичаи, поучителни бележки от автора.

# 482
И трите са един дол дренки:)….Бешлийска май-най ми допада,другите две не можах да се жертвам да чета…..все едно си на семинар по личностно развитие,но аз по такива секти не ходя😂

# 483
На принципа “лоша реклама няма”.
Е аз няма да чета и търся това интервю. Вместо това предпочитам някой разказ на Петър Делчев, че още ми стои непрочетена “Трънски разкази”.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 12:19 от fenyx

# 484
Откакто Rayna разкри поредната крадечка на праскови… излиза, че като удари човек чертата и типично като народна приказка имаме Трите сестри и злата ябълка на плагиатството.
Никога не съм разбирала този порив да се дърлят бг авторите. И при мъжете го има, и при жените. И все е грозно.
Видински е адски отегчителен. Още ме е яд, че дочетох цялото му лично дневниче в очакване на нещо грандиозно да се случи. А то… Годо.

Започвам Джентълменът от Перу от Андре Асиман, прочул се с „Назови ме с твоето име“.

# 485
  • Berlin
Ау, направо ме забихте с последните мнения. В смисъл, че тук само позитиви съм срещала за Бешлийска и нито думичка за сравнения с Де Мео (която ми е леко неприятна от ФБ с постовете си) и Мария Лалева. Значи май няма да чета “Глина”.😅 “Живот в скалите” например започнах, но хич не е моето.

# 486
Ами няма лоша реклама и всъщност интервюто е много хубаво, макар и водещата явно да превъзхожда интервюираната в интелектуално отношение. И в крайна сметка успехът на книгите ù е безспорен, така че е редно да им бъде отделено време и място в културните събития.
С изненада научих от сина ми, че едно момче от квартала е написало книга с поезия, която не знам кой и как разпространява, но му заръчах да ми я купи. И ако е наистина хубава и си заслужава, ще го похваля в темата, защото съвсем нямаше най-добрия старт в живота и заслужава поощрение при такова развитие на нещата.
ПП: Аня, ето още едно сходство между двете - Розмари плагиатства от гръцката митология, Бешлкийска - от Радичков. Споменава, че има общи идеи с Господинов, но не каза, че си е чопнала идея и от Радичков.

# 487
Ала Кума Лиса вади патерицата и се подпира на Георги Господинов. Много хитро, няма що. Това си е чист паразитизъм.
Чудесно е, че жената има такъв успех и романите се четат и харесват. Попаднах на снимки от нейна премиера. Тя, нагиздена като абитуриентка в бална рокля сякаш е фея. Едно усещане създава на човек, който много се радва, че е добил популярност и е известен. А гостите с едни умилени физиономии, въоръжени с букети… все едно са роднини, горди от прогреса на братовчедка си. Много концертна атмосфера лъха от кадрите. И фалш.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 13:49 от Аня

# 488
Подхванали сте българските писателки. Зачетох Стопанката на Господ и честно казано много ме грабна началото. Чак се чудех на негативните коментари, които изчетох. Някъде докъм средата книгата беше много увлекателна, четях я с голям интерес до момента, когато не го обърна на требник по ритуалите. Мъчих я след това, буквално. Започнах дори да прескачам страници и съм някъде към края. Ще я довърша някой ден, за да разбера дали свършва така, както предполагам. А можеше да е една много добре написана книга, ако авторката се придържаше към историята, с която започна. Защо и е било нужно да го обръща на требник?

В момента чета Живот в скалите.

Надявам се да не се разочаровам от българските автори /съвременни/ и да не спра да чета бг книги, така както не гледам бг сериали.

# 489
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Върти ми се, че именно с Розмарито (какво интересно българско име) и книжлето и имаше някакви скандали свързани с труда и проучванията на Димитър Маринов или бъркам?
Мария Лалева многократно се опитах да я чета и харесвам, еми не и не. Поне 10-тина пъти се амбицирам да допрочета "Живот в скалите" и все на средата си стоя.

# 490
Тя, нагиздена като абитуриентка в бална рокля сякаш е фея. Едно усещане създава на човек, който много се радва, че е добил популярност и е известен.
Ти не си чела "Нишка", ама ако беше, щеше да ти е ясно защо така се фръцка и гизди Simple Smile Тя просто е описала себе си, може би в по-инфантилна версия, в образа на Мария - роклите, прическата, брадичката, дъщеричките, успехите.

# 491
  • в сърцето на един мъж...
Върти ми се, че именно с Розмарито (какво интересно българско име) и книжлето и имаше някакви скандали свързани с труда и проучванията на Димитър Маринов или бъркам?
Мария Лалева многократно се опитах да я чета и харесвам, еми не и не. Поне 10-тина пъти се амбицирам да допрочета "Живот в скалите" и все на средата си стоя.

Точно с нея беше, да. Казаха, че е крала от него мисля. Има някаква антология или требник, вече не помня какво беше, но тя от него е преписвала яко.

# 492
  • София
Според мен не може да става дума за сравнение между Розмари де Мео, Мария Лалева и Виктория Бешлийска.

1. Розмари се опитва да намери бизнес ниша като прави обучения и привлича доста хора с ритуалите. Няма лошо според мен, открила е, че има интерес в определена зона и е видяла себе си там. Но литературната стойност на "помагалата" й по ритуали е доста съмнителна. Целта й е популяризиране на бизнес идеята.Wink

2. Мария Лалева не съм я чела и не смятам. По ред причини. Най-вече заради твърде тежките теми и това, че "хваща за гърлото" хора, които нямат нищо общо с моя вкус. Експлоатира емоциите на хората... Има и други автори, които пишат емоционално разбиващи книги, но не е само това..., имат база.

3. Виктория Бешлийска е на съвсем друго ниво. Обидно е да я сравняват с горните две, тъй като тя си е литератор. Но както се оказва от това, което сте писали, не е било правилно да адресира това сравнение изобщо. Още не съм прочела "Нишка", но другите й две книги са хубави. Особено "Сърце", но и "Глина". Периодично си има хейт по неин адрес в тая тема. На мен няма да ми промени мнението и ще си я чета:-)

# 493
На мен ми хареса като автор Петър Делчев. Обаче разказите ще чета периодично и на части, да имам повече така за четене, че май няма много негови творби.

# 494
Може ли линк към интервюто, може и на лично.

И трите авторки не съм чела, защото, признавам, имам предразсъдъци към такъв тип книги. Имам "Глина" в библиотеката си и "Стопанката" и двете са ми подарък. Някак мисля, че няма да ми харесат, а имам толкова кримки на купени, че посяга все към тях. Joy Интересни са ми вашите коментари по тези книги, обаче. Има една фб група, вече не чета там, защото има много грозни коментари там. Смятам, че мнението винаги мове да бъде изказано без обиди и грозни думи, а просто да си кажеш позицията нормално. Та, харесвам обективността ви тук и ми една от любимите теми тук. Жалко е, ако са преписва ли от други книги и автори, наистина.

Общи условия

Активация на акаунт